Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen

Code 95: nascholing

Op deze pagina lees je alle informatie omtrent Code 95. Hieronder is een uitgebreid overzicht met alle losse nascholing Code 95 cursussen te zien die door Nederveen gegeven worden.

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing. De exacte regels voor vrachtwagenchauffeurs, bestuurders van personenvervoer, nieuwe chauffeurs en vrijstellingen staan beschreven in de categorie Richtlijn vakbekwaamheid.

Heb je nog geen ‘Code 95’ op jouw rijbewijs staan? Dan dien je eerst de Basiskwalificatie Code 95 te volgen.

Alle trainingen en cursussen
Filters
Filters
Trainingstype
Theorie (12)
Praktijk (4)
Nascholing (Code 95)
Code 95 wel mogelijk (16)
Code 95 niet mogelijk (1)
Lesvorm
Klassikaal (11)
Individueel (0)
Met E-learning (4)
Subsidie (SOOB)
SOOB subsidie wel mogelijk (10)
SOOB subsidie niet mogelijk (6)
BHV - Bedrijfshulpverlening (U21)
Theorie
Code 95 wel mogelijk
Klassikaal
Met E-learning
VCA - VGM Checklist Aannemers (U05)
Theorie
Code 95 wel mogelijk
Klassikaal
Fysieke belasting (U20)
Theorie
Code 95 wel mogelijk
Klassikaal
Lading zekeren (U03)
Theorie
Code 95 wel mogelijk
Klassikaal
1
2
3
Code 95: nascholing voor chauffeurs

Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing voor Code 95 te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C of D vereist. Deze code wordt op het rijbewijs bijgeschreven achter de bijbehorende categorie. De basiskwalificatie kan worden behaald in de rijopleiding tot vrachtwagen- of buschauffeur en is vijf jaar geldig. In de komende vijf jaar moet er 35 uur aan nascholing gevolgd worden waarvan 28 uur theoretisch en 7 uur praktijk. Wanneer dit niet wordt gedaan dan verloopt na vijf jaar de Code 95 en mag er niet meer beroepsmatig op een vrachtwagen of bus worden gereden.

Nederveen biedt een ruim en gevarieerd aanbod aan nascholing voor code 95. Onze nascholingscursussen zijn erg praktijkgericht en wij kunnen het gehele nascholingstraject verzorgen.

Code 95: nascholing voor bedrijven

Wij als opleidingspartner bieden zowel losse pakketen aan als volledige ontzorging rondom code 95 cursussen. Met bijna 50 jaar aan ervaring en meer dan 2.000 bedrijven in ons klantenbestand, kun je rekenen op passende adviezen en diensten op maat.

Voor de managers die verantwoordelijk zijn voor het scholen van logistieke medewerkers bieden wij een oplossing waarbij het opleidingsmanagement volledig wordt begeleid tijdens het gehele proces van de medewerkers. Wij hebben namelijk voor onze klanten een bedrijfsportaal ontwikkelt. Hierdoor helpt Nederveen bedrijven bij het beheren en regelen van de logistieke opleidingsbehoefte van hun medewerkers. Via het bedrijfsportaal selecteer je de opleidingen, beheer je het account, worden nieuwe leerlingen toegevoegd en bekijk je hoe de leerlingen presteren.

Dé opleider voor logistiek Nederland

15.000
Leerlingen
2.000
Bedrijven
50 jaar
Ervaring

E-learning, klassikaal of blended

Nederveen denkt mee en maakt het voor jou graag zo makkelijk mogelijk. Daarom kun je bij ons kiezen uit 3 leermethodes: e-learning, klassikaal of blended. Zo kies je zelf het beste wat bij jou past en kom je makkelijk aan je nascholingspunten. Met een e-learning leer je wanneer het jou het beste uitkomt in je eigen tempo. Met de klassikale leermethode luister je goed naar de docent en bij onduidelijkheden kan je het gesprek aangaan. De blended leermethode is een combinatie van beide.

Wil je een subsidie ontvangen op je cursussen?

SOOB is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor deze branche en stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt.

Nederveen opleidingen en trainingen

Wij werken aan het vergroten van de veiligheid op de weg en op het werk. Daarvoor ontwikkelen, organiseren en geven we (rij)opleidingen en (code 95) trainingen voor beroepsleerlingen en particulieren. We helpen bedrijven bij het regelen en bijhouden van hun registratie van de code 95 nascholing en geven advies over de te volgen opleidingen en trainingen. Als Nederveen vinden we het belangrijk om echt te werken aan het vergroten van de vakbekwaamheid van onze leerlingen en willen dat op een toegankelijke en gastvrije manier uitvoeren.

Vakbekwaam
Ervaren instructeurs en docenten
De opleidingen en trainingen kenmerken zich door een focus op kwaliteit en het vakbekwaam maken van de leerling. Slagingspercentages en beoordelingen zijn bovengemiddeld.
Toegankelijk
Stap-voor-stap begeleiding
Het volgen van een opleiding of training is heel eenvoudig. Nederveen ondersteunt logistieke bedrijven bij hun opleidingsbehoefte en rapporteert over de voortgang en prestaties.
Gastvrij
Professionele en prettige leeromgeving
Leerlingen, klanten en partners ervaren dat het prettig leren is bij Nederveen. Er wordt extra persoonlijke aandacht en zorg besteed zodat iedereen zich thuis voelt.
Meer weten over Code 95?
Neem dan contact met ons op
Nederveen opleidingen en trainingen