Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • Gevaren preventie
  • Verhoging verkeersveiligheid
  • Vervoeren van gevaarlijke stoffen
  • Beoefen jouw beroep veilig uit
Inschrijven Contact opnemen
trainingenvervoer gevaarlijke stoffen (adr)

Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR)

Toelatingseisen: geen specifieke toelatingseisen
Voorbereiding: we raden je aan alvast te beginnen met de theorie middels het cursusboek
Resultaat: na slagen ontvang je het ADR certificaat die tot 5 jaar na slagen geldig is
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de training

Moet jij voor je werk gevaarlijk stoffen gaan vervoeren binnen Europa? Dan is een ADR-certificaat verplicht! Er zijn veel verschillende ADR-cursussen, op deze pagina vertellen we je er alles over.

ADR is het Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Het ADR omvat de volgende onderwerpen:

o Criteria voor gevaarindeling van gevaarlijke stoffen o Vervoersvoorwaarden o Eisen aan verpakking en tanks o Procedures voor de verzending, inclusief etikettering en documentatie

Een ADR-certificaat is niet alleen verplicht voor chauffeurs, maar voor iedereen die werkt aan het vervoer van gevaarlijke stoffen op de weg inclusief leidinggevende en werkgevers.

ADR Basis Het ADR basiscertificaat is te behalen na het volgen van de ADR basis training. Deze training bestaat uit zowel theorie onderdelen als praktijk onderdelen en is verdeelt over 3 dagen. Aan het einde van de training zal je examen doen. Tijdens het examen wordt je getoetst op de volgende onderdelen:

o Belangrijke soorten van gevaar o Informatie over milieubescherming door de controle op de overbrenging van afvalstoffen o Kenmerking, etikettering en oranje borden

Het ADR basiscertificaat is verplicht als je daarna nog aanvullende opleiding voor ADR wilt volgen.

ADR Basis + Tank ADR basis + Tank is een aanvulling op het ADR basiscertificaat en is gespecialiseerd in het vervoer in tanks. Je hebt deze specialisatie nodig als je gevaarlijke stoffen wilt vervoeren in tankauto’s en tankcontainers. Deze training is verdeeld over 4 dagen met aansluitend examen. Tijdens het examen word je getoetst op de volgende onderdelen:

o Het gedrag van voertuigen op de weg, met inbegrip van bewegingen en lading o Specifieke voorschriften voor de voertuigen/tanks

Deze opleiding wordt gecombineerd met het ADR basis examen, hier zal je ook op getoetst worden.

ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7 ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7 is een aanvulling op het ADR basis certificaat. Het ADR-certificaat met specialisatie Klasse 1 is gespecialiseerd in het vervoeren van Klasse 1 stoffen (explosieve stoffen). Het ADR-certificaat met specialisatie Klasse 7 is gespecialiseerd in het vervoeren van Klasse 7 stoffen (radioactieve stoffen). De training is verdeelt over 4 dagen en 1 avondmoment. Voor beide specialisaties volgt een aansluitend examen waar je word getoetst op de volgende onderdelen:

o Specifieke gevaren die met ontplofbare en pyrotechnische stoffen en voorwerpen verband houden o Specifieke voorschriften inzake het samenladen van stoffen en voorwerpen van klasse 1 o Specifieke voorschriften bij het vervoer van stoffen en voorwerpen van klasse 1 o De specifieke gevaren die met ioniserende straling verband houden o Te nemen bijzondere maatregelen in het geval van een ongeval waarbij radioactieve stoffen betrokken zijn o Overige specifieke voorschriften met betrekking tot het vervoer van radioactieve stoffen

Deze opleiding wordt gecombineerd met het ADR basis examen en het ADR Tank examen, hier zal je ook op getoetst worden.

Code 95 en verlenging Voor het volgen van een ADR-cursus kan je maximaal 14 punten verdienen voor je code 95 bewijs. Alle ADR-certificaten zijn 5 jaar geldig. Het is ook mogelijk om je ADR-certificaat te verlengen. Hiervoor moet je opnieuw een opleiding volgen voor het gewenste certificaat. Deze verlenging cursussen zijn een dag korter en sluiten af met een examen.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten, prijzen en data

De verschillende ADR opleidingen zijn hieronder vermeld. Let goed op de start locatie van de opleiding. Alle opleidingen tellen mee voor code 95, het is afhankelijk van je beroep welke opleiding het beste bij jou past. Kom je er niet aan uit of heb je vragen over de opleiding? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice!

excl.
btw tonen
ADR Basis
14 nascholingspunten
3-daagse cursus met ADR Basis examen.
€ 511,50
excl. btw
ADR Basis
Maandag 28 november 2022
7:45, Apeldoorn
nog 4 plekken beschikbaar
Maandag 5 december 2022
8:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 4 plekken beschikbaar
Dinsdag 6 december 2022
7:45, Aalsmeer
Dinsdag 13 december 2022
7:45, Europoort Rotterdam
Zaterdag 7 januari 2023
8:00, Hardinxveld-Giessendam
Maandag 9 januari 2023
7:45, Alkmaar
Maandag 9 januari 2023
8:00, Hardinxveld-Giessendam
Woensdag 18 januari 2023
7:45, Hardinxveld-Giessendam
Meer data

3-daagse cursus met ADR Basis examen.
ADR Basis
€ 511,50
excl. btw
*Aan- en afmeldkosten bij Code 95
Per persoon per dag
€ 29,50
excl. btw
ADR Basis (verlenging)
14 nascholingspunten
2-daagse cursus met een ADR Basis verlenging examen.
€ 386,49
excl. btw
ADR Basis + Tank
14 nascholingspunten
4-daagse cursus met een ADR Basis + Tank examen
€ 727,99
excl. btw
ADR Basis + Tank (verlenging)
14 nascholingspunten
3-daagse cursus met een ADR Basis + Tank verlenging examen
€ 602,98
excl. btw
ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7
14 nascholingspunten
4-daagse cursus + 2 uur avondcursus met een ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7 examen.
€ 1.094,87
excl. btw
ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7 (verlenging)
14 nascholingspunten
4-daagse cursus + 2 uur avondcursus met een ADR Basis + Tank + Klasse 1 & 7 verlenging examen.
€ 969,86
excl. btw
Tijdens de training
Inschrijven
Welkom
Dagcursus ADR
Lunch
Geslaagd!
Inschrijven

Schrijf je in voor een training door een van onze pakketten te kiezen! Na het kiezen van het pakket dat het beste bij jou past, zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanmelding door te spreken en een afspraak te maken voor het beginnen van je opleiding!

Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Dagcursus ADR

Wij bieden verschillende ADR cursussen aan. De cursussen vinden allemaal plaats op locatie van Nederveen. Ze tellen mee voor Code 95 en ze hebben een waarde van 14 nascholingspunten. Het is afhankelijk van jouw kennis en beroep welke cursus je het beste kan kiezen. De duur van de cursus verschilt per variant en hangt dus af van welke je zelf kiest: 2, 3 of 4 dagen.

Lunch

Tussen het ochtend- en middagprogramma serveren wij een welverzorgde lunch. We bieden onze cursisten verschillende opties aan om iedereen van een goede lunch te voorzien. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een potje darten of tafelvoetbal te spelen.

Geslaagd!

Wanneer je geslaagd bent dan moet je zelf een ADR pas aanvragen. Dit kan je op twee manieren doen:

• Het aanvraagformulier Certificaat ADR met pasfoto en handtekening per post versturen naar CCV. • Het aanvraagformulier Certificaat ADR inclusief foto en handtekening inscannen en per e-mail versturen naar [email protected].

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
7
goed en gezzelig
heel leerzaam en goed
27 oktober 2022
Ties van Boheemen, Hoornaar
10
Goede ervaring, rijlessen zonder stress.
Goeie rijinstructeur, duidelijk maar niet te streng
22 oktober 2022
Johannes Bobby Vink (Bob), Sleeuwijk
10
uitstekend, geweldig, professioneel
uitstekend, geweldig, professioneel
21 oktober 2022
Hans Derksen, Gorinchem
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Vervoer Gevaarlijke Stoffen (ADR)
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.