Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
Het laatste nieuws
alles
blogs
nieuws
blogs
17 mei 2022
Interview Jaap Verheul | De Hoop & Blom Transport

Jaap Verheul heeft een lange geschiedenis bij Nederveen. Zo had hij bijvoorbeeld het eerste Trekker examen gehaald van Nederland bij Nederveen. Daarna volgden nog vele (rij)opleidingen. Voor alles is hij in 1 keer geslaagd! Onlangs is Jaap geslaagd voor zijn CE-rijbewijs. Deze gaat hij gebruiken bij zijn nieuwe werkgever De Hoop & Blom Transport, het bedrijf is gevestigd in Langerak. In dit interview hebben we het over Nederveen als opleider.

Je hebt de opleiding in een rap tempo gevolgd. Hoe heb je het ervaren? Jaap: “Ja, dat was de bedoeling ook, dat het snel ging. Ik heb het zeker met plezier ervaren. Goede instructeurs en ik heb het ook zeker naar m’n zin gehad. Bij Nederveen lessen is heel leuk!”

Hoe zat de opleiding in elkaar? Jaap: “M’n eerste theorie-examen heb ik in december 2021 gedaan. Het laatste theorie-examen, dat was dan V3, was begin januari en alles in 1 keer gehaald. Bijna gelijktijdig met het laatste theorie-examen, heb ik een Praktische Toets gedaan en daarna kon ik beginnen met de praktijklessen met de bakwagen. Dit ging ook allemaal vlekkeloos, bakwagen had ik binnen twee weken gehaald, het is dat ik tussendoor op vakantie was, anders was het echt in 1,5 week afgerond.”

Hoe was je laatste (CE-)rijopleiding? Jaap: “Na het examen van de bakwagen ben ik naar de receptie gelopen en heb ik gezegd: plan de volgende maar in! Zo makkelijk ging dat helaas niet, maar uiteindelijk toch nog best wel snel gehaald, in 1,5 maand.”

Heb je nog last gehad van corona? Jaap: “Nee, eigenlijk niet. Het was allemaal net na de ergste Corona periodes, dus dat was een mooi voordeel. Het was wel fijn dat ik daar geen last van had. Alleen een mondkapje tijdens het examen, maar dat is maar even en de mondkapjes wennen op een gegeven moment ook, dus dat is niet erg.”

Wat ga je met je rijbewijs doen? Jaap: “Ik ga binnenkort rijden voor De Hoop & Blom Transport. In principe op de RMO (Rijdende Melk Ontvangst, red). Hier moet ik eerst nog wel een diploma voor halen. Dit kan in het aankomende halfjaar al.”

Hoe ben je bij De Hoop & Blom Transport terechtgekomen? Jaap: “Bij ons thuis, op de boerderij, wordt de melk opgehaald door De Hoop & Blom Transport, dus de lijntjes waren kort. Er stonden wat vacatures open, toen ben ik gaan bellen. Daarna ben ik langs geweest en het was allemaal snel geregeld.”

Wanneer kan je aan de slag bij De Hoop & Blom Transport? Jaap: “Zodra ik m’n rijbewijs heb, kan ik aan de slag. Eerst op een wagen waar je geen RMO voor nodig hebt en als ik dat behaald heb, ga ik RMO rijden.”

In het verleden was je ook bezig met een eigen onderneming. Vanwaar deze switch? Jaap: “Op een gegeven moment moet je keuzes maken en ik dacht ik ga eens wat anders doen. Rijden heb ik altijd wel interessant gevonden. Begonnen op de tractor en nu op de vrachtwagen (met aanhanger red.).”

Jaap Verheul gaat, zoals vermeld, werken bij De Hoop & Blom. Zijn (toekomstig) HR Manager, René van Boheemen, vertelt wat over (de werkzaamheden van) het bedrijf en het werk wat Jaap gaat doen.

Over De Hoop & Blom René van Boheemen: “De Hoop & Blom is een echt familiebedrijf. In 70 jaar tijd hebben we ons ontwikkeld van melkvervoerder tot een veelzijdig logistiek dienstverlener. We zijn gespecialiseerd in het transport van zuivel, AGF-producten, bakkersmeel en hout- en bouwproducten.

De Hoop & Blom werkt nauw met haar opdrachtgevers samen. Door mee te denken met onze klanten en hen werk uit handen te nemen, hebben we een breed en stabiel klantenbestand opgebouwd. Die flexibele en klantgerichte dienstverlening op hoog niveau is alleen mogelijk met een sterk team van chauffeurs en planners.

De Hoop & Blom hecht dan ook veel waarde aan een goede opleiding van personeel. Nederveen is hierin al jaren onze vaste partner. Als erkend leerbedrijf bieden we bovendien de mogelijkheid om de gehele opleiding tot chauffeur bij ons te doorlopen. Een aanzienlijk deel van ons team is inmiddels via deze weg bij ons op de vrachtwagen beland.

Onze kracht als leerbedrijf ligt in de intensieve samenwerking met ons zusterbedrijf Koelcentrum Zederik. Dit bedrijf beschikt over drie moderne locaties voor opslag en verpakken van fruit. Al voordat de leerlingen op de vrachtwagen mogen rijden, kunnen zij hier van dichtbij kennis maken met de logistieke wereld. Zo is het mogelijk dat ze in de ochtend helpen bij het orderpickproces of het lossen en laden van de vrachtwagens om vervolgens als bijrijder bij hun collega in te stappen om deze producten netjes bij de klant af te leveren.

Wij wensen Jaap veel succes bij onze interne opleiding tot RMO chauffeur en hopen dat hij op korte termijn zelfstandig aan de slag kan en veel veilige kilometers bij ons mag gaan maken. Wij hebben er alle vertrouwen in!”

Wil je ook met ons samenwerken, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0184 614 674, de contactpagina of mail naar [email protected].

blogs
4 mei 2022
50 jaar Nederveen | interview met Gertjan Nederveen

In dit interview gaan we terug naar het jaar 1994, het jaar dat Gertjan Nederveen bij Nederveen kwam werken. Inmiddels bestaat Nederveen (bijna) 50 jaar. In dit korte interview gaat het over het verleden, het heden en de toekomst van Nederveen vanuit de ogen van Gertjan.

Hoe kijk je terug op 50 jaar Nederveen? (Voor zover dat bewust kan) “Je kan wel zeggen dat ik samen met het bedrijf ben grootgebracht. Als eerste het bedrijf aan huis waar de instructeurs de auto’s kwamen halen en de theorielessen op zolder werden gegeven. Als kind was ik altijd betrokken bij het bedrijf. Later mocht ik ook steeds vaker met mijn vader mee op pad, nieuwe auto’s kopen of ophalen. In eerste instantie had ik niet de ambities om het bedrijf over te nemen. Na jaren als banketbakker gewerkt te hebben, heb ik pas op mijn 19e de overstap gemaakt en heb ik mijn creativiteit in het werk van het familiebedrijf kunnen steken.

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar in de jaren ’70 waren er veel minder auto’s. Ook relatief weinig mensen bezaten een auto. In de begin jaren waren het de opa’s en oma’s en vaders en moeders die de leerlingen waren van de rijscholen. Toen was de gemiddelde leeftijd boven de 40 jaar. Tegenwoordig, in 2022, mogen jongeren als beginnen met rijlessen als ze 16,5 jaar zijn en vanaf 17 jaar mag er al (onder begeleiding van ouders of grootouders) gereden worden. In dat opzicht is er zeker wel wat veranderd in 50 jaar!”

Hoe zag het bedrijf eruit toen je hier in 1994 begon? “Wat ik mooi vind, is dat ik net als het bedrijf zelf op 1 november ben begonnen. Eerst met het werk als rijinstructeur en vanaf 1996 ben ik als mede-eigenaar toegetreden. Eerst jaren lesgegeven in de personenauto, later uitgebreid naar motor en ook de grote categorieën (vrachtauto en bus). Zelf heb ik in de beginjaren ook veel theorielessen verzorgd. We hadden jarenlang meerdere groepen op een avond waar 2 x 20 personen, 8 avonden les volgden en daarna gingen we gezamenlijk naar het examencentrum. Hier heb ik wel mooie herinneringen aan.”

Wat is er veranderd sinds je hier kwam werken? “De automatisering en digitalisering heeft in de jaren een vlucht genomen, de eerste website ontwikkelen, lesmiddelen van diaprojector naar overheadprojector naar laptop en beamer en van vaste telefonie naar autotelefoon en uiteindelijk smartphone. Van papieren aanvragen met pasfoto’s op maat knippen naar PC en uiteindelijk naar internet. We zijn in 2003 naar Schapedrift verhuisd waar we grote stappen hebben genomen met fulltime kantoorbezetting, actief werk benaderen en uiteindelijk de toevoeging van veiligheidstrainingen en nascholing van beroepschauffeurs.”

Hoe zie je de toekomst van Nederveen voor je? “We werken met een mooi gezelschap van collega’s aan mooie doelen voor de toekomst. Uitdagende ambities, maar wel vanuit een heel mooie missie: het vergroten van de veiligheid op het werk en op de weg. Door middel van onze opleidingen en trainingen kan ik samen met al mijn collega’s het verschil maken. Een klant vertelde mij, nadat hij een BHV training had gevolgd, dat zijn geliefde een hartstilstand had gekregen en door middel van reanimatie verder kon leven, de training was de beste investering die hij ooit gedaan had. Mensen kunnen door middel van het behalen van een rijbewijs met de vrachtauto of bus hun dromen najagen. Het kan zelfs zijn dat dit levens veranderd, omdat je door een goede opleiding en baan ook kan zorgen voor stabiliteit in levens. Mooi werk hebben we eigenlijk!”

Houd onze social media in de gaten, want de tijdlijn gaat iedere 1e van de maand een stukje verder! Tot de volgende!

blogs
29 april 2022
Training in de spotlight: Professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis

Om de veiligheidstrainingen inhoudelijk toe te lichten, gaan wij de komende tijd in gesprek met onze (gast)docenten. Deze week een interview met Leander Batenburg, om zo het perspectief van de docent te belichten.

Wat houdt de cursus Professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis in? De titel zegt eigenlijk al veel over de cursus. Het gaat over de actuele verkeerskennis en het professionele verkeersgedrag van de (beroeps)chauffeur.

Wat kan je van de cursus verwachten? Tijdens de cursus professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis wordt je huidige kennis getoetst en deze wordt ook bijgeschaafd. Ook worden er praktijksituaties besproken en is er voldoende ruimte voor discussies over de verschillende situaties en het toepassen van de regels hierin.

Welke onderwerpen komen er aan bod tijdens de cursus? Onderwerpen als verkeersregels, wegenverkeerswet, RVV (Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990), verkeersveiligheid, voertuigeisen en rij-hulpsystemen komen aan bod. Verder wordt ook het gedrag van de chauffeur en automobilist besproken.

Hoe draagt de cursus bij aan het beroepsleven van de cursisten?
De chauffeur kan het in zijn dagelijks (werk)leven goed in de praktijk toepassen, om dat de verkeerssituaties in combinatie met de verkeersregels worden behandeld. We proberen zoveel mogelijk echte situaties te bespreken en te behandelen. Zodat ze hier echt mee aan de slag kunnen.

Hoe bevordert deze cursus de veiligheid op de weg en op het werk?
Als de chauffeur de verkeersituaties kent en herkent, kan hij/zij deze ook beter toepassen. Dit zorgt automatisch voor een betere verkeersveiligheid. Ook het eigen gedrag van de chauffeur, de professionele beroepshouding, zorgt voor meer veiligheid op de weg en op het werk.

Wil je meer weten of heb je vragen over de cursus professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0184 614 674 of via de mail: [email protected]. We helpen je graag!

Door: Anne-Sofie de Bruine en Gré-Anne Vogel

blogs
1 april 2022
50 jaar Nederveen | interview met Arjan Nederveen

In het jaar 1990 zag de wereld er heel anders uit. Dit geldt ook voor Nederveen. 1990 is ook het jaar dat Arjan Nederveen (officieel) bij Nederveen kwam werken. Inmiddels, in 2022, bestaat Nederveen (bijna) 50 jaar. In dit korte interview gaat het over het verleden, het heden en de toekomst van Nederveen vanuit de ogen van Arjan.

Hoe kijk je terug op 50 jaar Nederveen? (Voor zover dat bewust kan) Arjan: “De tijd vliegt sowieso, het gaat allemaal best wel snel. Vanaf kleins af aan heb ik het natuurlijk meegemaakt. Van een aanvraag klaarmaken op 12-jarige leeftijd tot het verhuizen naar een andere locatie. Ik ben natuurlijk wel trots dat we, in eerste instantie met m’n vader samen, dit op hebben kunnen bouwen.”

Hoe zag het bedrijf eruit toen je hier in 1990 begon? Arjan: “We zaten toen nog op de Stationsstraat (in Hardinxveld-Giessendam, red.). Er was toen een klein kantoortje van 3 bij 3 m2. Een dubbele garage was het theorielokaal en ook het omkleedhok voor motorleerlingen. Er waren wel al redelijk wat personenauto’s en dergelijke. Toen werden de planningen/agenda’s vanuit huis geregeld. Iedereen regelde z’n eigen agenda. Er was geen kantoorpersoneel dat de planningen deed, het was meer individueel.”

Wat is er veranderd sinds hier kwam werken? Arjan: “De echte veranderingen kwamen toen we naar de Schapedrift zijn verhuisd. Mijn vrouw Anita deed op de Stationsstraat al wel wat administratieve dingen, maar de verhuizing naar de Schapedrift is het moment geweest dat er kantoorpersoneel kwam. Sindsdien neemt er personeel de telefoon op en niet, bij wijze van spreken, mijn moeder. Zo kwam er meer structuur in (de planningen).

Hoe zie je de toekomst van Nederveen voor je? Arjan: “We willen graag veel (nieuwe) kandidaten opleiden, zodat deze veilig de weg op kunnen en veilig aan de slag kunnen op het werk! Dit willen we doen met een fijn en gezellig team. Steeds verder uit kunnen breiden, maar wel dat de normen en waarden hetzelfde blijven. Als een bedrijf groter wordt, kan het lastig zijn om het familiaire erin te houden, maar ik vind het wel belangrijk dat dát blijft.”

Houd onze social media in de gaten, want de tijdlijn gaat iedere 1e van de maand een stukje verder! Tot de volgende!

blogs
17 maart 2022
Interview RMC | Erik van Meel & Esther Moerman

RMC en Nederveen werken samen aan de veiligheid op de weg en op het werk. In dit interview spreek ik met Erik van Meel en Esther Moerman, beiden werkzaam bij RMC. Nederveen is opleidingspartner voor RMC, in dit interview lees je alles over deze samenwerking.

Kunnen jullie wat meer over jezelf en jullie functie(s) bij RMC vertellen? Erik: “Ik ben Erik van Meel, ik ben vervoerscoördinator bij RMC (Tours). Dit doe ik nu zo’n twee jaar. In mijn functie coördineer ik eigenlijk het hele proces van wat wij doen. Dan heb ik het o.a.: over de inzet van buschauffeurs van voornamelijk de openbaar vervoer lijndiensten, gesprekken met personeel over personeelsaangelegenheden en het begeleiden van ziekteverzuim. Eigenlijk ben ik bij alle personeelszaken wel een klein beetje betrokken."

Esther: “Ik werk sinds 2016 op de backoffice als juridisch adviseur. De backoffice is een afdeling waar allerlei disciplines samenkomen zoals: communicatie, facilitaire- en juridische zaken."

Waar staat RMC voor? Erik: “RMC staat voor Rotterdamse Mobiliteit Centrale. We zijn in Rotterdam begonnen en breiden ons steeds verder uit. We rijden in opdracht van meerdere OV bedrijven in de regio. We zijn aan het groeien, dus onze locaties breiden zich ook steeds verder uit over het land.”

Hoe is RMC ontstaan? Esther: “RMC is ontstaan uit een joint venture tussen de RET (Openbare vervoerder in Rotterdam) en de RTC (Rotterdamse Taxi Centrale). Deze twee bedrijven hadden bedacht om een bedrijf op te zetten voor het zorgvervoer, het kleinschalig vervoer. Zo is eigenlijk RMC geboren. Binnen RMC is een aparte tak ontstaan, dit is RMC Tours, deze is gefocust op (bus)chauffeurs dienstverlening. Dit is de afdeling van Erik (en collega Maurice), zij geven daar leiding aan.”

RMC is altijd opzoek naar nieuwe (bus)chauffeurs. De hoofdmoot bij RMC Tours is het vervoer van OV dienstlijnen, maar ze doen ook het vervoer voor evenementen en tours. Verder heeft RMC ook een 24/7 regiecentrale. Als je als vervoerder van evenementen en/of tours een piek hebt, dan kan je hiervoor ook RMC inschakelen, dan regelt de regiecentrale de rest.

Hoe lang werkt RMC al samen met Nederveen? Erik: “Dat gaat echt al een hele tijd terug. Dat is ooit begonnen met de Code 95 opleidingen. Deze hadden toen niet echt een heel structureel karakter. Dit waren meer losse opdrachten, af en toe eens een Code 95 training, maar er zat absoluut geen regelmaat in.”

“Vanuit de krapte op de arbeidsmarkt (die er bij buschauffeurs eigenlijk bijna altijd is), hebben we gezegd: we moeten zelf personeel gaan opleiden, om de kwaliteit te waarborgen. Hier zochten we een betrouwbare (opleidings)partner voor. Nederveen kenden we vanuit de Code 95, waar we dus die losse opdrachten neerlegden. Met Gertjan (Nederveen red.) zijn we in gesprek gegaan, met de insteek van hoe kunnen we hier een structureel karakter aan geven. En zeker als je personeel gaat opleiden wil je bepaalde kernwaarden waarborgen zoals: kwaliteit, begeleiding en dat je goed op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van je cursisten, eigenlijk het ontzorgen wat Nederveen doet. En wij weten dat als wij mensen naar jullie toesturen, dat ze goed worden opgeleid en begeleid.”

Wat houdt de samenwerking tussen Nederveen en RMC in? Erik: “Heel simpel gezegd het opleiden van nieuwe chauffeurs, het zorgen dat ze opgeleid zijn en het verzorgen van de nascholing. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat de buschauffeurs de BHV of EHBO cursus volgen. Zo gaan ze veilig en goed voorbereid de weg op, zodat de chauffeurs adequaat kunnen handelen als dit nodig is.”

Esther: “We zijn heel blij met de samenwerking met jullie, omdat we natuurlijk de nieuwe instroom goed kunnen gebruiken.”

Wat levert de samenwerking RMC op? Erik: “Het bedrijf groeit hard, op dit moment zitten we op de 150 chauffeurs, hier is een structurele nascholing voor nodig, dit biedt Nederveen. Gertjan denkt ook met ons mee en dat is heel erg fijn. Verder levert het ons gemak op, Nederveen ontzorgt en dat is heel prettig.”

Hoe ziet de toekomst van deze samenwerking eruit? Erik: “Er zijn natuurlijk een aantal stappen gezet. We zijn van losse opdrachten naar een structurele samenwerking gegaan. Dit bevalt erg goed. De focus voor de komende jaren ligt op het vasthouden van de samenwerking, het groeien van het aantal kandidaten voor Nederveen en de veiligheid op de weg én op het werk vergroten binnen RMC.”

Wil je ook met ons samenwerken, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0184 614 674 of mail naar [email protected].

Door: Gré-Anne Vogel

nieuws
14 maart 2022
Shopping Awards 2022

We doen mee met de Shopping Awards 2022! Dit is een online (publieks)prijs voor webwinkels. Breng je stem uit, feedback is uiteraard ook welkom. Stem en deel dit bericht met vrienden, familie of kennissen!

blogs
3 februari 2022
Interview met Kleijn Transport | Bianca Atapary

Bianca Atapary (Kleijn Transport): “Ik ben heel erg blij met het portaal, ik vind het reuze handig.”

In dit interview praat ik met Bianca Atapary, zij is HR-Manager bij Kleijn Transport. Het bedrijf is gevestigd in Alblasserdam en is in 1963 opgericht. Dit bedrijf maakt gebruik van ons portaal. Het portaal is door ons, opleidingspartner Nederveen, ontwikkeld voor klanten, om zo het overzicht te krijgen en te behouden voor de (na)scholing van de Code 95 van beroepschauffeurs in dienst.

Kun je wat meer over jezelf vertellen? Bianca: “Ik ben Bianca Atapary, ik ben sinds september 2020 hier bij Kleijn Transport in dienst als HR-Manager. Hiervoor heb ik ook in de logistiek gewerkt, toen als Officemanager/ HRM bij een organisatie gespecialiseerd in Forwarding en Expeditie. Bij Kleijn Transport begint het voor mij te leven, want transport wordt hier veel beter zichtbaar. Het is een betrouwbare organisatie, met een platte organisatiestructuur en korte lijnen. Bij Kleijn mag je jezelf zijn!”

Wat zijn je werkzaamheden? Bianca: “Als HR-Manager denk ik mee met het Management over het (strategisch) personeelsbeleid. Ik ben hier als enige verantwoordelijk voor alle personeelsaangelegenheden. Er komt veel op mij af, maar het is wel heel leuk. Ik denk liever in uitdagingen dan in problemen.”

Wat doet Kleijn Transport? Bianca: “Bij ons gaat het voornamelijk om wegtransport. We hebben nu rond de 250 chauffeurs en gaan naar de 300, daar ga ik echt vanuit. We hebben zo’n 180 á 200 vrachtwagens in ons wagenpark. Kleijn Transport is specialist in zowel containervervoer als begeleid en onbegeleid trailerverkeer. Tevens bieden we Warehousing: opslag en distributie van goederen aan.

Kleijn Transport vindt het belangrijk om te investeren in haar werknemers. Daarnaast vindt Kleijn het zeer waardevol om leerlingen vanuit de Transport en Logistieke opleidingen een werk leertraject (BBL) aan te bieden. Zoals vermeldt, maakt Kleijn Transport gebruik van het portaal van Nederveen. De volgende vragen gaan hierover.

Hoe is Kleijn Transport bij het portaal terecht gekomen? Bianca: “Toen ik hier kwam werken, werden de opleidingen niet door mij gepland, deze taak is later aan mij toegewezen. Dit vind ik ook wel logisch, het hoort bij de taken van een HR-manager. Veel belangrijker is, hoe ik samen met Gertjan (Nederveen) in gesprek ben gegaan over het gezamenlijk opzetten van een efficiënt opleidingsbeleid. Ik ben blij dat er vanuit Nederveen zo met mij wordt meegedacht.”

Wat is je ervaring met het portaal? Bianca: “Ik ben heel erg blij met het portaal, ik vind het reuze handig. Het maakt het inplannen makkelijker van de benodigde trainingen, met name voor de onze chauffeurs. Er zijn natuurlijk altijd wat verbeterpunten, maar het is gelukkig gebruiksvriendelijk.”

Hoe werkt het portaal? Bianca: “Ik kijk naar het aanbod en overleg met de chauffeur of dit past, daarna meld ik het aan via het portaal. De chauffeur/kandidaat krijgt een bevestiging (e-mail) van Nederveen. De kandidaat is dus vooraf op de hoogte van welke cursus/training wanneer gepland staat.”

Hoe ziet de planning van de beroepschauffeurs eruit? Bianca: “Nu zoek ik ons systeem wie er wanneer een opleiding moet volgen, om de Code 95 te behouden. Dit zou op een efficiëntere manier kunnen. Wellicht kan het portaal mij hier in de toekomst mee helpen. Al met al is het portaal een prima manier om het overzicht te kunnen houden op de behoefte aan opleidingen van ons personeel en tegelijkertijd een duidelijk overzicht op het aanbod opleidingen van Nederveen.”

Het Nederveen portaal is ontwikkelt om klanten te helpen met het inplannen van werknemers voor (nascholings)trainingen voor Code 95. Wil je meer weten of heb je vragen over ons portaal? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0184 - 614 674.

Door: Gré-Anne Vogel