Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Officieel aanhanger rijbewijs (CE/C1E)
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Verschillende voertuigcombinaties
 • Optionele basiskwalificatie Code 95
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Inschrijven Contact opnemen
rijopleidingenvrachtwagen met aanhanger (ce)

Vrachtwagen met aanhanger (CE)

Toelatingseisen: je moet minimaal 18/21 jaar* zijn en in het bezit van een geldig Vrachtwagen rijbewijs C/C1
Voorbereiding: je moet medisch gekeurd zijn door een arts, dit is verplicht gesteld door het CCV
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de opleiding

Wil je met een vrachtwagen met aanhanger rijden die zwaarder is dan een maximummassa van 750 kilo? Kies dan voor één van de rijopleidingen voor een vrachtwagen met aanhanger rijbewijs.

Om het vrachtwagen met aanhanger rijbewijs te halen zijn er verschillende rijopleidingen die je kunt volgen. Als je een vrachtwagen rijbewijs C hebt dan kies je voor de CE variant. Je kunt kiezen of je de rijopleiding volgt op een trekker met oplegger of op een bakwagen met aanhanger. Als je een vrachtwagen rijbewijs C1 hebt dan kies je voor de C1E variant en volg je de rijopleiding op een lichte vrachtwagen met aanhanger. Al deze rijopleidingen bestaan enkel uit een praktijkgedeelte.

Met een vrachtwagen rijbewijs C en C1 mag je een aanhanger of oplegger met een maximummassa tot 750 kilo aan jouw vrachtwagen koppelen zonder dat daarvoor een aanhanger rijbewijs nodig is. De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen. Wil je met een aanhanger of oplegger rijden waarmee de maximummassa zwaarder wordt dan 750 kilo, dan heb je een Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E nodig.

Om beroepsmatig een vrachtwagen met aanhanger te mogen besturen met een maximummassa zwaarder dan 750 kilo moet naast het vrachtwagen en aanhanger rijbewijs ook de Basiskwalificatie Code 95 zijn of worden behaald. De beroepsbevoegdheid kan daarna steeds worden verlengd door het volgen van Code 95 nascholingscursussen.

Het vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE is meestal vereist in het reguliere goederenvervoer, waarbij de vrachtwagenchauffeur ook moet beschikken over zijn Code 95 kwalificatie. Wil je beroepsmatig goederen vervoeren? Kies dan voor de beroepsopleiding Vrachtwagenchauffeur C of Vrachtwagenchauffeur C1 inclusief de Basiskwalificatie Code 95.

Tijdens de rijopleiding voor het Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E volg je een praktijkgedeelte dat bestaat uit praktijklessen en het praktijkexamen.

De minimale leeftijden voor het vrachtwagen met aanhanger rijbewijs zijn: Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE zonder code 95: 21 jaar Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE met code 95: 18 jaar Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs C1E zonder code 95: 18 jaar Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs C1E met code 95: 18 jaar

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten & prijzen

Voor de rijopleiding van het Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden.

Afhankelijk van jouw persoonlijke leerstijl en voorkeuren, zoals budget en tijd, adviseren we je om een keuze te maken die het beste bij jouw situatie past. Op de pagina 'Opleidingsvarianten' kun je uitgebreid lezen hoe wij aankijken tegen de verschillende manieren van opleiden en trainen.

excl.
btw tonen
Trekker met oplegger (CE)
Kies voor de Trekker met oplegger (CE) wanneer je in de praktijk met deze combinatie het meest van de tijd de weg op gaat.
 • 25 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 2.871,80
Inschrijven
Lichte combinatie (C1E)
Kies voor de Lichte combinatie (C1E) wanneer je in de praktijk met een lichte vrachtwagen met aanhanger de weg op gaat.
 • 7 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 1.143,80
Inschrijven
Trekker met oplegger (CE)
Kies voor de Trekker met oplegger (CE) wanneer je in de praktijk met deze combinatie het meest van de tijd de weg op gaat.
 • 25 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 2.871,80
Inschrijven
Lichte combinatie (C1E)
Kies voor de Lichte combinatie (C1E) wanneer je in de praktijk met een lichte vrachtwagen met aanhanger de weg op gaat.
 • 7 uur praktijkles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 1.143,80
Inschrijven
Vrachtwagenchauffeur (C)
Wil je niet alleen je vrachtwagen rijbewijs (C) maar ook je erkenning als chauffeur halen? Kies dan voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur (C).
Vrachtwagenchauffeur
Andere opleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Praktijk (1/2)
Praktijk (2/2)
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Praktijk (1/2)

De rijopleiding CE is een praktijkopleiding, er hoeft dus niet apart theorie gedaan te worden! Jij dient in het bezit te zijn van het C rijbewijs. In overleg met jou worden de praktijklessen ingepland, Bij de praktijklessen gaat Nederveen standaard uit van 25 uur les. De lessen worden vervolgens gepland in blokken van 3. Blijkt er tijdens de rijopleiding dat je minder uren nodig hebt? Dan wordt dit natuurlijk tijdens de opleiding bijgesteld!

Als je helemaal klaar voor het praktijkexamen bent wordt deze samen in overleg met jou ingeplant. Als je voor dit examen slaagt haal je een CE rijbewijs en een verklaring van rijvaardigheid.

Praktijk (2/2)

De lessen worden gepland in blokken van 3. Blijkt er tijdens de rijopleiding dat je minder uren nodig hebt, dan wordt dit natuurlijk tijdens de opleiding bijgesteld!

De rijopleiding voor het Vrachtwagen rijbewijs met aanhanger CE/C1E is een praktijkopleiding. Dit betekent dat er niet apart nog theorie gedaan moet worden. De praktijkopleiding bestaat uit een vast aantal praktijklessen. Het praktijkexamen Vrachtwagen met aanhanger rijbewijs CE/C1E vindt plaats bij het CBR. Voordat het praktijkexamen gereserveerd kan worden moet je medisch zijn goedgekeurd. Het afnemen van deze medische keuring vindt plaats op de opleidingslocatie van Nederveen.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je CE rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een CE vrachtwagen. Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Leerling feedback
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
7
goed en gezzelig
heel leerzaam en goed
27 oktober 2022
Ties van Boheemen, Hoornaar
10
Goede ervaring, rijlessen zonder stress.
Goeie rijinstructeur, duidelijk maar niet te streng
22 oktober 2022
Johannes Bobby Vink (Bob), Sleeuwijk
10
uitstekend, geweldig, professioneel
uitstekend, geweldig, professioneel
21 oktober 2022
Hans Derksen, Gorinchem
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Vrachtwagenrijbewijs (C)
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.