Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
17 mei 2022
Interview Jaap Verheul | De Hoop & Blom Transport

Jaap Verheul heeft een lange geschiedenis bij Nederveen. Zo had hij bijvoorbeeld het eerste Trekker examen gehaald van Nederland bij Nederveen. Daarna volgden nog vele (rij)opleidingen. Voor alles is hij in 1 keer geslaagd! Onlangs is Jaap geslaagd voor zijn CE-rijbewijs. Deze gaat hij gebruiken bij zijn nieuwe werkgever De Hoop & Blom Transport, het bedrijf is gevestigd in Langerak. In dit interview hebben we het over Nederveen als opleider.

Je hebt de opleiding in een rap tempo gevolgd. Hoe heb je het ervaren? Jaap: “Ja, dat was de bedoeling ook, dat het snel ging. Ik heb het zeker met plezier ervaren. Goede instructeurs en ik heb het ook zeker naar m’n zin gehad. Bij Nederveen lessen is heel leuk!”

Hoe zat de opleiding in elkaar? Jaap: “M’n eerste theorie-examen heb ik in december 2021 gedaan. Het laatste theorie-examen, dat was dan V3, was begin januari en alles in 1 keer gehaald. Bijna gelijktijdig met het laatste theorie-examen, heb ik een Praktische Toets gedaan en daarna kon ik beginnen met de praktijklessen met de bakwagen. Dit ging ook allemaal vlekkeloos, bakwagen had ik binnen twee weken gehaald, het is dat ik tussendoor op vakantie was, anders was het echt in 1,5 week afgerond.”

Hoe was je laatste (CE-)rijopleiding? Jaap: “Na het examen van de bakwagen ben ik naar de receptie gelopen en heb ik gezegd: plan de volgende maar in! Zo makkelijk ging dat helaas niet, maar uiteindelijk toch nog best wel snel gehaald, in 1,5 maand.”

Heb je nog last gehad van corona? Jaap: “Nee, eigenlijk niet. Het was allemaal net na de ergste Corona periodes, dus dat was een mooi voordeel. Het was wel fijn dat ik daar geen last van had. Alleen een mondkapje tijdens het examen, maar dat is maar even en de mondkapjes wennen op een gegeven moment ook, dus dat is niet erg.”

Wat ga je met je rijbewijs doen? Jaap: “Ik ga binnenkort rijden voor De Hoop & Blom Transport. In principe op de RMO (Rijdende Melk Ontvangst, red). Hier moet ik eerst nog wel een diploma voor halen. Dit kan in het aankomende halfjaar al.”

Hoe ben je bij De Hoop & Blom Transport terechtgekomen? Jaap: “Bij ons thuis, op de boerderij, wordt de melk opgehaald door De Hoop & Blom Transport, dus de lijntjes waren kort. Er stonden wat vacatures open, toen ben ik gaan bellen. Daarna ben ik langs geweest en het was allemaal snel geregeld.”

Wanneer kan je aan de slag bij De Hoop & Blom Transport? Jaap: “Zodra ik m’n rijbewijs heb, kan ik aan de slag. Eerst op een wagen waar je geen RMO voor nodig hebt en als ik dat behaald heb, ga ik RMO rijden.”

In het verleden was je ook bezig met een eigen onderneming. Vanwaar deze switch? Jaap: “Op een gegeven moment moet je keuzes maken en ik dacht ik ga eens wat anders doen. Rijden heb ik altijd wel interessant gevonden. Begonnen op de tractor en nu op de vrachtwagen (met aanhanger red.).”

Jaap Verheul gaat, zoals vermeld, werken bij De Hoop & Blom. Zijn (toekomstig) HR Manager, René van Boheemen, vertelt wat over (de werkzaamheden van) het bedrijf en het werk wat Jaap gaat doen.

Over De Hoop & Blom René van Boheemen: “De Hoop & Blom is een echt familiebedrijf. In 70 jaar tijd hebben we ons ontwikkeld van melkvervoerder tot een veelzijdig logistiek dienstverlener. We zijn gespecialiseerd in het transport van zuivel, AGF-producten, bakkersmeel en hout- en bouwproducten.

De Hoop & Blom werkt nauw met haar opdrachtgevers samen. Door mee te denken met onze klanten en hen werk uit handen te nemen, hebben we een breed en stabiel klantenbestand opgebouwd. Die flexibele en klantgerichte dienstverlening op hoog niveau is alleen mogelijk met een sterk team van chauffeurs en planners.

De Hoop & Blom hecht dan ook veel waarde aan een goede opleiding van personeel. Nederveen is hierin al jaren onze vaste partner. Als erkend leerbedrijf bieden we bovendien de mogelijkheid om de gehele opleiding tot chauffeur bij ons te doorlopen. Een aanzienlijk deel van ons team is inmiddels via deze weg bij ons op de vrachtwagen beland.

Onze kracht als leerbedrijf ligt in de intensieve samenwerking met ons zusterbedrijf Koelcentrum Zederik. Dit bedrijf beschikt over drie moderne locaties voor opslag en verpakken van fruit. Al voordat de leerlingen op de vrachtwagen mogen rijden, kunnen zij hier van dichtbij kennis maken met de logistieke wereld. Zo is het mogelijk dat ze in de ochtend helpen bij het orderpickproces of het lossen en laden van de vrachtwagens om vervolgens als bijrijder bij hun collega in te stappen om deze producten netjes bij de klant af te leveren.

Wij wensen Jaap veel succes bij onze interne opleiding tot RMO chauffeur en hopen dat hij op korte termijn zelfstandig aan de slag kan en veel veilige kilometers bij ons mag gaan maken. Wij hebben er alle vertrouwen in!”

Wil je ook met ons samenwerken, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0184 614 674, de contactpagina of mail naar [email protected].

Slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht vanaf 21 augustus 2023
Lees meer
Interview met Jitte en Isabel van MAAT
Lees meer
Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer