Dé opleider voor logistiek Nederland
 • Snel verplaatsen over openbare wegen
 • Voor LBT en MMBS breder dan 130cm
 • Beoefen jouw beroep veilig uit
 • Beheersing trekker
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingentrekker-rijbewijs

Trekker rijbewijs (T)

Toelatingseisen: om te mogen beginnen moet je minimaal 16 jaar oud zijn
Voorbereiding: we raden je aan alvast te beginnen met je theorie voordat je start met de praktijk
Resultaat: als je geslaagd bent dan ontvang je van het CBR een officieel erkend trekkerrijbewijs (T)
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de rijopleiding

Wil je rijden in een LBT (land- en bosbouwtrekker of tractor) of een MMBS (motorvoertuig met beperkte snelheid)? Dan is het T-rijbewijs wat voor jou!

Het trekker rijbewijs is ingevoerd omdat er veel ongelukken met tractoren en landbouwvoertuigen gebeuren. Nederveen stelt veiligheid voorop en daarom kan je al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Met rijlessen kan je beginnen vanaf 16 jaar. Allemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur. Wanneer begin jij?

Door het halen van het T-rijbewijs laat je zien dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen!

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Voor de praktijklessen werken we met een vast aantal lesuren in het pakket. Dit is gebaseerd op het gemiddelde aantal uren dat iemand nodig heeft. Onze ervaring is dat een intest slechts een beperkte indicatie is en onvoldoende houvast biedt voor het definitief aantal benodigde lesuren. We geven er daarom de voorkeur aan om gedurende de opleiding te werken met een leskaart waarop we je bekwaamheid en vooruitgang bijhouden. Waar nodig passen we het aantal lesuren in overleg naar boven of beneden aan. De extra lesuren worden afzonderlijk verrekend.

excl.
btw tonen
Trekker rijbewijs (T)
Rijopleiding Trekker (T) - theorie en praktijk
In dit totaalpakket zit alles wat je nodig hebt om je trekker rijbewijs te halen, theorie en praktijk. Zodat je zelfverzekerd de weg op kan.
 • Online examentraining
 • Klassikale dagcursus incl. lunch
 • 15 uur rijles
 • Inclusief theorie- en praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 2.179
Inschrijven
Trekker rijbewijs (T)
Praktijkopleiding Trekker (T)
Heb je de theorie al behaald of regel je de theorie zelf? Dan is dit pakket voor jou, want dit pakket focust alleen op de praktijk.
 • 15 uur rijles
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 1.929
Inschrijven
Trekker rijbewijs (T)
Rijopleiding Trekker (T) - theorie en praktijk
In dit totaalpakket zit alles wat je nodig hebt om je trekker rijbewijs te halen, theorie en praktijk. Zodat je zelfverzekerd de weg op kan.
 • Online examentraining
 • Klassikale dagcursus incl. lunch
 • 15 uur rijles
 • Inclusief theorie- en praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 2.179
Inschrijven
Trekker rijbewijs (T)
Praktijkopleiding Trekker (T)
Heb je de theorie al behaald of regel je de theorie zelf? Dan is dit pakket voor jou, want dit pakket focust alleen op de praktijk.
 • 15 uur rijles
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 1.929
Inschrijven
Trekker theorie
Ga je beginnen aan je Trekker rijbewijs maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan een kijkje op de informatiepagina over de trekker theorie.
Trekker theorie (T)
Gratis online theorieles voor LTO leden
LTO leden krijgen gratis online theorielessen bij een praktijkopleiding bij Nederveen.
Schrijf je in via het LTO
Andere rijopleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Praktijklessen
Theorie-examen
Praktijkexamen
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Praktijklessen

Het aantal praktijklessen dat je nodig hebt is afhankelijk van de ervaring die je hebt en de snelheid waarmee je de vaardigheid onder de knie krijgt.

Theorie-examen

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorieexamencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie's in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. We verzorgen een dagopleiding (incl. lesmateriaal en examen). Dit wordt gepland door customer service. Niet door planning.

De geldigheid van het theorie-examen is 1,5 jaar (18 maanden).

Praktijkexamen

Tijdens het examen wordt getoetst of je met het examenvoertuig veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Ook wordt in het praktijkexamen op rijvaardigheid getoetst op bijvoorbeeld verkeersinzicht en veilige verkeersdeelname. Als je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je dit aangeven bij de gemeente in jouw regio en wordt je rijbewijs aangevraagd.

Je praktijkexamen wordt afgenomen op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je trekker rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een trekker. Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
Goed
Rijlessen waren goed inhoudelijk en het hele uur werd besteed
1 juni 2024
Lucas, Schouwstra
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
7 juni 2024
Floris, Groot Ammers
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Trekker rijbewijs (T)
Algemene vragen
Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met land en bosbouwtrekker rijlessen?

Vanaf 16 jaar mag je beginnen met rijlessen voor je T-rijbewijs. Je mag vanaf 15,5 je theorie-examen doen.

Wat als ik zak voor mijn theorie-examen?

Als je gezakt bent voor je theorie-examen kun je opnieuw een theorie-examen doen.

Hoeveel kost een dagcursus trekker theorie?

Een dagcursus theorie inclusief online theorieboek met e-learning kost €265,00.

Waar worden de praktijkexamens gehouden?

De praktijkexamens worden gehouden vanaf locatie Nederveen.