Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
4 mei 2022
50 jaar Nederveen | interview met Gertjan Nederveen

In dit interview gaan we terug naar het jaar 1994, het jaar dat Gertjan Nederveen bij Nederveen kwam werken. Inmiddels bestaat Nederveen (bijna) 50 jaar. In dit korte interview gaat het over het verleden, het heden en de toekomst van Nederveen vanuit de ogen van Gertjan.

Hoe kijk je terug op 50 jaar Nederveen? (Voor zover dat bewust kan) “Je kan wel zeggen dat ik samen met het bedrijf ben grootgebracht. Als eerste het bedrijf aan huis waar de instructeurs de auto’s kwamen halen en de theorielessen op zolder werden gegeven. Als kind was ik altijd betrokken bij het bedrijf. Later mocht ik ook steeds vaker met mijn vader mee op pad, nieuwe auto’s kopen of ophalen. In eerste instantie had ik niet de ambities om het bedrijf over te nemen. Na jaren als banketbakker gewerkt te hebben, heb ik pas op mijn 19e de overstap gemaakt en heb ik mijn creativiteit in het werk van het familiebedrijf kunnen steken.

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar in de jaren ’70 waren er veel minder auto’s. Ook relatief weinig mensen bezaten een auto. In de begin jaren waren het de opa’s en oma’s en vaders en moeders die de leerlingen waren van de rijscholen. Toen was de gemiddelde leeftijd boven de 40 jaar. Tegenwoordig, in 2022, mogen jongeren als beginnen met rijlessen als ze 16,5 jaar zijn en vanaf 17 jaar mag er al (onder begeleiding van ouders of grootouders) gereden worden. In dat opzicht is er zeker wel wat veranderd in 50 jaar!”

Hoe zag het bedrijf eruit toen je hier in 1994 begon? “Wat ik mooi vind, is dat ik net als het bedrijf zelf op 1 november ben begonnen. Eerst met het werk als rijinstructeur en vanaf 1996 ben ik als mede-eigenaar toegetreden. Eerst jaren lesgegeven in de personenauto, later uitgebreid naar motor en ook de grote categorieën (vrachtauto en bus). Zelf heb ik in de beginjaren ook veel theorielessen verzorgd. We hadden jarenlang meerdere groepen op een avond waar 2 x 20 personen, 8 avonden les volgden en daarna gingen we gezamenlijk naar het examencentrum. Hier heb ik wel mooie herinneringen aan.”

Wat is er veranderd sinds je hier kwam werken? “De automatisering en digitalisering heeft in de jaren een vlucht genomen, de eerste website ontwikkelen, lesmiddelen van diaprojector naar overheadprojector naar laptop en beamer en van vaste telefonie naar autotelefoon en uiteindelijk smartphone. Van papieren aanvragen met pasfoto’s op maat knippen naar PC en uiteindelijk naar internet. We zijn in 2003 naar Schapedrift verhuisd waar we grote stappen hebben genomen met fulltime kantoorbezetting, actief werk benaderen en uiteindelijk de toevoeging van veiligheidstrainingen en nascholing van beroepschauffeurs.”

Hoe zie je de toekomst van Nederveen voor je? “We werken met een mooi gezelschap van collega’s aan mooie doelen voor de toekomst. Uitdagende ambities, maar wel vanuit een heel mooie missie: het vergroten van de veiligheid op het werk en op de weg. Door middel van onze opleidingen en trainingen kan ik samen met al mijn collega’s het verschil maken. Een klant vertelde mij, nadat hij een BHV training had gevolgd, dat zijn geliefde een hartstilstand had gekregen en door middel van reanimatie verder kon leven, de training was de beste investering die hij ooit gedaan had. Mensen kunnen door middel van het behalen van een rijbewijs met de vrachtauto of bus hun dromen najagen. Het kan zelfs zijn dat dit levens veranderd, omdat je door een goede opleiding en baan ook kan zorgen voor stabiliteit in levens. Mooi werk hebben we eigenlijk!”

Houd onze social media in de gaten, want de tijdlijn gaat iedere 1e van de maand een stukje verder! Tot de volgende!

Slimme tachograaf type 2 (SMT2) verplicht vanaf 21 augustus 2023
Lees meer
Interview met Jitte en Isabel van MAAT
Lees meer
Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer