Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • Erkend onderzoek door een arts
  • Officiële verklaring voor het CBR
  • Gemakkelijk op locatie
  • Je wordt snel geholpen
Inschrijven Contact opnemen
Medische Keuring

Het is verplicht in Nederland om een gezondheid verklaring te hebben als je een voertuig wilt gaan besturen. Bij het CBR vul je formulieren in met vragen over je gezondheid. Het CBR bepaalt dan of je rijgeschikt bent. Het kan voorkomen dat het CBR nog een aanvullende medische keuring van je vraagt. Op deze pagina lees je alles over de medische keuring.

Wat gebeurd er tijdens een medische keuring?

Bij een medische keuring word je nagekeken door een arts of specialist. Deze zal o.a. je bloeddruk, zicht en je ledematen controleren. Verder word er gekeken of je lichamelijk en geestelijk in staat bent om een voertuig te besturen. De medische keuring kan maximaal 30 minuten in totaal duren.

Wanneer heb je een medische keuring nodig?

Er zijn meerdere redenen waarom je in Nederland een medische keuring nodig hebt. Hieronder lees je over de verschillende situaties.

Het rijexamen

Voor het B rijbewijs aan te vragen is een medische verklaring nodig. In dit geval is het in de vorm van een gezondheidsverklaring. Deze kan je krijgen door bij het CBR formulieren in te vullen met vragen over je persoonlijke gezondheid. Deze formulieren ontvang je voor je rijexamen en zal door het CBR gecontroleerd worden. Het CBR kan constateren dat een aanvullende medische keuring nodig is deze word dan door een arts of specialist afgenomen. Het CBR bepaalt aan de hand van deze keuring of je rijexamen mag doen.

Groot rijbewijs (C/D)

Een medische keuring is verplicht als je een rijbewijs C of D gaat aanvragen of verlengen. Een bus of vrachtwagen rijden vraagt toch andere dingen van de bestuurder dan een personen auto. Hierdoor is het voor de verkeersveiligheid van belang dat bestuurders een medische keuring doen om zo te testen of ze veilig in staat zijn het voertuig te besturen.

75 jaar en ouder

Mensen die 75 jaar of ouder zijn moet ook een medische keuring doen. De kans bestaat dat er op deze leeftijd moeite ontstaat met het bewegen van de ledematen. Dit kan problemen geven tijdens het besturen van een voertuig en kan tot gevaarlijke situaties uitlopen. Voor deze mensen is het verplicht om om de 5 jaar een medische keuring te laten doen door een arts of specialist.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten, prijzen en data

Hieronder kan je je gemakkelijk inschrijven voor een medische keuring.

incl.
btw tonen
Medische Keuring
€ 90,75
incl. btw
Medische Keuring
Donderdag 6 oktober 2022
18:30 - 19:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 1 plek beschikbaar
Donderdag 3 november 2022
18:30 - 19:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 4 plekken beschikbaar
Donderdag 3 november 2022
19:00 - 19:30, Hardinxveld-Giessendam
nog 4 plekken beschikbaar
Donderdag 3 november 2022
19:30 - 20:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 4 plekken beschikbaar
Donderdag 3 november 2022
20:00 - 20:30, Hardinxveld-Giessendam
nog 4 plekken beschikbaar
Donderdag 17 november 2022
18:30 - 19:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 3 plekken beschikbaar
Donderdag 17 november 2022
19:00 - 19:30, Hardinxveld-Giessendam
nog 3 plekken beschikbaar
Donderdag 17 november 2022
19:30 - 20:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 3 plekken beschikbaar
Meer data

Medische Keuring
€ 90,75
incl. btw
Tijdens de keuring
Welkom
Gezondheidsverklaring invullen
Keuring door een arts
Het CBR
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Gezondheidsverklaring invullen

Wanneer je je voor de medische keuring hebt ingeschreven ontvang je van ons een factuur met daarin een link naar de gezondheidsverklaring formulieren. Je dient met deze link de aanmelding te betalen en de gezondheidsverklaring formulieren in te vullen. Na het juist invullen van de formulieren ontvang je een ZD code. Deze code moet je meenemen naar de keuring op locatie. Er word ook van je gevraagd om een urine monster mee te nemen naar de keuring.

Keuring door een arts

Op locatie zal je gekeurd worden door een arts. De arts zal je controleren op je lichamelijke en geestelijke conditie. Dit doet de arts doormiddel van een ledematen beoordeling, het meten van je bloeddruk, urine controle en het meten van je zicht.

Het CBR

Na de keuring zal de arts de onderzoek resultaten doorgeven aan het CBR. Aan de hand van deze resultaten zal het CBR beoordelen of je een voertuig mag besturen. Hou er rekening mee dat het CBR tijd nodig heeft om deze resultaten te verwerken.

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
9
aardig personeel goede service
gewoon goed
26 september 2022
Corne, tienhoven
10
Met goed overleg snel handelen
Gezellige en duidelijke lessen. Aandacht tijdens lessen word goed gelegd op zwakke punten en zijn binnen de beoogde uren op niveau geholpen.
23 september 2022
Jonathan, Hardinxveld-Giessendam
10
Spannend
Ja rijden op z'n grote wagen maar met een goede leermeester en ze hebben geduld met je heb ik hem toch binnen zelf nooit gedacht maar zo zie je dan als je wilt is er een weg
19 september 2022
Marc, WADDINXVEEN
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is vanaf 25-02-2022 niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het OV dus let hierop als je met het openbaar vervoer moet reizen. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.