Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Officieel Aanhanger rijbewijs BE
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Voor BE combinaties >3500 kg
 • Verschillende opleidingsvarianten
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Inschrijven Contact opnemen
rijopleidingenauto met aanhanger (be)

Auto met aanhanger (BE)

Toelatingseisen: je moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig Auto rijbewijs B
Voorbereiding: we raden je aan je theorie nogmaals door te nemen voordat de praktijklessen starten
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend Auto met aanhanger rijbewijs BE
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de rijopleiding

Iets ophalen wat niet in de auto past of eindelijk met de caravan op vakantie? Dan is het BE rijbewijs echt iets voor jou! Nederveen biedt meerdere mogelijkheden om rijbewijs categorie BE te behalen.

Je mag met het B rijbewijs in de volgende situaties een aanhanger gebruiken: De toegestane maximummassa van aanhangwagen of oplegger is minder dan 750 kilo (De toegestane maximummassa is het lege gewicht + het laadvermogen). Is de aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo? Dan is rijbewijs B toegestaan, mits toegestane maximummassa van de auto en aanhanger samen niet meer bedraagt dan 3.500 kilo.

Wil je met jouw personenauto een zwaardere aanhanger voorttrekken (zoals een boottrailer of caravan), dan heb je rijbewijs BE nodig. Het rijbewijs BE is voor bestuurders van een personenauto met een aanhangwagen met een toegestane maximum massa van maximaal 3500 kg.

Voor opleggers of middenasaanhangwagens is hierop wel een uitzondering mogelijk. Bij deze voertuigen kan namelijk gewicht worden overgedragen op het trekkend voertuig. In dat geval mag de TMM (toegestane maximummassa) van de combinatie zwaarder zijn dan 7000 kg. Voor opleggers of middenasaanhangwagens is hierop wel een uitzondering mogelijk. Bij deze voertuigen kan namelijk gewicht worden overgedragen op het trekkend voertuig. In dat geval mag de TMM van de combinatie zwaarder zijn dan 7000 kg.

Voordat we een praktijkexamen kunnen inplannen dien je een geldige gezondheidsverklaring te hebben en moet je onze rijschool machtigen. Beide zijn via het CBR te regelen.

Gedurende het praktijkexamen zal je ongeveer 35 minuten met de auto en aanhanger rijden. Hierbij zal je met instructies van de examinator rijden en wordt er gekeken of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let de examinator op verschillende onderdelen, namelijk:

• De beheersing van auto en een aanhangwagen Het kijkgedrag • Het verlenen van voorrang aan andere weggebruikers. • Het inhalen van andere (motor)voertuigen • Het in- en uitvoegen op de snelweg • Het rijden op kruispunten en rotondes • Het uitvoeren van bijzondere verrichtingen.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten & prijzen

Bij Nederveen bieden we 2 pakketten aan voor het BE rijbewijs. Het BE rijbewijs bestaat alleen uit een praktijkgedeelte, je hoeft hier dus geen theorie te behalen. Voor het aanhangerrijbewijs moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig B rijbewijs.

incl.
btw tonen
Dagopleding auto met aanhanger
Dagopleiding Medium
 • Dagopleiding van 6,5 uur
 • Met een lekkere lunch
 • Aansluitend examen
Prijs (incl. btw)
€ 855,68
Inschrijven
Praktijkopleiding auto met aanhanger
Praktijkopleiding Large
 • Opleiding in 2 dagdelen van 4 uur
 • Aansluitend examen
Prijs (incl. btw)
€ 988,78
Inschrijven
Dagopleding auto met aanhanger
Dagopleiding Medium
 • Dagopleiding van 6,5 uur
 • Met een lekkere lunch
 • Aansluitend examen
Prijs (incl. btw)
€ 855,68
Inschrijven
Praktijkopleiding auto met aanhanger
Praktijkopleiding Large
 • Opleiding in 2 dagdelen van 4 uur
 • Aansluitend examen
Prijs (incl. btw)
€ 988,78
Inschrijven
Andere rijopleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Praktijklessen
Praktijkexamen
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Praktijklessen

Als je al in het bezit bent van een B rijbewijs en je bent ouder dan 18 jaar, dan mag je beginnen met de praktijklessen voor het BE-rijbewijs. Bij Nederveen is het mogelijk om een dagcursus te volgen en op dezelfde dag nog af te rijden voor het BE-rijbewijs.

Bij Nederveen zorgen onze rijinstructeurs dat jij de optimale voorbereiding hebt gehad voor het behalen van je aanhanger rijbewijs.

Praktijkexamen

Wanneer je 18 jaar of ouder bent mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs BE. Het examen duurt in totaal 55 minuten en bestaat uit vier verschillende onderdelen, namelijk: de kennismaking met de examinator, de ogentest, de examenrit en de uiteindelijke uitslag. Je krijgt dus direct na terugkomst bij het CBR de uitslag te horen.

Als je geslaagd bent kun je de dag ná je examen je rijbewijs aanvragen bij jouw gemeente. Ben je gezakt? Dan krijg je vanuit de examinator een uitslagformulier met de punten waarop nog verbetering nodig is, ter voorbereiding van het herexamen. Dit examen verloopt hetzelfde als het eerste examen.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
Goed en duidelijk
Goede ervaring aardige instructeurs Veel duidelijkheid
29 maart 2023
Djunior, Gorinchem
10
Hele fijne rijinstructuurs
Hele goede begeleiding voor mijn BE rijbewijs. Maken zaken niet te complex en keken echt wat ik nodig had met de nodige humor wat de druk op het examen verminderde. Aanrader!!!
24 maart 2023
Pim, Gorinchem
9
Geweldige ervaring gehad bij Peter de groot
Denk in oplossingen en niet in problemen
22 maart 2023
Leon, Gorinchem
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Aanhanger rijbewijs (BE)
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.