Dé opleider voor logistiek Nederland
 • Carrière als vrachtwagenchauffeur
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Verkeer, techniek en administratie
 • Inclusief basiskwalificatie Code 95
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingenvrachtwagen-rijbewijs-c-halen

Vrachtwagen rijbewijs (C)

Toelatingseisen: je moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig Auto rijbewijs B
Voorbereiding: we raden je aan alvast met je theorie te beginnen voordat de praktijklessen starten
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend Vrachtwagen rijbewijs C met code 95
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de opleiding

Heb je affiniteit met logistiek en transport en wil je carrière maken als vrachtwagenchauffeur? Kies dan voor één van de beroepsopleidingen voor vrachtwagenchauffeur.

Bij Nederveen ben je aan het juiste adres voor het halen van je vrachtwagen rijbewijs. Zowel vrachtwagen theorie als praktijk wordt aangeboden in 1 pakket. Deze pakketten bevatten alle benodigde onderdelen en examens om je rijbewijs C te halen! Dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

o Examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module (RVM1-C) o Examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module (VM2-C) o Examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module (VM3-C) o Medische keuring o Praktijklessen o Praktijkexamen o Praktische toets o Toets besloten terrein

Praktische toets De praktische toets is een onderdeel van het behalen van je vrachtwagen rijbewijs. Tijdens de toets worden er verschillende onderdelen getoetst waaronder:

o Het laden, stuwen, vastzetten en lossen van lading o Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit o Voorkomen van fysieke risico’s o Invullen van een Europees schadeformulier o Maatregelen bij noodsituaties o Maatregelen bij gladheid en storingen

Toets besloten terrein De toets besloten terrein is een onderdeel van het behalen van je vrachtwagen rijbewijs. Tijdens de toets worden er verschillende onderdelen getoetst waaronder:

o Voertuigcontrole o Manoeuvreren

Code 95 Om beroepsmatig een vrachtwagen te kunnen rijden moet je volgens de Europese wet een geldige code 95 op je rijbewijs hebben. Het code 95 bewijs zit inbegrepen bij het behalen van een van onze opleidingen voor het c rijbewijs. Dit bewijs is 5 jaar geldig en moet iedere 5 jaar verlengt worden doormiddel van nascholing cursussen. In totaal moet je 35 uur aan nascholing volgen om je code 95 bewijs te verlengen. Kijk voor meer informatie over code 95 op deze pagina.

Gezondheidsverklaring Om een praktijkexamen te kunnen reserveren voor het vrachtwagen rijbewijs moet je een gezondheidsverklaring indienen. Deze verklaring is online in te dienen bij het CBR. Omdat je beroepsmatig vrachtwagen wilt rijden betekent dat dat je ook goedgekeurd moet worden door een Arbo-arts dit noemen we de medische keuring. Voor meer informatie over de medische keuring kijk je op deze pagina.

Subsidie Nederveen is een gecertificeerd opleider op het gebied van transport en logistiek. Dit betekent dat het mogelijk is dat je in aanmerking komt voor een SOOB subsidie. Check goed bij je werkgever of je in aanmerking komt voor een SOOB subsidie en laat dit dan aan ons weten bij het aanmelden van je vrachtwagen opleiding.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Voor de praktijklessen werken we met een vast aantal lesuren in het pakket. Dit is gebaseerd op het gemiddelde aantal uren dat iemand nodig heeft. Onze ervaring is dat een intest slechts een beperkte indicatie is en onvoldoende houvast biedt voor het definitief aantal benodigde lesuren. We geven er daarom de voorkeur aan om gedurende de opleiding te werken met een leskaart waarop we je bekwaamheid en vooruitgang bijhouden. Waar nodig passen we het aantal lesuren in overleg naar boven of beneden aan. De extra lesuren worden afzonderlijk verrekend.

excl.
btw tonen
Vrachtwagen rijbewijs (C)
Rijopleiding C met Vakbekwaamheid (Theorie: Dag/Klassikaal)
Kies voor de dag variant als je overdag klassikaal les wilt.
 • Lesmodules RVMC-1, VM2-C, VM3-C
 • 7 dagen klassikaal les
 • Theorieboeken en -examens
 • 12,5 uur online examentraining per vak
 • 28 uur praktijkles en -examen
 • Praktische Toets
 • Toets Besloten Terrein
 • Medische keuring
Prijs (excl. btw)
€ 5.649
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C)
Rijopleiding C met Vakbekwaamheid (Theorie: Dag/Klassikaal)
Kies voor de dag variant als je overdag klassikaal les wilt.
 • Lesmodules RVMC-1, VM2-C, VM3-C
 • 7 dagen klassikaal les
 • Theorieboeken en -examens
 • 12,5 uur online examentraining per vak
 • 28 uur praktijkles en -examen
 • Praktische Toets
 • Toets Besloten Terrein
 • Medische keuring
Prijs (excl. btw)
€ 5.649
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C) zonder Code 95
Wil je alleen je vrachtwagen rijbewijs (C) halen zonder erkenning als beroepschauffeur? Kies dan voor de opleiding Vrachtwagen rijbewijs (C) zonder Code 95.
Vrachtwagen rijbewijs (C) zonder Code 95
Andere opleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Medische Keuring
Theorie
Praktijk
Praktische Toets
Toets Besloten Terrein
Praktijkexamen
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn.

Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald door de desbetreffende instructeur. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water!

Medische Keuring

Voordat je de weg op kan is het belangrijk dat alle medische documenten in orde zijn. Dit betekent dat de gezondheidsverklaring via het CBR geregeld moet zijn en dat er een medische keuring moet worden gedaan door een Arbo-arts.

Deze medische keuring zit in het pakket en zal ook op onze locatie uitgevoerd worden. Voor meer informatie over de medische keuring klik je op onderstaande knop.

Medische Keuring
Theorie

Je start met de theoriemodules, er zijn 3 theoriemodules voor het C rijbewijs. Module 1 (RVM1-C) bestaat uit de onderdelen: Verkeer, Techniek Lading en Wetgeving. Module 2 (VM2-C) bestaat uit de onderdelen: Voertuigtechniek, Onderhoud, Storingen en Ladingen. Module 3 (VM3-C) bestaat uit de onderdelen: Wetgeving, Arbeidstijden, Tachograaf, Algemene Wetgeving, Veiligheid, Gezondheid, Branche en Bedrijf.

Voor deze modules volgt een aansluitend theorie examen. Alle theorie examens moeten zijn behaald voordat er met de praktijklessen gestart mag worden.

Praktijk

Na het succesvol afronden van de theorie onderdelen en het behalen van de aansluitende examens mag je starten met je praktijklessen. We nodigen je uit op de Hakgriend waar je instructeur je opwacht en samen het lesplan doorneemt. Na het doornemen van het lesplan is het tijd om de weg op te gaan! Je instructeur zal je aansturen tijdens het rijden en je voortgang bijhouden.

Na de les keer je weer terug naar de Hakgriend en zal de instructeur de les met je evalueren doormiddel van de voortgangskaart.

Praktische Toets

De praktische toets is een verplicht onderdeel van het halen van je c rijbewijs met code 95. De praktische toets word afgenomen door een examinator hier op onze Hakgriend locatie. De praktische toets bestaat uit de volgende onderdelen: o Het laden, stuwen, vastzetten en lossen van lading o Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit o Voorkomen van fysieke risico’s o Invullen van een Europees schadeformulier o Maatregelen bij noodsituaties o Maatregelen bij gladheid en storingen

Tijdens het afnemen van de praktische toets stelt de examinator vragen over de verschillende onderdelen. De praktische toets duurt ongeveer een uur en je ontvangt direct daarna je resultaat.

Toets Besloten Terrein

De toets besloten terrein is een verplicht onderdeel van het halen van je c rijbewijs met code 95. De toets besloten terrein word afgenomen op de parkeerplaats van onze Nederveen locatie op de Hakgirend. Tijdens de toets besloten terrein worden de volgende onderwerpen afgetoetst: o Voertuigcontrole o Manoeuvreren

De toetsafnemer besluit welke scenario's er worden gebruikt voor de toets. Tijdens de toets besloten terrein laat je zien hoe je het voortuig bediend in beperkte ruimtes. De toetsafnemer zet obstacles weg op de parkeerplaats waar jij als bestuurder rekening mee moet houden tijdens het afnemen van de toets. De toets besloten terrein duurt ongeveer 30 minuten, je ontvangt direct na het afnemen je resultaat.

Praktijkexamen

Na het succesvol afronden van alle voorgaande onderdelen mag je jezelf gaan bewijzen bij het praktijkexamen. Het praktijkexamen is het laatste onderdeel van de rijopleiding. Het examen word afgenomen bij het CBR, de locatie word samen met je rijinstructeur afgesproken. Het examen wordt afgenomen door een examinator van het CBR, het examen duurt ongeveer 85 minuten. Je word getoetst op de volgende onderdelen: o Rijklaar controle o Professioneel rijgedrag o Verkeergedrag tijdens de rit o Bijzondere verrichtingen o Voertuigbeheersing richtlijn o Ergonomie en veiligheid

Na het afleggen van het examen keer je terug naar het CBR en zal je vervolgens samen met je rijinstructeur en de examinator het afgelegde examen doornemen. Je krijgt ook de uitslag van het examen direct te horen.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je C rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een C voertuig . Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Leerling feedback
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
Goed
Rijlessen waren goed inhoudelijk en het hele uur werd besteed
1 juni 2024
Lucas, Schouwstra
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
7 juni 2024
Floris, Groot Ammers
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Vrachtwagenrijbewijs (C)
Algemene vragen
Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met vrachtwagenrijlessen?

Voor een vrachtwagen rijbewijs met code 95 moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat mag je met een C rijbewijs rijden?

Met een rijbewijs c mag je een motorvoertuig waarvan de maximummassa meer dan 3500kg bedraagt besturen.

Wanneer mag ik examen doen voor mijn C rijbewijs?

Het praktijkexamen mag afgenomen worden als alle theorie modules succesvol zijn afgerond (RVM1-C. VM2-C en VM3-C). Daarnaast moet je ook de praktische toets en toets besloten terrein succesvol hebben afgerond.

Wat is het verschil tussen een C en CE rijbewijs?

Met een C rijbewijs mag je een motorvoertuig met een maximummassa van meer dan 3500kg besturen. Het CE rijbewijs is een aanvulling op het C rijbewijs. Met een CE rijbewijs mag je een vrachtauto met een aanhanger rijden met een maximummassa van meer dan 750kg.

Wat is het verschil tussen een C en C1 rijbewijs?

Het verschil tussen een C en een C1 rijbewijs is het soort voertuig dat je mag besturen. Met een C rijbewijs mag je een motorvoertuig met een maximummassa van meer dan 3500kg besturen. Met een C1 rijbewijs (ook wel camperrijbewijs genoemd) mag je een motorvoertuig tussen de 3500 en 7500kg besturen. Voor meer informatie over het C1 rijbewijs kan je terecht op deze pagina.

Wat als ik zak voor mijn theorie-examen?

Als je gezakt bent voor je theorie-examen kun je opnieuw een theorie-examen doen.

Wat zijn de toelatingseisen voor voor het halen van mijn C rijbewijs?

Om te mogen beginnen aan het C rijbewijs moet je minimaal 18 jaar zijn en een geldig B rijbewijs hebben.