Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • Erkend onderzoek door een arts
  • Officiële verklaring voor het CBR
  • Gemakkelijk op locatie
  • Je wordt snel geholpen
Varianten & prijzen Neem contact op
Medische Keuring

Het is verplicht in Nederland om een gezondheidsverklaring te hebben als je een (motor)voertuig wil gaan besturen. Bij het CBR vul je formulieren in met vragen over je gezondheid. Het CBR bepaalt dan of je rijgeschikt bent. Het kan voorkomen dat het CBR nog een aanvullende medische keuring van je vraagt. Op deze pagina lees je alles over de medische keuring.

Wat gebeurd er tijdens een medische keuring?

Bij een medische keuring word je nagekeken door een arts of specialist. Deze zal o.a. je bloeddruk, zicht en je ledematen controleren. Verder word er gekeken of je lichamelijk en geestelijk in staat bent om een voertuig te besturen. De medische keuring kan maximaal 30 minuten in totaal duren.

Wanneer heb je een medische keuring nodig?

Er zijn meerdere redenen waarom je in Nederland een medische keuring nodig hebt. Hieronder lees je over de verschillende situaties.

Het rijexamen

Voor het B rijbewijs aan te vragen is een medische verklaring nodig. In dit geval is het in de vorm van een gezondheidsverklaring. Deze kan je krijgen door bij het CBR formulieren in te vullen met vragen over je persoonlijke gezondheid. Deze formulieren ontvang je voor je rijexamen en zal door het CBR gecontroleerd worden. Het CBR kan constateren dat een aanvullende medische keuring nodig is deze wordt dan door een arts of specialist afgenomen. Het CBR bepaalt aan de hand van deze keuring of je rijexamen mag doen.

Groot rijbewijs (C/D)

Een medische keuring is verplicht als je een rijbewijs C of D gaat aanvragen of verlengen. Een bus of vrachtwagen rijden vraagt toch andere dingen van de bestuurder dan een personen auto. Hierdoor is het voor de verkeersveiligheid van belang dat bestuurders een medische keuring doen om zo te testen of ze veilig in staat zijn het voertuig te besturen.

75 jaar en ouder

Mensen die 75 jaar of ouder zijn moet ook een medische keuring doen. De kans bestaat dat er op deze leeftijd moeite ontstaat met het bewegen van de ledematen. Dit kan problemen geven tijdens het besturen van een voertuig en kan tot gevaarlijke situaties uitlopen. Voor deze mensen is het verplicht om om de 5 jaar een medische keuring te laten doen door een arts of specialist.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten, prijzen en data

Schrijf je eenvoudig in voor een medische keuring hieronder. We bieden diverse tijdsblokken van een halfuur aan, zowel overdag als 's avonds.

In <u>onze cursusagenda</u> vind je makkelijk het gewenste product. De eerstvolgende beschikbare data en tijden worden dan weergegeven voor dat product.

incl.
btw tonen
Medische keuring (08:30 - 09:00)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (08:30 - 09:00)
Za 1 juni 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Za 15 juni 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Za 29 juni 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Za 13 juli 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Za 7 september 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 2 plekken beschikbaar
Za 2 november 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Za 30 november 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Za 14 december 2024 8:30 - 9:00
Hardinxveld
nog 3 plekken beschikbaar
Meer data

€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (09:00 - 09:30)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (09:30 - 10:00)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (10:00 - 10:30)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (10:30 - 11:00)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (11:00 - 11:30)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (18:30 - 19:00)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (19:00 - 19:30)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (19:30 - 20:00)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Medische keuring (20:00 - 20:30)
zonder Code 95
€ 90,75
incl. btw
Tijdens de keuring
Welkom
Gezondheidsverklaring invullen
Keuring door een arts
Het CBR
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Gezondheidsverklaring invullen

Wanneer je je voor de medische keuring hebt ingeschreven ontvang je van ons een factuur met daarin een link naar de gezondheidsverklaring formulieren. Je dient met deze link de aanmelding te betalen en de gezondheidsverklaring formulieren in te vullen. Na het juist invullen van de formulieren ontvang je een ZD code. Deze code moet je meenemen naar de keuring op locatie. Er word ook van je gevraagd om een urine monster mee te nemen naar de keuring.

Keuring door een arts

Op locatie zal je gekeurd worden door een arts. De arts zal je controleren op je lichamelijke en geestelijke conditie. Dit doet de arts doormiddel van een ledematen beoordeling, het meten van je bloeddruk, urine controle en het meten van je zicht.

Het CBR

Na de keuring zal de arts de onderzoek resultaten doorgeven aan het CBR. Aan de hand van deze resultaten zal het CBR beoordelen of je een voertuig mag besturen. Hou er rekening mee dat het CBR tijd nodig heeft om deze resultaten te verwerken.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
15 mei 2024
Floris, Groot Ammers
9
Perfect.
Andries Havelaar is een hele goede instructeur. Binnen 35 lessen mijn rijbewijs gehaald. Top zo!
15 april 2024
Seth, Hardinxveld
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden van de Bovag. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.