Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
23 juni 2022
Interview met E. van Wijk | Bianca en Jolanda

Giessen, Noord-Brabant | In dit interview spreek ik met Bianca en Jolanda van E. van Wijk, zij zijn beiden werkzaam op de HR afdeling van het bedrijf. We gaan het hebben over de samenwerking tussen E. van Wijk en Nederveen.

Kunnen jullie wat over jezelf en jullie functie vertellen? Bianca: “Ik ben Bianca Scheurwater en ik werk nu bijna 3 jaar bij E. van Wijk op de HR-afdeling. Alles omtrent personeel komt bij ons terecht. Dat zijn zaken als in- en uitdienst, doorstroom, opleidingen, ziekteverzuim en al het andere wat met personeelszaken te maken heeft.”

Jolanda: “Ik ben Jolanda Sprangers en sinds 1 april 2022 werk ik net als Bianca op de HR afdeling binnen E. van Wijk."

Wat doet E. van Wijk? Bianca: “E. van Wijk is een logistiek dienstverlener. We hebben ongeveer 125 (vracht)auto’s rijden, internationaal (een groot deel van Europa) en in de Benelux. We vervoeren veel verschillende goederen zoals versproducten middels geconditioneerd vervoer en chemisch transport. Maar eigenlijk kunnen we alles transporteren, mede door onze zeilwagens in combinatie met een kooiaap voor het laden en lossen.”

Waar staat E. van Wijk voor? Bianca: “Wij vinden het belangrijk om een betrouwbare partner te zijn voor onze klanten. Onze klanten succesvoller maken, daar draait het om. Zorgdragend voor de wereld van morgen en dat met deskundige en gepassioneerde medewerkers. Dat is waar E. van Wijk voor staat.

Daarnaast willen we een werkgever zijn die net even een extra stapje maakt voor haar werknemers. Een familiare omgeving, waar iedereen zich fijn en gewaardeerd voelt en graag zijn of haar steentje bijdraagt.”

Hoe was jouw kennismaking met Nederveen? Bianca: “Toen ik hier begon, was Nederveen al een tijdje opleidingspartner van E. van Wijk. 3 jaar geleden heb ik het inplannen van de opleidingen voor mijn rekening genomen, o.a. de code 95 trainingen voor onze chauffeurs. Het inplannen van de trainingen kon efficiënter en in samenwerking met Nederveen hebben we een manier van werken gevonden die efficiënter en overzichtelijker is.

Ik heb veel contact met Johan (customer service, red) en Gertjan (Nederveen, red) en dat gaat eigenlijk altijd heel erg soepel, er wordt altijd meegedacht in wat er mogelijk is en wat het beste bij ons past. Dat vind ik heel erg prettig.”

Wat is jullie ervaring met het portaal? Bianca: “We hebben veel chauffeurs en daardoor veel data, hierdoor is het soms wat minder snel. Het is verder een heel erg mooi portaal*. Nederveen denkt ook hier weer heel erg goed mee. Zo plannen we samen met Nederveen de opleidingen en trainingen voor de beroepschauffeurs in. Voor dit jaar is het plan dat alle chauffeurs de training Digitale Tachograaf volgen. De customer service helpt ons met het inplannen.

Jolanda: “Ik heb er nog niet veel mee gewerkt, maar voor kleine aanpassingen vind ik het een overzichtelijk programma.”

Waar letten jullie op als jullie chauffeurs inplannen? “Wij vinden het vooral heel belangrijk dat het trainingen zijn die zoveel mogelijk in de praktijk toegepast kunnen worden. Er is wel eens een chauffeur geweest die zei: “Ik zit hier alleen maar op die training, omdat ik de (Code 95) punten moet hebben, maar verder heb ik er niets aan.” Dus proberen we echt wel mee te denken en te kijken waar hebben de chauffeurs nu echt wat aan.

Dit jaar hebben we de planning voor de Digitale Tachograaf uitgerold, daarnaast volgen onze chauffeurs ook standaard ADR. Verder volgen ze natuurlijk ook een praktijktraining en willen we ze ook graag 1 training als keuze aanbieden. De chauffeurs kunnen dan zelf een training uitkiezen en kijken aan welke training ze het meeste hebben en/of het beste past. Op deze manier willen we onze chauffeurs motiveren, om met plezier en vakbekwaamheid aan het werk te gaan.”

Hoe zien jullie de samenwerking met Nederveen voor jullie? “Wij denken dat we op dezelfde voet met elkaar verder kunnen. Nederveen is heel erg meedenkend en dat is ook wel echt wat wij zoeken in een opleidingspartner. Als we ergens tegenaan lopen, wordt er altijd bijgesprongen en wordt er gekeken hoe het opgelost kan worden. Als we een vraag hebben, wordt altijd de tijd genomen deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Nederveen heeft dezelfde insteek naar haar klanten als E. van Wijk en daarom matcht het zo goed. Het is een fijne samenwerking. We weten wat we aan elkaar hebben en we doen ons best om het zo goed mogelijk te regelen. Voor zowel de chauffeurs, als voor ons en voor Nederveen natuurlijk.”

Wil je ook met ons samenwerken, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0184 614 674, de contactpagina of mail naar [email protected].

Door: Gré-Anne Vogel

  • Het portaal is continue in ontwikkeling. Op dit moment ondergaat het een metamorfose, zodat ook grote klanten, met alle data, terecht kunnen in ons portaal. Dit is wel zo overzichtelijk. Voor zowel de klant als voor Nederveen.
Slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht vanaf 21 augustus 2023
Lees meer
Interview met Jitte en Isabel van MAAT
Lees meer
Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer