Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Veilig werken met gereedschappen
 • Schade- en ongeval preventie
 • Gevaren preventie
 • Code 95 (7 punten)
Varianten & prijzen Neem contact op
trainingenvca-cursus-certificaat

VCA - VGM Checklist Aannemers (U05)

Toelatingseisen: om deel te nemen moet je minimaal 14 jaar zijn
Voorbereiding: we raden je aan om alvast het cursusboek door te lezen
Resultaat: na slagen ontvang je het VCA basis of VCA vol certificaat die tot 10 jaar na slagen geldig is
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de training

VCA is een breed begrip dat zich bezighoudt met het veilig en milieuvriendelijk te werk gaan. Het doel van de VCA-training is het aantal ongevallen verminderen tijdens het werken. De cursus is verplicht voor werknemers van bedrijven met een VCA-certificering en voor uitvoerende werknemers die risicovolle werkzaamheden verrichten op diverse locaties.

Met het volgen van deze cursus VCA leert men de veiligheidsregels die gelden in zijn of haar vakgebied om zo werkzaamheden met een verhoogd risico op een verantwoorde, veilige en gezonde wijze te kunnen uitvoeren.

Tijdens deze cursus komen o.a. de volgende punten aan de orde:

 • Arbowet
 • Risico's, gevaren en preventie
 • Veilig werken met gereedschappen
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Werkvergunningen en besloten ruimten
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Hijsen en tillen
 • Werken op hoogte

De training wordt mondeling verzorgd waarbij er, naast het bespreken van de leerstof, veel aandacht is voor het maken en bespreken van proefexamens. Daardoor weet u welke onderwerpen u beheerst en aan welke onderwerpen u extra aandacht moet besteden.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten, prijzen en data

De VCA-opleiding kent twee varianten, de VCA-basis variant en de VCA-vol variant. Het verschil tussen de twee varianten zit hem in de positie van cursist en de aard van zijn/haar werkzaamheden. Als de cursist werkt onder een aannemer, in loondienst of als ZZP’er dan is de VCA-basis cursus voldoende. Als de cursist operationeel leidinggevende is dan is de VCA-vol cursus verplicht.

Aan het einde van deze cursus zal aansluitend het VCA-examen worden afgenomen door een SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) erkend Examenbureau (of: Examencentrum). Indien deze met een positief resultaat wordt afgesloten ontvang je een diploma dat voor tien jaar geldig is. Als je kiest voor de varianten zonder examen, krijg je uiteraard geen examen. Deze variant is voornamelijk bedoeld voor chauffeurs die hun nascholingspunten willen behalen.

excl.
btw tonen
VCA training (U05) - module Basis - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur met aansluitend een VCA Basis examen
€ 299
excl. btw
VCA training (U05) - module Basis - klassikaal
Do 21 maart 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld
nog 1 plek beschikbaar
Vr 29 maart 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld
nog 15 plekken beschikbaar
Za 6 april 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld
nog 17 plekken beschikbaar
Do 11 april 2024 8:00 - 17:30
Hardinxveld
nog 14 plekken beschikbaar

Een klassikale dagcursus van 8 uur met aansluitend een VCA Basis examen
€ 299
excl. btw
*Aan- en afmeldkosten bij Code 95
Per persoon per dag
€ 45
excl. btw
VCA training (U05) - module Basis zonder examen - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur zonder VCA basis examen.
€ 229
excl. btw
VCA training (U05) - module VOL - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur met aansluitend een VCA Vol examen.
€ 299
excl. btw
VCA training (U05) - module VOL zonder examen - klassikaal
Code 95 (7 punten)
Een klassikale dagcursus van 8 uur zonder VCA vol examen.
€ 229
excl. btw
Tijdens de opleiding
Welkom
Bij Nederveen
Ochtendprogramma
Het eerste deel van de training
Lunch
Eet smakelijk!
Theorie-examen VCA
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen, volg je een praktijkopleiding dan word je opgehaald in de gezamenlijke ruimte. Volg je een theoriecursus of training? Dan kan je gelijk door naar het aangegeven lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Ochtendprogramma

Je begint met het volgen van een theoriecursus gedurende de dag. De training wordt mondeling verzorgd waarbij er, naast het bespreken van de leerstof, veel aandacht is voor het maken en bespreken van proefexamens. Daardoor weet je welke onderwerpen je beheerst en aan welke onderwerpen je extra aandacht moet besteden.

Lunch

Tussen het ochtend- en middagprogramma serveren wij een welverzorgde lunch. We bieden onze cursisten verschillende opties aan om iedereen van een goede lunch te voorzien. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een potje darten of tafelvoetbal te spelen.

Theorie-examen VCA

Aan het einde van deze cursus zal aansluitend het VCA-examen worden afgenomen door een ECABO erkend Examencentrum VCA. Indien deze met een positief resultaat wordt afgesloten ontvang je een diploma dat voor 10 jaar geldig is.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
9
Goed
Dankzij goede rijinstructeur Andries heb ik mijn rijbewijs in 1 keer gehaald. Ik kreeg goede begeleiding en het werd rustig uitgelegd.
27 februari 2024
Jarno, Sliedrecht
5
Amateuristische lesmethode
Het boek wordt hoofdstuk voor hoofdstuk doorgenomen met uitleg van de trainer. Vervolgens worden er klassikaal oefenexamens gemaakt op digitaal schoolbord wat niet leesbaar is, antwoorden zijn niet beschikbaar omdat het proefexamens zijn van derde. Trainer vergist zich geregeld wat nu wel of niet het goede antwoord is. Daardoor onrustige rumoerige sfeer waardoor leerklimaat onder druk komt te staan. Jammer!
16 februari 2024
Matthieu, Dordrecht
10
Leuke tijd
Goed voorbereid op examen. Duidelijke instructies en vooral gezellig
2 februari 2024
Quincy, Werkendam
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
VGM Checklist Aannemers (VCA)
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden van de Bovag. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.