Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
29 april 2022
Training in de spotlight: Professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis

Om de veiligheidstrainingen inhoudelijk toe te lichten, gaan wij de komende tijd in gesprek met onze (gast)docenten. Deze week een interview met Leander Batenburg, om zo het perspectief van de docent te belichten.

Wat houdt de cursus Professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis in? De titel zegt eigenlijk al veel over de cursus. Het gaat over de actuele verkeerskennis en het professionele verkeersgedrag van de (beroeps)chauffeur.

Wat kan je van de cursus verwachten? Tijdens de cursus professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis wordt je huidige kennis getoetst en deze wordt ook bijgeschaafd. Ook worden er praktijksituaties besproken en is er voldoende ruimte voor discussies over de verschillende situaties en het toepassen van de regels hierin.

Welke onderwerpen komen er aan bod tijdens de cursus? Onderwerpen als verkeersregels, wegenverkeerswet, RVV (Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990), verkeersveiligheid, voertuigeisen en rij-hulpsystemen komen aan bod. Verder wordt ook het gedrag van de chauffeur en automobilist besproken.

Hoe draagt de cursus bij aan het beroepsleven van de cursisten?
De chauffeur kan het in zijn dagelijks (werk)leven goed in de praktijk toepassen, om dat de verkeerssituaties in combinatie met de verkeersregels worden behandeld. We proberen zoveel mogelijk echte situaties te bespreken en te behandelen. Zodat ze hier echt mee aan de slag kunnen.

Hoe bevordert deze cursus de veiligheid op de weg en op het werk?
Als de chauffeur de verkeersituaties kent en herkent, kan hij/zij deze ook beter toepassen. Dit zorgt automatisch voor een betere verkeersveiligheid. Ook het eigen gedrag van de chauffeur, de professionele beroepshouding, zorgt voor meer veiligheid op de weg en op het werk.

Wil je meer weten of heb je vragen over de cursus professionele verkeersdeelname en actuele verkeerskennis? Neem dan contact met ons op. Dit kan via 0184 614 674 of via de mail: [email protected]. We helpen je graag!

Door: Anne-Sofie de Bruine en Gré-Anne Vogel

Nederveen Extra periode 4
Lees meer
Nederveen Extra periode 3
Lees meer
Nederveen Extra periode 2
Lees meer
Tweede Kamer wil gedoogbeleid B-rijbewijs voor elektrische bestelbus
Lees meer
Per 1 juli 2024 is het C1 rijbewijs verplicht voor elektrische bestelbussen
Lees meer