Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • Officieel vrachtwagen rijbewijs C1
 • Praktijkgerichte voertuigbeheersing
 • Verkeer, techniek en administratie
 • Exclusief basiskwalificatie Code 95
 • Flexibel en makkelijk in te plannen
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingennkc-rijbewijs-c1

Voordelig je C1 rijbewijs halen via de NKC

Toelatingseisen: je moet minimaal 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig auto rijbewijs B
Voorbereiding: neem contact met ons op zodat je snel kan beginnen aan je theorie
Resultaat: als je slaagt dan ontvang je een officieel erkend vrachtwagen rijbewijs C1
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de rijopleiding

Speciaal voor camperaars heeft de NKC in samenwerking met de BOVAG twee pakketten ontwikkeld voor het behalen van het C1 rijbewijs. Om aan ieders wensen te voldoen, is er de keuze tussen het 1-daagse pakket of het meerdaagse pakket.

Het C1 rijbewijs is verplicht wanneer je een camper wilt rijden tussen de 3.500 kg en 7.500 kg (inclusief laadvermogen).

Voordelen voor jou

 • NKC en BOVAG hebben voor jou een speciaal pakket samengesteld, van online theorie leren tot praktijkopleiding.
 • Wij kunnen je aanvullend nog een klassikale theoriecursus tegen betaling aanbieden als voor jou online leren geen optie is of je graag extra ondersteuning wenst.

De NKC, Europa’s grootste camperclub De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) is hét consumentenplatform voor de (Europese) camperliefhebber. De NKC informeert en inspireert en brengt camperaars met elkaar in contact. Naast het aanbieden van verzekeringen, speciaal voor de camperaar zet de NKC zich in voor belangenbehartiging voor alles wat met camperen te maken heeft. Leden van de NKC profiteren van voordelen als korting op onder andere overtochten, deelname aan trainingen en evenementen en natuurlijk van alle kennis die de NKC op campergebied in huis heeft.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten & prijzen

Met het 1-daagse pakket kun jij in één dag jouw C1 rijbewijs behalen zodat jij met zwaardere campers (3.500 – 7.500 kg) kunt rijden. Let op, deze 1-daagse opleiding is alleen en uitsluitend geschikt voor mensen die ruimschoots over camperervaring beschikken. Je kunt er ook voor kiezen om de opleiding te spreiden over meerdere dagen. Met een rijtest vooraf, bereid je jezelf nog beter voor op de (meerdaagse) opleiding.

Voordat je aan de praktijk begint, bieden we je de mogelijkheid om een vrijblijvende rijtest van 2 uur af te leggen. Na de rijtest maken we een inschatting van het benodigde aantal trainingsuren. Afhankelijk van jouw persoonlijke leerstijl en voorkeuren, zoals budget en tijd, adviseren we je om een keuze te maken die het beste bij jouw situatie en ervaring past.

incl.
btw tonen
Vrachtwagen rijbewijs (C1)- NKC
Dagopleiding (rijbewijs C1)
 • 5 uur praktijkles
 • Digitaal theoriepakket (e-learning)
 • Theorie-examen Verkeer-Motortechniek C1
 • Praktijkexamen C1
Prijs (incl. btw)
€ 1.295
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C1)- NKC
Meerdaagse opleiding (rijbewijs C1)
 • 8 uur praktijkles te verdelen over meerdere dagen
 • Digitaal theoriepakket (e-learning)
 • Theorie-examen Verkeer-Motortechniek C1
 • Praktijkexamen C1
Prijs (incl. btw)
€ 1.625
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C1)- NKC
Dagopleiding (rijbewijs C1)
 • 5 uur praktijkles
 • Digitaal theoriepakket (e-learning)
 • Theorie-examen Verkeer-Motortechniek C1
 • Praktijkexamen C1
Prijs (incl. btw)
€ 1.295
Inschrijven
Vrachtwagen rijbewijs (C1)- NKC
Meerdaagse opleiding (rijbewijs C1)
 • 8 uur praktijkles te verdelen over meerdere dagen
 • Digitaal theoriepakket (e-learning)
 • Theorie-examen Verkeer-Motortechniek C1
 • Praktijkexamen C1
Prijs (incl. btw)
€ 1.625
Inschrijven
Andere opleidingen & trainingen
Tijdens de rijopleiding
Welkom
Theorie
Gezondheidsverklaring
Medische keuring
Praktijk
Geslaagd!
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats, tenzij je hebt gekozen voor een in-company variant. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je jou opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding, dan wordt je vanzelf opgehaald. Volg je een training, dan kun je je op het vermelde tijdstip melden bij het lokaal. Neem plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak gerust een kopje koffie, thee of water.

Theorie

Het theoriegedeelte van de opleiding bestaat uit het volgen van een e-learning en het afleggen van een officieel theorie-examen.

De theorie-examens worden bij het CBR afgenomen. Je dienst eerst je theorie-examen behaald te hebben voordat je kunt beginnen met praktijklessen. De theorie van het camperrijbewijs zonder Code 95 bestaat uit 1 theoriemodule: verkeer, techniek, lading en administratie (module1). Het theorie-examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Je bent geslaagd als 52 of meer vragen goed zijn beantwoord.

Gezondheidsverklaring

Een gezondheidsverklaring ‘Groot rijbewijs’ kun je aanvragen via het CBR. De kosten voor deze gezondheidsverklaring bedragen €41,-. (2023).

Gezondheidsverklaring
Medische keuring

Op onze website kun je een afspraak maken met een erkende ARBO-keuringsarts voor de medische keuring. Het afnemen van deze medische keuring vindt plaats op de opleidingslocatie van Nederveen aan de Hakgriend 4F te Hardinxveld-Giessendam. De kosten voor deze keuring zijn €90,75 incl. btw (2023). Ga naar de pagina via onderstaande knop voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Medische Keuring
Praktijk

Het praktijkgedeelte van de opleiding bestaat uit praktijklessen gevolgd door een officieel praktijkexamen.

De praktijkopleiding bestaat uit een vast aantal praktijklessen. Het praktijkexamen vrachtwagen rijbewijs C1 vindt plaats bij het CBR. Na het behalen van de theorie en de afgifte van de gezondheidsverklaring wordt in overleg de praktijk gepland.

Geslaagd!

Van harte gefeliciteerd met je C1 rijbewijs! Je mag nu veilig de weg op met een C1 voertuig . Laat ons vooral weten hoe je de rijopleiding hebt ervaren door een openbare review achter te laten.

Wij wensen je veel veilige kilometers!

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
15 mei 2024
Floris, Groot Ammers
9
Perfect.
Andries Havelaar is een hele goede instructeur. Binnen 35 lessen mijn rijbewijs gehaald. Top zo!
15 april 2024
Seth, Hardinxveld
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
NKC C1
Algemene vragen
Kan ik ook gebruikmaken van dit pakket als ik geen lid ben van de NKC?

Nee, dit pakket is speciaal ontwikkeld door NKC en BOVAG voor NKC-leden.

Hoelang is de theorie geldig van het C1 rijbewijs?

De uitslag van het theorie-examen is 2 jaar geldig.

Hoeveel fouten mag je maken bij het C1 rijbewijs?

Dit examen toetst de kennis van verkeer, techniek, lading en wetgeving. Het examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Bij 52 of meer goede antwoorden ben je geslaagd.

Wat mag je met een C1 rijbewijs rijden?

Met een vrachtwagen rijbewijs C1 mag je vrachtwagens besturen waarvan de toegestane maximummassa tussen 3500 kg en 7500 kg bedraagt. Het C1 rijbewijs zonder Code 95 is vooral nuttig voor bestuurders die vracht- of bestelwagens besturen of voor bestuurders van campers, kleine bussen of paardentrailers.

Wanneer mag ik praktijkexamen doen voor mijn C1 rijbewijs?

Het praktijkexamen mag afgenomen worden na afgifte van de gezondheidsverklaring en als het theorie-examen succesvol is afgerond (RVMC-1). Wil je beroepsmatig een C1 voertuig besturen? Dan moeten alle theorie modules succesvol afgerond zijn (RVMC-1, VM2-C, VM3-C). Daarnaast moet je ook de praktische toets en toets besloten terrein succesvol hebben afgerond.