Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Niet meer wachten op het OV
 • Lekker toeren in de zomer
 • Snel van A naar B in de stad
 • Leer het verkeer goed kennen
Inschrijven Neem contact op
rijopleidingenscooter-rijbewijs-brommer-rijbewijs-halen

Scooter rijbewijs halen bij Nederveen

Toelatingseisen: om te mogen beginnen met je praktijklessen moet je minimaal 16 jaar oud zijn
Voorbereiding: De brommer theorie moet afgerond zijn voordat je aan de praktijk begint
Resultaat: als je geslaagd bent dan ontvang je van het CBR een officieel erkend brommerrijbewijs (AM2)
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de brommer rijopleiding

Ben je het helemaal zat om naar school te fietsen of wil je gewoon nooit meer wachten op het OV? Kom dan je scooter rijbewijs halen bij Nederveen!

Nederveen zorgt ervoor dat jij in 1 dag je brommer rijbewijs kan halen. We verzorgen zowel theorie als praktijk voor de brommer. Voordat je met de praktijklessen kan beginnen moet je eerst je brommer theorie-examen hebben gehaald. Voor meer informatie over de brommer theorie kan je terecht op deze pagina.

De scooter praktijkopleiding bestaat uit een ochtenddeel en een middagdeel. S ’ochtends ontvangen we je aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Je zal ontvangen worden door je instructeur en deze zal je gedurende de dag begeleiden. Het middagdeel staat in het teken van het examen, je zal gezamenlijk met je instructeur naar het CBR rijden om daar praktijkexamen te doen.

Het praktijk examen voor de scooter bestaat uit een examenrit van ongeveer 25 minuten. Tijdens het examen let de examinator op de volgende onderdelen:

o Het beheersen van de brommer

o De verkeersregels

o Kun je met de juiste snelheid mee in het verkeer

o Laat je zien waar je met de brommer hoort te rijden

o Houd je het veilig voor jezelf en andere verkeersdeelnemers

Na het afleggen van het praktijkexamen krijg je direct de uitslag en zal je daarna gezamenlijk terugrijden naar Hardinxveld-Giessendam.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Voor het AM rijbewijs bieden wij één praktijkpakket aan. Dit pakket is alleen relevant als je de juiste theorie al hebt behaald. Heb je nog geen theorie? Neem dan een kijkje op deze pagina voor het behalen van je theorie-examen.

incl.
btw tonen
Meest gekozen
Praktijkpakket bromfiets
 • 5 uur groepspraktijk les
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (incl. btw)
€ 485
Inschrijven
Meest gekozen
Praktijkpakket bromfiets
 • 5 uur groepspraktijk les
 • Inclusief praktijkexamen
Prijs (incl. btw)
€ 485
Inschrijven
Brommer theorie
Indien je nog niet geslaagd bent voor het theoretische gedeelte, kun je meer informatie hierover vinden op deze pagina.
Brommer theorie (AM)
Andere rijopleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Theorie behalen
Aanmelden
Welkom
Praktijkles
Praktijkexamen
Geslaagd!
Theorie behalen

Voor het inschrijven voor de scooter rijopleiding moet je het theoriegedeelte gehaald hebben bij het CBR. Nederveen geeft ook een theoriecursus om je voor te bereiden op je theorie-examen. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de brommer theorie.

Brommer theorie (AM)
Aanmelden

Meld je aan voor de opleiding op de website.

Voordat we een datum en examen kunnen vastleggen moet je ons als rijschool machtigen. Dat kan via onderstaande knop. Ons rijschoolnummer is: 5361H1.

Na het aanmelden voor de opleiding, zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen om de aanmelding door te spreken en het praktijkgedeelte in te plannen.

Rijschool machtigen
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald door de desbetreffende instructeur/docent. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Praktijkles

Eenmaal aangekomen op onze locatie zal je ontvangen worden door je instructeur. Je instructeur zal de opleiding starten met wat uitleg over de scooter.

Na de uitleg over de scooter mag je zelf achter het stuur. Zorg ervoor dat je tijdens de les gepaste kleding draagt, geschikt voor het weer en neem indien nodig regenkleding mee. Vergeet niet om een helm en handschoenen mee te nemen. Je krijgt van ons een veiligheidshesje zodat je veilig de weg op kan. Je instructeur zal je begeleiden en verschillende dingen uitleggen tijdens het rijden.

Praktijkexamen

Het examen duurt in totaal circa. 45 minuten. In deze tijdsperiode maak je o.a. kennis met je examinator en krijg je vervolgens uitleg over hoe het examen verloopt. Daarnaast zal de examinator een tweetal controles uitvoeren, namelijk: controle identiteitsbewijs en of je bent geslaagd voor je theorie-examen brommer. Daarna krijg je van de examinator een ontvanger waarbij je onderweg kunt horen wat je moet doen gedurende het examen.

Zodra alles geregeld is ga je aan de slag met je examenrit. Deze rit duurt ongeveer 25 minuten. Hierbij krijg je via de ontvanger aanwijzingen vanuit de examinator die gedurende de rit achter je aan zal rijden. Na terugkomst bij het CBR krijg je direct de uitslag te horen.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je AM rijbewijs! Je moet zelf je rijbewijs bij jouw gemeente aanvragen en ophalen. Dit kan ook online, het rijbewijs ligt meestal 5 tot 6 werkdagen na de aanvraag voor je klaar. Wil je geen 5 tot 6 werkdagen wachten op je rijbewijs? Dan kun je een spoedaanvraag tegen extra betaling doen bij de gemeente. In dat geval kun je het rijbewijs meestal de volgende werkdag ophalen.

Je mag nu veilig de weg op met een scooter, brommer of brommobiel. Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een openbare review achter te laten. Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
de opleiding door nederveen is goed,eisen cbr niet.
eisen van cbr, (kunnen jullie niet aan doen) zijn allemaal op theorie gericht volgens boekje, in de dagelijkse praktijk werkt het totaal anders, en is alleen op nederland gericht, de meeste rijden echter internationaal met lzv, daar word echter geen woord over gerept, ligt aaan cbr natuuurlijk omdat het nog niet europees geregeld is.
28 mei 2023
Maarten Van Waarde, Wissenkerke
10
Super rijschool
Vakkundige rij instructeurs met top materiaal en een prachtige accomodatie
27 mei 2023
Justin, Vlaardingen
9
Super
Alles werd goed uitgelegd
26 mei 2023
Brian, Grotebeerstraat 19k Zwijndrecht 3331ta
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Brommerrijbewijs (AM)
Algemene vragen
Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met brommerlessen?

Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen voor je bromfietsrijbewijs. Slaag je hiervoor? Dan mag je vanaf 16 jaar praktijkles nemen en praktijkexamen doen.

Uit hoeveel uur bestaat de opleiding voor het brommerrijbewijs?

De dag begint om 08:00 op onze locatie aan de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. Je begint met 5 uur groepspraktijk les en daarna zal aansluitend het praktijkexamen plaatsvinden.

Waar worden de praktijkexamens gehouden?

De praktijkexamens vinden plaats bij het CBR. De locatie kan je zelf bepalen.

Hoeveel praktijklessen heb je gemiddeld nodig?

Hoeveel rijlessen je nodig hebt, verschilt natuurlijk per persoon en type leerling. Jouw rijinstructeur kan je helpen inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt.

Heb ik een gezondheidsverklaring nodig voor het brommerrijbewijs?

Voor het scooterrijbewijs heb je geen Gezondheidsverklaring nodig.

Wanneer kan ik me het beste inschrijven voor het praktijkgedeelte?

Als je geslaagd bent voor het scooter theorie-examen, kan je het beste zo snel mogelijk contact op nemen om de aanmelding door te nemen en de groepspraktijk les in te plannen.