Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Nooit meer wachten op de bus
 • Lekker toeren in de zomer
 • Snel van A naar B in de stad
 • Je leert het verkeer goed kennen
Aanmelden Contact opnemen
rijopleidingenbrommer rijbewijs (am)

Brommer rijbewijs (AM)

Toelatingseisen: om te mogen beginnen met je praktijklessen moet je minimaal 16 jaar oud zijn
Voorbereiding: De brommer theorie moet afgerond zijn voordat je aan de praktijk begint
Resultaat: als je geslaagd bent dan ontvang je van het CBR een officieel erkend brommerrijbewijs (AM2)
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de brommer rijopleiding

Ben je het helemaal zat om telkens naar school te fietsen? Of wil je juist lekker tijdens de zomer rond toeren met wat meer snelheid? Kom dan je brommer rijbewijs halen bij Nederveen! Samen met een ervaren instructeur helpt Nederveen je binnen no time aan dat gewenste papiertje.

De praktijkopleiding bestaat uit een uur individueel en een deel groepsles, met aansluitend daarop het praktijkexamen bij het CBR. Je bent op de examen dag bezig van 9 uur tot 16 uur. De lessen starten altijd vanaf onze locatie in Hardinxveld-Giessendam.

Individueel: Tijdens dit uur behandelt de instructeur één op één met jou de inhoud van de opleiding. Op die manier bereiden we je voor op de groepsles (of individueel traject op verzoek) en worden o.a. de technische zaken van de bromfiets en belangrijke verkeerssituaties die je moet kennen behandeld. Daarnaast begin je ook al met praktijkles.

Groepsles: Dit is het volgende moment dat je ingepland wordt. Je krijgt gedurende 5 uur praktijkles met 1 of 2 medekandidaten. Aansluitend hierop doe je om beurten praktijkexamen. De groepsles en examen is een hele dag van 9 uur tot 16 uur.

Slaag je voor het examen bromfiets? Dan mag je ook in een brommobiel rijden.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten & prijzen

Voor het AM rijbewijs bieden wij één praktijkpakket aan. Dit pakket is alleen relevant als je de juiste theorie al hebt behaald. Heb je nog geen theorie? Neem dan een kijkje op de theoriepagina voor de brommer.

incl.
btw tonen
Praktijkpakket bromfiets
 • 5 uur groepspraktijk les
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (incl. btw)
€ 425
Inschrijven
Praktijkpakket bromfiets
 • 5 uur groepspraktijk les
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (incl. btw)
€ 425
Inschrijven
Brommer theorie
Wil je ook je theorie behalen? Lees dan meer informatie
Brommer theorie (AM)
Andere rijopleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Theorielessen
Theorie-examen
Praktijkles
Praktijkexamen
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Theorielessen

Om je rijbewijs te halen begin je met het afnemen en leren van de theorie zodat je helemaal klaar bent voor het theorie-examen. Om de theorie te beheersen kun je een theorieboek voor de bromfiets ophalen of een dagdeel individueel les volgen binnen Nederveen.

Het onderdeel theorie moet helemaal afgerond zijn voordat er aan de praktijkles begonnen kan worden.

Theorie-examen

Voordat je mag beginnen aan het praktijkexamen voor de bromfiets moet je eerst je theorie-examen doen bij het CBR. Dit mag vanaf de leeftijd vanaf 15,5 jaar. Voor een goede voorbereiding van het examen kun je een theorieboek voor de bromfiets ophalen of een avond theoriecursus volgen bij Nederveen.

Voordat je het theorie-examen bij het CBR doet, is het goed om te weten hoe het examen verloopt. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen, op dit examen laat je zien dat je de verkeersregels kent en al verkeersinzicht hebt. Het examen duurt in totaal 30 minuten en om het examen te behalen moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden. Direct na afloop van je theorie-examen krijg je te horen of je geslaagd of gezakt bent.

Praktijkles

Als je geslaagd bent voor het theorie-examen kun je praktijkles nemen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen en het praktijkexamen voor de bromfietsrijopleiding doen.

De praktijkopleiding bestaat uit een uur individueel en een deel groepsles, met aansluitend daarop het praktijkexamen bij het CBR. Je bent op de examen dag bezig van 9 uur tot 16 uur. De lessen starten altijd vanaf onze locatie in Hardinxveld-Giessendam.

Praktijkexamen

Het examen duurt in totaal circa. 45 minuten. In deze tijdsperiode maak je o.a. kennis met je examinator en krijg je vervolgens uitleg over hoe het examen verloopt. Daarnaast zal de examinator een tweetal controles uitvoeren, namelijk: controle identiteitsbewijs en of je bent geslaagd voor je theorie-examen bromfiets. Daarna krijg je van de examinator een ontvanger waarbij je onderweg kunt horen wat je moet doen gedurende je examen.

Zodra alles geregeld is ga je aan de slag met je examenrit. Deze rit duurt ongeveer 25 minuten. Hierbij krijg je via de ontvanger aanwijzingen vanuit de examinator welke gedurende de rit achter je zal rijden. Na terugkomst bij het CBR krijg je direct te horen of je geslaagd bent.

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
9
aardig personeel goede service
gewoon goed
26 september 2022
Corne, tienhoven
10
Met goed overleg snel handelen
Gezellige en duidelijke lessen. Aandacht tijdens lessen word goed gelegd op zwakke punten en zijn binnen de beoogde uren op niveau geholpen.
23 september 2022
Jonathan, Hardinxveld-Giessendam
10
Spannend
Ja rijden op z'n grote wagen maar met een goede leermeester en ze hebben geduld met je heb ik hem toch binnen zelf nooit gedacht maar zo zie je dan als je wilt is er een weg
19 september 2022
Marc, WADDINXVEEN
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Brommerrijbewijs (AM)
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is vanaf 25-02-2022 niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het OV dus let hierop als je met het openbaar vervoer moet reizen. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.