Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen

Opleiding tot Rijinstructeur

Lijkt het je leuk om een baan te hebben als rijinstructeur voor Nederveen? Dat kan! Het WRM-examen stoomt je namelijk helemaal klaar tot rijinstructeur en voor je het weet help jij anderen veilig de weg op!

Wat zijn de eisen?

Om de opleiding tot rijinstructeur te volgen moet je minimaal in het bezit zijn van een vmbo-diploma (of soort gelijk) en een B-rijbewijs. Voordat je begint raden we je aan alvast te beginnen met het leren voor het theoriegedeelte, dit zorgt ervoor dat je de opleiding goed begint! Na het slagen ontvang je een WRM-bevoegdheidspas.

15.000
Leerlingen
2.000
Bedrijven
51 jaar
Ervaring
9.1Kiyoh
Klanttevredenheid

Het WRM-examen bestaat uit 3 fases met daarin 5 examenonderdelen. De volgorde van de eerst twee fases mag zelf bepaald worden, de derde fase mag pas gestart worden als de eerste twee fases zijn afgerond. Wil je meer weten over deze fases? Kijk dan bij ‘Tijdens de opleiding’.

Tijdens de opleiding
Fase 1
Competente verkeersdeelname
Fase 2
Didactische voorwaarden
Fase 3
Stage en stagebeoordeling
Geslaagd!
Aan de slag voor Nederveen!
Fase 1

Deze fase bestaat uit twee examenonderdelen. Een theoretische toets: Theorie van de rij taak, dit is een digitaal examen met 60 meerkeuzevragen die maximaal 90 minuten duurt.

Het tweede examenonderdeel is een praktijkrit eigen vaardigheid, waarbij je in een personenauto zelfstandig een route rijdt. Dit onderdeel duurt maximaal 75 minuten.

Fase 2

Deze fase bestaat ook uit twee examenonderdelen. Een theorietoets: Lesvoorbereiding, dit is een digitaal examen van 60 meerkeuzevragen en duurt maximaal 90 minuten.

Het andere examenonderdeel is ook een theoretische toets namelijk: Lesuitvoering en beoordelen, wat bestaat uit 60 digitale meerkeuzevragen met een maximum tijdsduur van 90 minuten.

Als fase 1 en 2 voldoende zijn afgerond is het resultaat 12 maanden geldig.

Fase 3

Wanneer zowel fase 1 en 2 met een voldoende zijn afgerond krijg je een WRM-stagepas die 12 maanden geldig is. Met deze stagepas kan je stage gaan lopen bij een rijschool en rijdt je één keer mee bij een CBR-examen. Als deze stage is afgerond volgt er nog een stagebeoordeling. Bij deze stagebeoordeling word je beoordeelt op het geven van rijles, dit duurt maximaal 80 minuten op een zelfgekozen locatie.

Geslaagd!

Gefeliciteerd! Je ontvangt nu een officiele WRM-bevoegdheidspas en je kunt nu aan de slag als rijinstructeur bij Nederveen. Ga je dit als franchiser doen? Of ga je liever doorleren voor op de grote voertuigen? Neem dan gerust contact met ons op.

Nederveen opleidingen en trainingen

Wij werken aan het vergroten van de veiligheid op de weg en op het werk. Daarvoor ontwikkelen, organiseren en geven we (rij)opleidingen en (code 95) trainingen voor beroepsleerlingen en particulieren. We helpen bedrijven bij het regelen en bijhouden van hun registratie van de code 95 nascholing en geven advies over de te volgen opleidingen en trainingen. Als Nederveen vinden we het belangrijk om echt te werken aan het vergroten van de vakbekwaamheid van onze leerlingen en willen dat op een toegankelijke en gastvrije manier uitvoeren.

Vakbekwaam
Ervaren instructeurs en docenten
De opleidingen en trainingen kenmerken zich door een focus op kwaliteit en het vakbekwaam maken van de leerling. Slagingspercentages en beoordelingen zijn bovengemiddeld.
Toegankelijk
Stap-voor-stap begeleiding
Het volgen van een opleiding of training is heel eenvoudig. Nederveen ondersteunt logistieke bedrijven bij hun opleidingsbehoefte en rapporteert over de voortgang en prestaties.
Gastvrij
Professionele en prettige leeromgeving
Leerlingen, klanten en partners ervaren dat het prettig leren is bij Nederveen. Er wordt extra persoonlijke aandacht en zorg besteed zodat iedereen zich thuis voelt.
Wil je aan de slag als rijinstructeur voor Nederveen?
Neem dan gerust contact op met:
Ferdy van Well
Algemeen Directeur