Dé opleider voor logistiek Nederland
blogs
1 april 2022
50 jaar Nederveen | interview met Arjan Nederveen

In het jaar 1990 zag de wereld er heel anders uit. Dit geldt ook voor Nederveen. 1990 is ook het jaar dat Arjan Nederveen (officieel) bij Nederveen kwam werken. Inmiddels, in 2022, bestaat Nederveen (bijna) 50 jaar. In dit korte interview gaat het over het verleden, het heden en de toekomst van Nederveen vanuit de ogen van Arjan.

Hoe kijk je terug op 50 jaar Nederveen? (Voor zover dat bewust kan) Arjan: “De tijd vliegt sowieso, het gaat allemaal best wel snel. Vanaf kleins af aan heb ik het natuurlijk meegemaakt. Van een aanvraag klaarmaken op 12-jarige leeftijd tot het verhuizen naar een andere locatie. Ik ben natuurlijk wel trots dat we, in eerste instantie met m’n vader samen, dit op hebben kunnen bouwen.”

Hoe zag het bedrijf eruit toen je hier in 1990 begon? Arjan: “We zaten toen nog op de Stationsstraat (in Hardinxveld-Giessendam, red.). Er was toen een klein kantoortje van 3 bij 3 m2. Een dubbele garage was het theorielokaal en ook het omkleedhok voor motorleerlingen. Er waren wel al redelijk wat personenauto’s en dergelijke. Toen werden de planningen/agenda’s vanuit huis geregeld. Iedereen regelde z’n eigen agenda. Er was geen kantoorpersoneel dat de planningen deed, het was meer individueel.”

Wat is er veranderd sinds je hier kwam werken? Arjan: “De echte veranderingen kwamen toen we naar de Schapedrift zijn verhuisd. Mijn vrouw Anita deed op de Stationsstraat al wel wat administratieve dingen, maar de verhuizing naar de Schapedrift is het moment geweest dat er kantoorpersoneel kwam. Sindsdien neemt er personeel de telefoon op en niet, bij wijze van spreken, mijn moeder. Zo kwam er meer structuur in (de planningen).

Hoe zie je de toekomst van Nederveen voor je? Arjan: “We willen graag veel (nieuwe) kandidaten opleiden, zodat deze veilig de weg op kunnen en veilig aan de slag kunnen op het werk! Dit willen we doen met een fijn en gezellig team. Steeds verder uit kunnen breiden, maar wel dat de normen en waarden hetzelfde blijven. Als een bedrijf groter wordt, kan het lastig zijn om het familiaire erin te houden, maar ik vind het wel belangrijk dat dát blijft.”

Houd onze social media in de gaten, want de tijdlijn gaat iedere 1e van de maand een stukje verder! Tot de volgende!

Nederveen Extra periode 6
Lees meer
Nederveen Extra periode 4
Lees meer
Nederveen Extra periode 3
Lees meer
Nederveen Extra periode 2
Lees meer
Tweede Kamer wil gedoogbeleid B-rijbewijs voor elektrische bestelbus
Lees meer