Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • Inschatten risico's
  • Preventief handelen
  • Omgaan met agressie
  • Beoefen jouw beroep veilig uit
Inschrijven Contact opnemen
trainingensociale veiligheid

Sociale veiligheid

Toelatingseisen: je moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van rijbewijs cat. C en/of D
Voorbereiding: er is geen voorbereiding nodig voor deze training
Resultaat: na deelname ontvang je een bewijs van deelname aan de training Sociale Veiligheid
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de training

In deze training leer je om te gaan met een grote variatie aan klantengroepen; hoe speel je in op agressieve klanten? En hoe kan je escalaties helpen voorkomen of waar mogelijk zelfs op lossen?

Deze training is bedoeld voor beroepschauffeurs die een verhoogde kans hebben om in hun klantencontacten in aanraking te komen met agressie en conflictsituaties. Zo kan de eigen veiligheid en die van anderen (omstanders en passagiers) worden bevorderd. Een chauffeur die goed om weet te gaan met deze complexe situaties en hier zelf preventief in kan handelen, is een representatief visitekaartje voor een onderneming.

Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn:

• Toelichting trainingen Richtlijn vakbekwaamheid • Klantencategorieën • Verbale en non-verbale communicatie • Effect van eigen houding en gedrag • Inschatten van risico’s • Afstemmen van eigen houding en gedrag (preventie) • Conflicten voorkomen en hanteren • Handelen in geval van escalatie • Hulp inschakelen • Psychisch wapenen tegen lastig of agressief gedrag • Inventarisatie en rapportage: welke procedures en voorschriften zijn nodig om de veiligheid van de medewerkers te bevorderen?

De training Sociale Veiligheid voor chauffeurs heeft een nascholingswaarde van 7 theorie-uren. Wil je de scholingsuren mee laten tellen voor Code 95? Geef dit dan van tevoren aan.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten, data & prijzen

Voor de training Sociale veiligheid bieden wij één pakket aan. Dit pakket is in de vorm van een dagcursus van 8 uur op locatie. Tijdens deze dagcursus neem je deel aan een klassikale training met andere leerlingen. De training Sociale veiligheid telt mee voor 7 nascholingspunten.

excl.
btw tonen
Sociale Veiligheid
7 nascholingspunten
Een klassikale dagopleiding van 8 uur met lunch op locatie
€ 199
excl. btw
Sociale Veiligheid
Woensdag 26 oktober 2022
8:00 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
Dinsdag 15 november 2022
8:00 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
Zaterdag 26 november 2022
8:00 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
Donderdag 15 december 2022
8:00 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam

Een klassikale dagopleiding van 8 uur met lunch op locatie
Sociale Veiligheid
€ 199
excl. btw
*Aan- en afmeldkosten bij Code 95
Per persoon per dag
€ 29,50
excl. btw
Tijdens de opleiding
Welkom
Bij Nederveen
Ochtendprogramma
Het eerste deel van de training
Lunch
Eet smakelijk!
Middagprogramma
Het tweede deel van de training
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Ochtendprogramma

De opleiding sociale veiligheid is een theorieopleiding. De cursus duurt een hele dag (8.00u-1600u) en bevat een lunchpauze. De cursus zal klassikaal zijn en gegeven worden te Nederveen. In de cursus zal je meer leren over hoe je kan handelen in stressvolle situaties of conflictsituaties. Je leert preventief te handelen om de sociale veiligheid te verhogen. Goed kunnen handelen in deze situaties is een representatief visitekaartje voor een onderneming. Naast preventief handelen leer je ook te handelen in geval van escalatie en hoe je hulp moet inschakelen. Je leert hoe je eigen houding invloed heeft op de sociale veiligheid en je leert risico’s in te schatten.

Lunch

Tussen het ochtend- en middagprogramma serveren wij een welverzorgde lunch. We bieden onze cursisten verschillende opties aan om iedereen van een goede lunch te voorzien. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een potje darten of tafelvoetbal te spelen.

Middagprogramma

In de cursus zal je meer leren over hoe je kan handelen in stressvolle situaties of conflictsituaties. Je leert preventief te handelen om de sociale veiligheid te verhogen. Goed kunnen handelen in deze situaties is een representatief visitekaartje voor een onderneming. Naast preventief handelen leer je ook te handelen in geval van escalatie en hoe je hulp moet inschakelen. Je leert hoe je eigen houding invloed heeft op de sociale veiligheid en je leert risico’s in te schatten.

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
9
aardig personeel goede service
gewoon goed
26 september 2022
Corne, tienhoven
10
Met goed overleg snel handelen
Gezellige en duidelijke lessen. Aandacht tijdens lessen word goed gelegd op zwakke punten en zijn binnen de beoogde uren op niveau geholpen.
23 september 2022
Jonathan, Hardinxveld-Giessendam
10
Spannend
Ja rijden op z'n grote wagen maar met een goede leermeester en ze hebben geduld met je heb ik hem toch binnen zelf nooit gedacht maar zo zie je dan als je wilt is er een weg
19 september 2022
Marc, WADDINXVEEN
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Sociale Veiligheid
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is vanaf 25-02-2022 niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het OV dus let hierop als je met het openbaar vervoer moet reizen. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.