Dé opleider voor logistiek Nederland
 • Carrière als vrachtwagenchauffeur
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Verkeer, techniek en administratie
 • Inclusief basiskwalificatie Code 95
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingenvrachtwagen-rijbewijs-c1-halen

Vrachtwagen rijbewijs (C1)

Toelatingseisen: je moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig Auto rijbewijs B
Voorbereiding: we raden je aan alvast met je theorie te beginnen voordat de praktijklessen starten
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend Vrachtwagen rijbewijs C1 met code 95
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de rijopleiding

Heb je affiniteit met logistiek en transport en wil je carrière maken als vrachtwagenchauffeur? Kies dan voor één van de beroepsopleidingen voor vrachtwagenchauffeur.

Om vrachtwagenchauffeur te worden zijn er verschillende beroepsopleidingen die je kunt volgen. Namelijk die van Vrachtwagenchauffeur C en Vrachtwagenchauffeur C1. Beide beroepsopleidingen bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte waarmee het vrachtwagen rijbewijs wordt behaald, inclusief de Basiskwalificatie Code 95.

Met een vrachtwagen rijbewijs C mag je vrachtwagens besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt. Met een vrachtwagen rijbewijs C1 mag je vrachtwagens besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen 3500 kg en 7500 kg bedraagt.

Om beroepsmatig een vrachtwagen te besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt moet naast het vrachtwagen rijbewijs ook de Basiskwalificatie Code 95 worden behaald. De beroepsbevoegdheid kan daarna steeds worden verlengd door het volgen van Code 95 nascholingscursussen.

De beroepsopleiding tot Vrachtwagenchauffeur C is meestal vereist in het reguliere goederenvervoer. De rijopleiding voor het Vrachtwagen rijbewijs C1 is vooral geschikt voor mensen die een zwaardere camper hebben waarvoor dit rijbewijs verplicht is. Daarom wordt dit ook wel het camper rijbewijs genoemd. Wil je beroepsmatig goederen vervoeren? Kies dan voor de beroepsopleiding Vrachtwagenchauffeur C of Vrachtwagenchauffeur C1 inclusief de Basiskwalificatie Code 95.

Tijdens de beroepsopleiding tot Vrachtwagenchauffeur C1 volg je de theoriemodules Verkeer & Techniek (RV1), Administratie (V2C) en Administratie cases (V3C) en doe je hier examen in. Het praktijkgedeelte bestaat uit praktijklessen, de Praktische Toets, de Toets Besloten Terrein en het praktijkexamen.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Voor de praktijklessen werken we met een vast aantal lesuren in het pakket. Dit is gebaseerd op het gemiddelde aantal uren dat iemand nodig heeft. Onze ervaring is dat een intest slechts een beperkte indicatie is en onvoldoende houvast biedt voor het definitief aantal benodigde lesuren. We geven er daarom de voorkeur aan om gedurende de opleiding te werken met een leskaart waarop we je bekwaamheid en vooruitgang bijhouden. Waar nodig passen we het aantal lesuren in overleg naar boven of beneden aan. De extra lesuren worden afzonderlijk verrekend.

excl.
btw tonen
Vrachtwagen rijbewijs (C1)
Rijopleiding C1 met Vakbekwaamheid (Theorie: Dag/Klassikaal)
Kies voor de dag variant als je overdag klassikaal les wilt.
 • Lesmodules 1, 2 en 3
 • 7 dagen klassikaal les
 • Theorieboeken en -examens
 • 12,5 uur online examentraining per vak
 • 10 uur praktijkles en -examen
 • Praktische Toets
 • Toets Besloten Terrein
 • Medische keuring
Prijs (excl. btw)
€ 3.999
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C1)
Rijopleiding C1 met Vakbekwaamheid (Theorie: Dag/Klassikaal)
Kies voor de dag variant als je overdag klassikaal les wilt.
 • Lesmodules 1, 2 en 3
 • 7 dagen klassikaal les
 • Theorieboeken en -examens
 • 12,5 uur online examentraining per vak
 • 10 uur praktijkles en -examen
 • Praktische Toets
 • Toets Besloten Terrein
 • Medische keuring
Prijs (excl. btw)
€ 3.999
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C1) zonder Code 95
Wil je alleen je vrachtwagen rijbewijs (C1) halen zonder erkenning als beroepschauffeur? Kies dan voor de opleiding Vrachtwagen rijbewijs (C1) zonder Code 95.
Vrachtwagen rijbewijs (C1) zonder Code 95
Andere opleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Theorie
Praktijk
Praktische Toets
Toets Besloten Terrein
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats, tenzij je hebt gekozen voor een in-company variant. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je jou opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding, dan wordt je vanzelf opgehaald. Volg je een training, dan kun je je op het vermelde tijdstip melden bij het lokaal. Neem plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak gerust een kopje koffie, thee of water.

Theorie

De theorie van de beroepsopleiding tot Vrachtwagenchauffeur C1 bestaat uit de onderdelen Verkeer en Techniek (RV1-light), Administratie (V2C) en Administratieve cases (V3C). Bij Verkeer en Techniek (RV1-light) gaat het onder andere om gedragsregels, verkeerswetgeving en de functie en werking van de voertuigtechniek. Veiligheids- en milieuaspecten, de arbeidstijdenwet het -besluit en de vervoerswetgeving komen aan bod in de Administratie (V2C en V3C) onderdelen. Afhankelijk van de gekozen opleidingsvariant volg je de theorielessen geheel, gedeeltelijk of beperkt met medeleerlingen op de opleidingslocatie van Nederveen. De theorieexamens vinden plaats bij het CBR. Wanneer je bent geslaagd voor (alle) theorie onderdelen kun je beginnen aan de praktijk.

Praktijk

Voor rijbewijs C1 geldt een minimumleeftijd van 21 jaar. Als je jouw rijbewijs C1 in combinatie met jouw vakbekwaamheid (code 95) haalt, kun je examen doen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Je begint met het volgen van praktijklessen.

Praktische Toets

De Praktische Toets vindt geheel plaats op de opleidingslocatie van Nederveen en bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Eerst worden meerdere onderwerpen uitgelegd en voorgedaan. Het gaat daarbij onder andere over het laden, lossen en vastzetten van lading, het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico's, het invullen van een Europees schadeformulier en de te nemen maatregelen bij noodsituaties. Na de training is het tijd voor het examen. Het examen is een combinatie van vragen en praktische opdrachten.

Toets Besloten Terrein

De toets besloten terrein is een onderdeel van de basiskwalificatie Code 95 en bestaat voor vrachtwagenchauffeurs uit 7 manoeuvreeropdrachten.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je C1 rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een C1 voertuig . Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
10
Super!
Hele fijne Rijinstructeur gehad, Koen Meurs. Heeft ervaring met autisme en ADHD, heb het ontzettend gezellig gehad tijdens de lessen. En in 1 keer geslaagd! Zeker een aanrader!
15 juli 2024
Isa, Gorinchem
10
Super rijschool
Goed personeel, ze willen je alles leren ,en er is veel mogelijk in hun planning
2 juli 2024
Cornelis, Alblasserdam
8
Andries Havelaar de legend
Andries Havelaar de beste rijinstructeur die er is.
2 juli 2024
Denzel, Sliedrecht
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
C1 rijbewijs
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.