Dé opleider voor logistiek Nederland
 • Officieel Vrachtwagen rijbewijs C1
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Verkeer, techniek en administratie
 • Exclusief basiskwalificatie Code 95
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingenvrachtwagen-rijbewijs-c1-zonder-code95

Vrachtwagen rijbewijs (C1) zonder Vakbekwaamheid

Toelatingseisen: je moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig Auto rijbewijs B
Voorbereiding: we raden je aan alvast met je theorie te beginnen voordat de praktijklessen starten
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend Vrachtwagen rijbewijs C1
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de rijopleiding

Ben je toe aan een roadtrip, vakantie of wil je er gewoon even tussenuit? Voel de vrijheid van de open weg met het camperrijbewijs (C1) en ga en sta waar je maar wilt. Met het C1 rijbewijs zonder Code 95 leer je de vaardigheden en kennis die nodig zijn om veilig en zelfverzekerd achter het stuur te zitten van een vrachtwagen, zonder dat je hiervan je beroep hoeft te maken. Wil je deze zomer nog op vakantie met de camper? Begin dan snel!

Als je het rijbewijs C1 haalt, dan mag je vrachtwagens besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen 3500 kg en 7500 kg bedraagt. Het C1 rijbewijs zonder Code 95 is vooral nuttig voor bestuurders die vracht- of bestelwagens besturen of voor bestuurders van campers, kleine bussen of paardentrailers.

De rijopleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Bij Nederveen zijn deze beschikbaar in twee varianten: klassikaal en blended. De theorie van het camperrijbewijs zonder Code 95 bestaat uit 1 theoriemodule: RVMC-1.

Wanneer de theorie is voltooid en de bestuurder het praktijkexamen met succes heeft afgelegd, krijgen ze het C1 (camper) rijbewijs zonder code 95. Het Vrachtauto rijbewijs C1 is maximaal 5 jaar geldig.

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Voor de praktijklessen werken we met een vast aantal lesuren in het pakket. Dit is gebaseerd op het gemiddelde aantal uren dat iemand nodig heeft. Onze ervaring is dat een intest slechts een beperkte indicatie is en onvoldoende houvast biedt voor het definitief aantal benodigde lesuren. We geven er daarom de voorkeur aan om gedurende de opleiding te werken met een leskaart waarop we je bekwaamheid en vooruitgang bijhouden. Waar nodig passen we het aantal lesuren in overleg naar boven of beneden aan. De extra lesuren worden afzonderlijk verrekend.

excl.
btw tonen
Vrachtwagen rijbewijs (C1) zonder Code 95
Rijopleiding C1 zonder Vakbekwaamheid (Theorie: Dag/Klassikaal)
Kies voor de dag variant als je overdag klassikaal les wilt.
 • Lesmodule 1
 • 3 dagen klassikaal les
 • Theorieboek en -examen
 • 12,5 uur online examentraining
 • 10 uur praktijkles en -examen
 • Medische keuring
Prijs (excl. btw)
€ 2.199
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C1) zonder Code 95
Rijopleiding C1 zonder Vakbekwaamheid (Theorie: Dag/Klassikaal)
Kies voor de dag variant als je overdag klassikaal les wilt.
 • Lesmodule 1
 • 3 dagen klassikaal les
 • Theorieboek en -examen
 • 12,5 uur online examentraining
 • 10 uur praktijkles en -examen
 • Medische keuring
Prijs (excl. btw)
€ 2.199
Inschrijven
Vrachtwagenchauffeur (C1)
Wil je niet alleen je vrachtwagen rijbewijs (C1) maar ook je erkenning als chauffeur halen? Kies dan voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur (C1) met Code 95.
Vrachtwagen rijbewijs (C1)
Andere opleidingen & trainingen
Tijdens de opleiding
Welkom
Theorie
Praktijk
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats, tenzij je hebt gekozen voor een in-company variant. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je jou opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding, dan wordt je vanzelf opgehaald. Volg je een training, dan kun je je op het vermelde tijdstip melden bij het lokaal. Neem plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak gerust een kopje koffie, thee of water.

Theorie

Theorie: Het theoriegedeelte van de opleiding bestaat uit meerdere onderdelen. Daarvan moeten zowel theorielessen worden gevolgd als een officieel examen worden afgelegd.

Nederveen biedt verschillende manieren waarop het theoriegedeelte gevolgd kan worden, varierend van Klassikaal tot E-learning of combinaties daarvan. De theorieexamens worden bij het CBR afgenomen. Onze opleidingen zijn zo ingericht dat eerst (een groot deel van) de theorie succesvol afgerond moet zijn voordat gestart kan worden met het praktijkgedeelte.

Praktijk

Praktijk: Het praktijkgedeelte van de opleiding bestaat praktijklessen gevolgd door een officieel examen.

Praktijk deel 1: Praktijklessen (Voertuig C1)

De praktijkopleiding bestaat uit een vast aantal praktijklessen. Het praktijkexamen Vrachtwagen rijbewijs C1 vindt plaats bij het CBR. Voordat het praktijkexamen gereserveerd kan worden moet je medisch zijn goedgekeurd. Het afnemen van deze medische keuring vindt plaats op de opleidingslocatie van Nederveen.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je C1 rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een C1 voertuig . Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
Goed
Rijlessen waren goed inhoudelijk en het hele uur werd besteed
1 juni 2024
Lucas, Schouwstra
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
7 juni 2024
Floris, Groot Ammers
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
C1 rijbewijs
Algemene vragen
Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met vrachtwagenrijlessen?

Voor een vrachtwagen rijbewijs moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat mag je met een C1 rijbewijs rijden?

Met een vrachtwagen rijbewijs C1 mag je vrachtwagens besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen 3500 kg en 7500 kg bedraagt. Het C1 rijbewijs zonder Code 95 is vooral nuttig voor bestuurders die vracht- of bestelwagens besturen of voor bestuurders van campers, kleine bussen of paardentrailers.

Wat is het verschil tussen een C en C1 rijbewijs?

Het verschil tussen een C en een C1 rijbewijs is het soort voertuig dat je mag besturen. Met een C rijbewijs mag je een motorvoertuig met een maximummassa van meer dan 3500kg besturen. Met een C1 rijbewijs (ook wel camperrijbewijs genoemd) mag je een motorvoertuig tussen de 3500 en 7500kg besturen. Daarnaast is het verschil tussen het C1 rijbewijs zonder code 95 en het C1 rijbewijs met code 95 dat de laatste bestuurder in staat gesteld wordt om ook commerciële vrachtwagens te besturen. Dit vereist echter extra opleiding en een code 95 toevoeging aan het rijbewijs

Wanneer mag ik examen doen voor mijn C1 rijbewijs?

Het praktijkexamen mag afgenomen worden als de theorie succesvol is afgerond (RVMC-1).

Wil je beroepsmatig een C1 voertuig besturen? Dan moeten alle theorie modules succesvol afgerond zijn (RVMC-1, VM2-C, VM3-C). Daarnaast moet je ook de praktische toets en toets besloten terrein succesvol hebben afgerond.

Hoe lang is de theorie geldig van het C1 rijbewijs?

De uitslag van het examen is twee jaar geldig.

Hoeveel fouten mag je maken bij het C1 rijbewijs?

Dit examen toetst de kennis van verkeer, techniek, lading en wetgeving. Het examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Bij 52 of meer goede antwoorden ben je geslaagd.