Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
3 februari 2022
Interview met Kleijn Transport | Bianca Atapary

Bianca Atapary (Kleijn Transport): “Ik ben heel erg blij met het portaal, ik vind het reuze handig.”

In dit interview praat ik met Bianca Atapary, zij is HR-Manager bij Kleijn Transport. Het bedrijf is gevestigd in Alblasserdam en is in 1963 opgericht. Dit bedrijf maakt gebruik van ons portaal. Het portaal is door ons, opleidingspartner Nederveen, ontwikkeld voor klanten, om zo het overzicht te krijgen en te behouden voor de (na)scholing van de Code 95 van beroepschauffeurs in dienst.

Kun je wat meer over jezelf vertellen? Bianca: “Ik ben Bianca Atapary, ik ben sinds september 2020 hier bij Kleijn Transport in dienst als HR-Manager. Hiervoor heb ik ook in de logistiek gewerkt, toen als Officemanager/ HRM bij een organisatie gespecialiseerd in Forwarding en Expeditie. Bij Kleijn Transport begint het voor mij te leven, want transport wordt hier veel beter zichtbaar. Het is een betrouwbare organisatie, met een platte organisatiestructuur en korte lijnen. Bij Kleijn mag je jezelf zijn!”

Wat zijn je werkzaamheden? Bianca: “Als HR-Manager denk ik mee met het Management over het (strategisch) personeelsbeleid. Ik ben hier als enige verantwoordelijk voor alle personeelsaangelegenheden. Er komt veel op mij af, maar het is wel heel leuk. Ik denk liever in uitdagingen dan in problemen.”

Wat doet Kleijn Transport? Bianca: “Bij ons gaat het voornamelijk om wegtransport. We hebben nu rond de 250 chauffeurs en gaan naar de 300, daar ga ik echt vanuit. We hebben zo’n 180 á 200 vrachtwagens in ons wagenpark. Kleijn Transport is specialist in zowel containervervoer als begeleid en onbegeleid trailerverkeer. Tevens bieden we Warehousing: opslag en distributie van goederen aan.

Kleijn Transport vindt het belangrijk om te investeren in haar werknemers. Daarnaast vindt Kleijn het zeer waardevol om leerlingen vanuit de Transport en Logistieke opleidingen een werk leertraject (BBL) aan te bieden. Zoals vermeld, maakt Kleijn Transport gebruik van het portaal van Nederveen. De volgende vragen gaan hierover.

Hoe is Kleijn Transport bij het portaal terecht gekomen? Bianca: “Toen ik hier kwam werken, werden de opleidingen niet door mij gepland, deze taak is later aan mij toegewezen. Dit vind ik ook wel logisch, het hoort bij de taken van een HR-manager. Veel belangrijker is, hoe ik samen met Gertjan (Nederveen) in gesprek ben gegaan over het gezamenlijk opzetten van een efficiënt opleidingsbeleid. Ik ben blij dat er vanuit Nederveen zo met mij wordt meegedacht.”

Wat is je ervaring met het portaal? Bianca: “Ik ben heel erg blij met het portaal, ik vind het reuze handig. Het maakt het inplannen makkelijker van de benodigde trainingen, met name voor de onze chauffeurs. Er zijn natuurlijk altijd wat verbeterpunten, maar het is gelukkig gebruiksvriendelijk.”

Hoe werkt het portaal? Bianca: “Ik kijk naar het aanbod en overleg met de chauffeur of dit past, daarna meld ik het aan via het portaal. De chauffeur/kandidaat krijgt een bevestiging (e-mail) van Nederveen. De kandidaat is dus vooraf op de hoogte van welke cursus/training wanneer gepland staat.”

Hoe ziet de planning van de beroepschauffeurs eruit? Bianca: “Nu zoek ik ons systeem wie er wanneer een opleiding moet volgen, om de Code 95 te behouden. Dit zou op een efficiëntere manier kunnen. Wellicht kan het portaal mij hier in de toekomst mee helpen. Al met al is het portaal een prima manier om het overzicht te kunnen houden op de behoefte aan opleidingen van ons personeel en tegelijkertijd een duidelijk overzicht op het aanbod opleidingen van Nederveen.”

Het Nederveen portaal is ontwikkeld om klanten te helpen met het inplannen van werknemers voor (nascholings)trainingen voor Code 95. Wil je meer weten of heb je vragen over ons portaal? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0184 - 614 674.

Door: Gré-Anne Vogel

Slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht vanaf 21 augustus 2023
Lees meer
Interview met Jitte en Isabel van MAAT
Lees meer
Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer