Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
15 november 2022
Training in de spotlight: Heftruck cursus

Om de veiligheidstrainingen inhoudelijk toe te lichten, gaan wij de komende tijd in gesprek met onze (gast)docenten. Deze week een interview met Rens de Geus, om zo het perspectief van de docent te belichten.

Wat houdt de cursus in? Je leert alles over de theorie en je leert omgaan met (het besturen van) een heftruck.

Wat kan je van de cursus verwachten? De dag begint met een ochtenddeel, hierin behandelen we de theorie met aansluitend een theorie-examen. In het middagdeel wordt het praktijk gedeelte behandeld. Hierin komen alle veel voorkomende facetten aan bod, om hiermee veilig in de praktijk mee om te gaan. Veiligheid staat namelijk voorop.

Wat doen de cursisten allemaal tijdens de cursus? Veel voorkomende facetten zijn o.a. het dagelijks onderhoud en de dagelijkse controle van de heftruck. Ook worden alle vaak voorkomende manieren geoefend, die in het dagelijks werk voorkomen.

Hoe bevordert deze cursus de veiligheid op de weg, op het werk en in je beroepsleven? Zowel de theorie als de praktijk wordt behandeld, dit kan je toepassen op je dagelijkse werkzaamheden. Dit vergroot de veiligheid op de werkvloer. Voor zowel jezelf als voor je collega’s.

Wil je meer weten of heb je vragen over de Heftruck cursus? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0184 614 674, via de mail: [email protected] of via de contactpagina. We helpen je graag!

Door: Anne-Sofie de Bruine en Gré-Anne Vogel

Slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht vanaf 21 augustus 2023
Lees meer
Interview met Jitte en Isabel van MAAT
Lees meer
Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer