Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Officieel aanhanger rijbewijs (CE/C1E)
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Verschillende voertuigcombinaties
 • Optionele basiskwalificatie Code 95
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingence-rijbewijs-halen

Vrachtwagen met aanhanger (CE)

Toelatingseisen: je moet minimaal 18/21 jaar* zijn en in het bezit van een geldig Vrachtwagen rijbewijs C/C1
Voorbereiding: je moet medisch gekeurd zijn door een arts, dit is verplicht gesteld door het CCV
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de opleiding

Wil je met een vrachtwagen met aanhanger rijden die zwaarder is dan een maximummassa van 750 kilo? Kies dan voor één van de rijopleidingen voor een vrachtwagen met aanhanger rijbewijs.

Om het vrachtwagen met aanhanger rijbewijs te halen zijn er verschillende rijopleidingen die je kunt volgen. Als je een vrachtwagen rijbewijs C hebt dan kies je voor de CE variant. Je kunt kiezen of je de rijopleiding volgt op een trekker met oplegger of op een bakwagen met aanhanger. Als je een vrachtwagen rijbewijs C1 hebt dan kies je voor de C1E variant en volg je de rijopleiding op een lichte vrachtwagen met aanhanger. Al deze rijopleidingen bestaan enkel uit een praktijkgedeelte.

Met een vrachtwagen rijbewijs C en C1 mag je een aanhanger of oplegger met een maximummassa tot 750 kilo aan jouw vrachtwagen koppelen zonder dat daarvoor een aanhanger rijbewijs nodig is. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wil je met een aanhanger of oplegger rijden waarmee de maximummassa zwaarder wordt dan 750 kilo, dan heb je een Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E nodig.

Om beroepsmatig een vrachtwagen met aanhanger te mogen besturen met een maximummassa zwaarder dan 750 kilo moet naast het vrachtwagen en aanhanger rijbewijs ook de Basiskwalificatie Code 95 zijn of worden behaald. De beroepsbevoegdheid kan daarna steeds worden verlengd door het volgen van Code 95 nascholingscursussen.

Het vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE is meestal vereist in het reguliere goederenvervoer, waarbij de vrachtwagenchauffeur ook moet beschikken over zijn Code 95 kwalificatie. Wil je beroepsmatig goederen vervoeren? Kies dan voor de beroepsopleiding Vrachtwagenchauffeur C of Vrachtwagenchauffeur C1 inclusief de Basiskwalificatie Code 95.

Tijdens de rijopleiding voor het Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E volg je een praktijkgedeelte dat bestaat uit praktijklessen en het praktijkexamen.

De minimale leeftijden voor het vrachtwagen met aanhanger rijbewijs zijn: Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE zonder code 95: 21 jaar Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE met code 95: 18 jaar Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs C1E zonder code 95: 18 jaar Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs C1E met code 95: 18 jaar

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Voor de praktijklessen werken we met een vast aantal lesuren in het pakket. Dit is gebaseerd op het gemiddelde aantal uren dat iemand nodig heeft. Onze ervaring is dat een intest slechts een beperkte indicatie is en onvoldoende houvast biedt voor het definitief aantal benodigde lesuren. We geven er daarom de voorkeur aan om gedurende de opleiding te werken met een leskaart waarop we je bekwaamheid en vooruitgang bijhouden. Waar nodig passen we het aantal lesuren in overleg naar boven of beneden aan. De extra lesuren worden afzonderlijk verrekend.

excl.
btw tonen
Vrachtwagen met aanhanger (CE)
Praktijkopleiding CE - trekker met oplegger
 • 25 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 3.149
Inschrijven
Vrachtwagen met aanhanger (CE)
Praktijkopleiding C1E - lichte combinatie
Dit product is op aanvraag, neem contact op met [email protected] om iets in te plannen.
Prijs (excl. btw)
Op aanvraag
Inschrijven
Vrachtwagen met aanhanger (CE)
Praktijkopleiding CE - trekker met oplegger
 • 25 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 3.149
Inschrijven
Vrachtwagen met aanhanger (CE)
Praktijkopleiding C1E - lichte combinatie
Dit product is op aanvraag, neem contact op met [email protected] om iets in te plannen.
Prijs (excl. btw)
Op aanvraag
Inschrijven
Vrachtwagenchauffeur (C)
Wil je niet alleen je vrachtwagen rijbewijs (C) maar ook je erkenning als chauffeur halen? Kies dan voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur (C).
Vrachtwagenchauffeur
Andere opleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Praktijk (1/2)
Praktijk (2/2)
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Praktijk (1/2)

De rijopleiding CE is een praktijkopleiding, er hoeft dus niet apart theorie gedaan te worden! Jij dient in het bezit te zijn van het C rijbewijs. In overleg met jou worden de praktijklessen ingepland, Bij de praktijklessen gaat Nederveen standaard uit van 25 uur les. De lessen worden vervolgens gepland in blokken van 3. Blijkt er tijdens de rijopleiding dat je minder uren nodig hebt? Dan wordt dit natuurlijk tijdens de opleiding bijgesteld!

Als je helemaal klaar voor het praktijkexamen bent wordt deze samen in overleg met jou ingeplant. Als je voor dit examen slaagt haal je een CE rijbewijs en een verklaring van rijvaardigheid.

Praktijk (2/2)

De lessen worden gepland in blokken van 3. Blijkt er tijdens de rijopleiding dat je minder uren nodig hebt, dan wordt dit natuurlijk tijdens de opleiding bijgesteld!

De rijopleiding voor het Vrachtwagen rijbewijs met aanhanger CE/C1E is een praktijkopleiding. Dit betekent dat er niet apart nog theorie gedaan moet worden. De praktijkopleiding bestaat uit een vast aantal praktijklessen. Het praktijkexamen Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E vindt plaats bij het CBR. Voordat het praktijkexamen gereserveerd kan worden moet je medisch zijn goedgekeurd. Het afnemen van deze medische keuring vindt plaats op de opleidingslocatie van Nederveen.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je CE rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een CE vrachtwagen. Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Leerling feedback
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
9
Perfect.
Andries Havelaar is een hele goede instructeur. Binnen 35 lessen mijn rijbewijs gehaald. Top zo!
15 april 2024
Seth, Hardinxveld
9
Heel fijn en duidelijk!
Rij instructeur was streng, maar zeker rechtvaardig, in 1 keer geslaagd! Zeker aan te raden!
29 maart 2024
Amy, Andel
10
Gerust een vertrouwd je rijbewijs halen
Duidelijke en vakkunige instructeurs die ook van een geintje houden De lessen van joel waren erg goed duidelijke uitleg en fijne sfeer
27 maart 2024
Jelle Verhoef, Gorinchem
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Vrachtwagenrijbewijs (C)
Algemene vragen
Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met vrachtwagenrijlessen?

Voor een vrachtwagen rijbewijs met code 95 moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat mag je met een C rijbewijs rijden?

Met een rijbewijs c mag je een motorvoertuig waarvan de maximummassa meer dan 3500kg bedraagt besturen.

Wanneer mag ik examen doen voor mijn C rijbewijs?

Het praktijkexamen mag afgenomen worden als alle theorie modules succesvol zijn afgerond (RVM1-C. VM2-C en VM3-C). Daarnaast moet je ook de praktische toets en toets besloten terrein succesvol hebben afgerond.

Wat is het verschil tussen een C en CE rijbewijs?

Met een C rijbewijs mag je een motorvoertuig met een maximummassa van meer dan 3500kg besturen. Het CE rijbewijs is een aanvulling op het C rijbewijs. Met een CE rijbewijs mag je een vrachtauto met een aanhanger rijden met een maximummassa van meer dan 750kg.

Wat is het verschil tussen een C en C1 rijbewijs?

Het verschil tussen een C en een C1 rijbewijs is het soort voertuig dat je mag besturen. Met een C rijbewijs mag je een motorvoertuig met een maximummassa van meer dan 3500kg besturen. Met een C1 rijbewijs (ook wel camperrijbewijs genoemd) mag je een motorvoertuig tussen de 3500 en 7500kg besturen. Voor meer informatie over het C1 rijbewijs kan je terecht op deze pagina.

Wat als ik zak voor mijn theorie-examen?

Als je gezakt bent voor je theorie-examen kun je opnieuw een theorie-examen doen.

Wat zijn de toelatingseisen voor voor het halen van mijn C rijbewijs?

Om te mogen beginnen aan het C rijbewijs moet je minimaal 18 jaar zijn en een geldig B rijbewijs hebben.