Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
8 juni 2022
50 jaar Nederveen | interview met Martin Nederveen

Het is 1999, het jaar dat Martin Nederveen bij Nederveen kwam werken. Inmiddels is het 2022 en bestaat Nederveen (bijna) 50 jaar. In dit korte interview gaat het over het verleden, het heden en de toekomst van Nederveen vanuit de ogen van Martin.

Hoe kijk je terug op 50 jaar Nederveen? (Voor zover dat bewust kan) “Ik heb er 42 jaar van meegemaakt. Nederveen is begonnen als klein familiebedrijf. Er werd en wordt nog steeds altijd hard gewerkt. We gingen van auto naar uitbreiding met de auto naar vrachtauto naar alle rijopleidingen en later kwamen daar ook trainingen bij. Verder gingen we van een schuurtje naar (met de nodige tussenstops) waar we nu staan, een mooi, modern pand. Altijd werd en wordt er gewerkt met enthousiast personeel, dat ook graag bij Nederveen (blijft) werken.”

Hoe zag het bedrijf eruit toen je hier in 1999 begon? “Dat is 23 jaar geleden, dat is al een aardig tijdje terug. Toen waren we heel erg groot op de personenauto (categorie B), dat reden we toen ook veel meer dan nu. (Tegenwoordig werken we met franchisenemers voor deze categorie). Het bedrijf was toen van mijn vader en mijn broers Arjan en Gertjan. Er waren (maar) 2 vrachtwagens en we zaten toen nog aan huis, aan de Stationsstraat, er was nog geen officieel bedrijfspand met een kantoor en/of wagenpark.”

Wat is er veranderd sinds je hier kwam werken? “Met name de grootte van het bedrijf, de uitbreiding van de categorieën van voertuigen, een tweetal verhuizingen en de breedte van (het aantal) opleidingen. In 2009 is Code 95 veranderd en sindsdien zijn er veel meer en andere trainingen bijgekomen. Het aanbod is gevarieerder en meer geworden.”

Hoe zie je de toekomst van Nederveen voor je? “Dat we doorgroeien op de beroepsopleidingen en (veiligheids)trainingen. En in het algemeen doorgroeien tot dé logistiek opleider van Nederland. Een mooi doel, om met z’n allen na te streven.”

Slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht vanaf 21 augustus 2023
Lees meer
Interview met Jitte en Isabel van MAAT
Lees meer
Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer