Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Nooit meer wachten op de bus
 • Lekker toeren in de zomer
 • Snel van A naar B in de stad
 • Je leert het verkeer goed kennen
Aanmelden Contact opnemen
rijopleidingenbrommer rijbewijs (am)

Brommer rijbewijs (AM)

Toelatingseisen: om te mogen beginnen met je praktijklessen moet je minimaal 16 jaar oud zijn
Voorbereiding: De brommer theorie moet afgerond zijn voordat je aan de praktijk begint
Resultaat: als je geslaagd bent dan ontvang je van het CBR een officieel erkend brommerrijbewijs (AM2)
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de brommer rijopleiding

Ben je het helemaal zat om telkens naar school te fietsen? Of wil je juist lekker tijdens de zomer rond toeren met wat meer snelheid? Kom dan je brommer rijbewijs halen bij Nederveen!

Nederveen zorgt ervoor dat jij in 1 dag je scooter rijbewijs kan halen! We verzorgen zowel theorie als praktijkopleidingen. Voordat je met de praktijklessen kan beginnen moet je eerst je scooter theorie-examen hebben gehaald. Voor meer informatie over de scooter theorie kan je terecht op deze pagina.

Het scooter pakket (ook wel bromfiets genoemd) bestaat uit de volgende onderdelen:

o Uitleg over het voertuig o 5 uur praktijkles o Aansluitend praktijkexamen bij CBR Schelluinen

De scooter rijopleiding bestaat uit een ochtenddeel en een middagdeel. S ’ochtends ontvangen we je graag aan de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. Je zal ontvangen worden door je instructeur en deze zal je gedurende dag begeleiden. Het middagdeel staat in het teken van het examen, je zal gezamenlijk met je instructeur naar het CBR rijden om daar praktijkexamen te doen.

Het scooter praktijkexamen bestaat uit het rijden van een examenrit van ongeveer 25 minuten. Tijdens het examen let de examinator op de volgende onderdelen:

o Het beheersen van de bromfiets o De verkeersregels o Kun je met de juiste snelheid mee in het verkeer o Laat je zien waar je met de bromfiets hoort te rijden o Houd je het veilig voor jezelf en andere verkeersdeelnemers

Na het afleggen van het praktijkexamen zal je direct de uitslag krijgen en zal je daarna gezamenlijk terugrijden naar Hardinxveld-Giessendam.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten & prijzen

Voor het AM rijbewijs bieden wij één praktijkpakket aan. Dit pakket is alleen relevant als je de juiste theorie al hebt behaald. Heb je nog geen theorie? Neem dan een kijkje op deze pagina voor het behalen van je theorie-examen.

incl.
btw tonen
Praktijkpakket bromfiets
 • 5 uur groepspraktijk les
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (incl. btw)
€ 485
Inschrijven
Praktijkpakket bromfiets
 • 5 uur groepspraktijk les
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (incl. btw)
€ 485
Inschrijven
Brommer theorie
Wil je ook je theorie behalen? Lees dan meer informatie
Brommer theorie (AM)
Andere rijopleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Theorie behalen
Aanmelden
Welkom
Uitleg
Praktijkles
Praktijkexamen
Geslaagd!
Theorie behalen

Voordat je je inschrijft voor de scooter rijopleiding moet je je scooter theorie gehaald hebben bij het CBR. Nederveen verzorgt ook theoriepakketten om je voor te bereiden op je theorie-examen. Klik op de link onderaan voor meer informatie over ons aanbod.

Brommer theorie (AM)
Aanmelden

Meld je aan voor de opleiding door de stappen te volgen op de website. Na het aanmelden voor de opleiding, zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanmelding door te spreken en een afspraak te maken voor het beginnen van je opleiding!

Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Uitleg

Eenmaal aangekomen op onze locatie zal je ontvangen worden door je instructeur. Je instructeur zal de opleidingen starten met wat uitleg over de scooter en zal je vervolgens meenemen de weg op.

Praktijkles

Na de uitleg over de scooter mag je zelf achter het stuur kruipen! Je krijgt van ons een helm en een veiligheidshesje zodat je veilig de weg op kan. Je instructeur zal je begeleiden en verschillende dingen uitleggen tijdens het rijden.

Praktijkexamen

Het examen duurt in totaal circa. 45 minuten. In deze tijdsperiode maak je o.a. kennis met je examinator en krijg je vervolgens uitleg over hoe het examen verloopt. Daarnaast zal de examinator een tweetal controles uitvoeren, namelijk: controle identiteitsbewijs en of je bent geslaagd voor je theorie-examen bromfiets. Daarna krijg je van de examinator een ontvanger waarbij je onderweg kunt horen wat je moet doen gedurende je examen.

Zodra alles geregeld is ga je aan de slag met je examenrit. Deze rit duurt ongeveer 25 minuten. Hierbij krijg je via de ontvanger aanwijzingen vanuit de examinator welke gedurende de rit achter je zal rijden. Na terugkomst bij het CBR krijg je direct de uitslag te horen.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je AM rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een scooter, brommer of brommobiel. Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
10
Prima instructeur
Prima opleiding
7 februari 2023
Wouter, Duiven
8
Trapgewijs naar het eindresultaat met fijne instructeurs in een gezellige atmosfeer
Met een goede accomodatie waar de afeer gezellig is maken de instructeurs de leerlingen klaar voor het examen
2 februari 2023
John, Oud Alblas
7
Goed materiaal vriendelijk
goede duidelijke opleiding vriendelijk goed materiaal minpuntje is om iets minder voor te zeggen hoe je het doen moet want op het examen wordt het ook niet voorgezegd
2 februari 2023
Cornelis, Alblasserdam
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene voorwaarden
Brommerrijbewijs (AM)
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.