Dé opleider voor logistiek Nederland
 • Veilig werken met gereedschappen
 • Schade- en ongeval preventie
 • Gevaren preventie
 • Code 95 (7 punten)
Varianten & prijzen Neem contact op
trainingenvca-cursus-certificaat

VCA - VGM Checklist Aannemers (U05)

Toelatingseisen: om deel te nemen moet je minimaal 14 jaar zijn
Voorbereiding: we raden je aan om alvast het cursusboek door te lezen
Resultaat: na slagen ontvang je het VCA basis of VCA vol certificaat die tot 10 jaar na slagen geldig is
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de training

VCA is een breed begrip dat zich bezighoudt met het veilig en milieuvriendelijk te werk gaan. Het doel van de VCA-training is het aantal ongevallen verminderen tijdens het werken. De cursus is verplicht voor werknemers van bedrijven met een VCA-certificering en voor uitvoerende werknemers die risicovolle werkzaamheden verrichten op diverse locaties.

Met het volgen van deze cursus VCA leert men de veiligheidsregels die gelden in zijn of haar vakgebied om zo werkzaamheden met een verhoogd risico op een verantwoorde, veilige en gezonde wijze te kunnen uitvoeren.

Tijdens deze cursus komen o.a. de volgende punten aan de orde:

 • Arbowet
 • Risico's, gevaren en preventie
 • Veilig werken met gereedschappen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werkvergunningen en besloten ruimten
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Hijsen en tillen
 • Werken op hoogte

De training wordt mondeling verzorgd waarbij er, naast het bespreken van de leerstof, veel aandacht is voor het maken en bespreken van proefexamens. Daardoor weet u welke onderwerpen u beheerst en aan welke onderwerpen u extra aandacht moet besteden.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten, prijzen en data

De VCA-opleiding kent twee varianten, de VCA-basis variant en de VCA-vol variant. Het verschil tussen de twee varianten zit hem in de positie van cursist en de aard van zijn/haar werkzaamheden. Als de cursist werkt onder een aannemer, in loondienst of als ZZP’er dan is de VCA-basis cursus voldoende. Als de cursist operationeel leidinggevende is dan is de VCA-vol cursus verplicht.

Aan het einde van deze cursus zal aansluitend het VCA-examen worden afgenomen door een SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) erkend Examenbureau (of: Examencentrum). Indien deze met een positief resultaat wordt afgesloten ontvang je een diploma dat voor tien jaar geldig is. Als je kiest voor de varianten zonder examen, krijg je uiteraard geen examen. Deze variant is voornamelijk bedoeld voor chauffeurs die hun nascholingspunten willen behalen.

excl.
btw tonen
VCA training (U05) - module Basis - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur met aansluitend een VCA Basis examen
€ 299
excl. btw
VCA training (U05) - module Basis - klassikaal
Za 29 juni 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 13 plekken beschikbaar
Ma 15 juli 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 14 plekken beschikbaar
Vr 16 augustus 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 18 plekken beschikbaar
Za 7 september 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 18 plekken beschikbaar
Vr 20 september 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 17 plekken beschikbaar
Za 5 oktober 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 20 plekken beschikbaar
Ma 21 oktober 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 20 plekken beschikbaar
Za 30 november 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld-Giessendam
nog 19 plekken beschikbaar
Meer data

Een klassikale dagcursus van 8 uur met aansluitend een VCA Basis examen
€ 299
excl. btw
*Aan- en afmeldkosten bij Code 95
Per persoon per dag
€ 45
excl. btw
VCA training (U05) - module Basis zonder examen - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur zonder VCA basis examen.
€ 229
excl. btw
VCA training (U05) - module VOL - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur met aansluitend een VCA Vol examen.
€ 299
excl. btw
VCA training (U05) - module VOL zonder examen - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur zonder VCA vol examen.
€ 229
excl. btw
Tijdens de opleiding
Welkom
Bij Nederveen
Ochtendprogramma
Het eerste deel van de training
Lunch
Eet smakelijk!
Theorie-examen VCA
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen, volg je een praktijkopleiding dan word je opgehaald in de gezamenlijke ruimte. Volg je een theoriecursus of training? Dan kan je gelijk door naar het aangegeven lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Ochtendprogramma

Je begint met het volgen van een theoriecursus gedurende de dag. De training wordt mondeling verzorgd waarbij er, naast het bespreken van de leerstof, veel aandacht is voor het maken en bespreken van proefexamens. Daardoor weet je welke onderwerpen je beheerst en aan welke onderwerpen je extra aandacht moet besteden.

Lunch

Tussen het ochtend- en middagprogramma serveren wij een welverzorgde lunch. We bieden onze cursisten verschillende opties aan om iedereen van een goede lunch te voorzien. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een potje darten of tafelvoetbal te spelen.

Theorie-examen VCA

Aan het einde van deze cursus zal aansluitend het VCA-examen worden afgenomen door een ECABO erkend Examencentrum VCA. Indien deze met een positief resultaat wordt afgesloten ontvang je een diploma dat voor 10 jaar geldig is.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
Goed
Rijlessen waren goed inhoudelijk en het hele uur werd besteed
1 juni 2024
Lucas, Schouwstra
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
7 juni 2024
Floris, Groot Ammers
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
VGM Checklist Aannemers (VCA)
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.