Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Snel verplaatsen over openbare wegen
 • Voor LBT en MMBS breder dan 130cm
 • Beoefen jouw beroep veilig uit
 • Beheersing trekker
Inschrijven Contact opnemen
rijopleidingentrekker rijbewijs (t)

Trekker rijbewijs (T)

Toelatingseisen: om te mogen beginnen moet je minimaal 16 jaar oud zijn
Voorbereiding: we raden je aan alvast te beginnen met je theorie voordat je start met de praktijk
Resultaat: als je geslaagd bent dan ontvang je van het CBR een officieel erkend trekkerrijbewijs (T)
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de rijopleiding

Wil je rijden in een LBT (land- en bosbouwtrekker of tractor) of een MMBS (motorvoertuig met beperkte snelheid)? Dan is het T-rijbewijs wat voor jou!

Het trekker rijbewijs is ingevoerd omdat er veel ongelukken met tractoren en landbouwvoertuigen gebeuren. Nederveen stelt veiligheid voorop en daarom kan je al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Met rijlessen kan je beginnen vanaf 16 jaar. Allemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur. Wanneer begin jij?

Door het halen van het T-rijbewijs laat je zien dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen!

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten & prijzen

Voor het T rijbewijs hebben we één praktijkpakket. Moet je de juiste theorie nog halen? Neem dan een kijkje op de trekker theorie pagina.

excl.
btw tonen
Praktijkopleiding
Praktijkpakket Trekker
 • 15 uur rijles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 1.901,91
Inschrijven
Praktijkopleiding
Praktijkpakket Trekker
 • 15 uur rijles
 • Praktijkexamen
Prijs (excl. btw)
€ 1.901,91
Inschrijven
Trekker theorie
Ga je beginnen aan je Trekker rijbewijs maar moet je de juiste theorie nog halen? Neem dan een kijkje op de theorie pagina.
Trekker theorie (T)
Andere rijopleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Praktijklessen
Theorie-examen
Praktijkexamen
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Praktijklessen

Het aantal praktijklessen dat je nodig hebt is afhankelijk van de ervaring die je hebt en de snelheid waarmee je de vaardigheid onder de knie krijgt.

Theorie-examen

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorieexamencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie's in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. We verzorgen een dagopleiding (incl. lesmateriaal en examen). Dit wordt gepland door customer service. Niet door planning.

De geldigheid van het theorie-examen is 1,5 jaar (18 maanden).

Praktijkexamen

Tijdens het examen wordt getoetst of je met het examenvoertuig veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Ook wordt in het praktijkexamen op rijvaardigheid getoetst op bijvoorbeeld verkeersinzicht en veilige verkeersdeelname. Als je geslaagd bent voor je praktijkexamen kun je dit aangeven bij de gemeente in jouw regio en wordt je rijbewijs aangevraagd.

Je praktijkexamen wordt afgenomen op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je trekker rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een trekker. Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
9
aardig personeel goede service
gewoon goed
26 september 2022
Corne, tienhoven
10
Met goed overleg snel handelen
Gezellige en duidelijke lessen. Aandacht tijdens lessen word goed gelegd op zwakke punten en zijn binnen de beoogde uren op niveau geholpen.
23 september 2022
Jonathan, Hardinxveld-Giessendam
10
Spannend
Ja rijden op z'n grote wagen maar met een goede leermeester en ze hebben geduld met je heb ik hem toch binnen zelf nooit gedacht maar zo zie je dan als je wilt is er een weg
19 september 2022
Marc, WADDINXVEEN
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Trekker rijbewijs (T)
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is vanaf 25-02-2022 niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het OV dus let hierop als je met het openbaar vervoer moet reizen. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.