Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen

Vormen van het B rijbewijs

Nederveen heeft verschillende vormen van het rijbewijs B die je kunt kiezen buiten de reguliere rijopleiding. Dit zijn automaat, faalangst en visio. Hieronder is meer informatie te vinden over de verschillende vormen.

15.000
Leerlingen
2.000
Bedrijven
50 jaar
Ervaring

Automaat

Bij Nederveen kan je er ook voor kiezen om te lessen met een automaat. De rijopleiding verschilt inhoudelijk niets ten opzichte van de opleiding met de handgeschakelde lesvoertuigen. Echter is een gratis proefles of een pakket NIET mogelijk bij het automaat rijbewijs. Een automaat neemt een hoop handelingen uit handen, waardoor je alle aandacht op de weg kunt richten. Naast een stukje gemak kunnen er verschillende redenen zijn om te kiezen om het rijbewijs B met een automaat te behalen:

  • Bij moeite met schakelen kan een overstap naar een automaat uitkomst bieden
  • Bij verminderd zicht, een handicap of een (lichamelijke) beperking
  • In veel gevallen kan zonder aanpassingen aan het voertuig met een automaat gereden worden
  • Wanneer er pas op latere leeftijd besloten wordt het rijbewijs B te willen gaan behalen
  • Als er sprake is van concentratieproblemen zoals bijvoorbeeld bij ADHD

Faalangst

Het autorijexamen is een van de spannendste momenten van je leven. Faalangst kan hierbij in de weg zitten om te slagen. 10% van alle mensen is extreem zenuwachtig voor elk soort van examen. Dat betekent dat elk jaar 20.000 kandidaten met te veel spanning naar het rijexamen komen. Daarom biedt het CBR de mogelijkheid om een faalangstexamen te doen. Als je last van faalangst hebt, vergroot dit examen je slaagkans aanzienlijk.

Faalangst hoeft geen belemmering te zijn voor je rijopleiding! Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je ook tijdens je opleiding kunt rekenen op een professionele benadering door je instructeur. Nederveen heeft al haar instructeurs hiervoor speciaal opgeleid om op een goede manier om te gaan en les te kunnen geven aan kandidaten die last hebben van faalangst.

Het examen Een faalangstexamen kun je meteen de eerste keer afleggen. Het duurt 25 minuten langer dan een gewoon examen. Je komt dan bij een speciaal opgeleide examinator terecht. Die trekt extra tijd uit om je op je gemak te stellen. Niet alleen in het voorgesprek, maar ook tijdens de examenrit. Je kunt dan zelfs een time-out aanvragen. Dat alles zorgt ervoor dat je met faalangst niet onder je kunnen presteert.

Visio

Wanneer je een visuele beperking hebt, kan het halen van je rijbewijs een hele uitdaging zijn. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen en trainingen om toch veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer. Nederveen werkt samen met Koninklijke Visio en is gecertificeerd om mensen met visuele beperking les te geven.

Je dient altijd eerst naar de eigen oogarts te gaan: als autorijden volgens de wettelijke eisen niet meer mogelijk is, dan kan de eigen oogarts de specifieke situatie van een patiënt beoordelen. De eigen oogarts dient het formulier ‘oogheelkundige gegevens’ in te vullen. Deze staat op www.auto-mobiliteit.org. Daarna kan je jezelf voor de training aanmelden bij Visio via www.auto-mobiliteit.org. Op basis van de verstrekte (medische) gegevens bepaalt Visio of je mee kunt doen aan AutO-Mobiliteit.

Er is een wachtlijst voor deelname aan AutO-Mobiliteit.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact met ons op
Nederveen opleidingen en trainingen

Nederveen opleidingen en trainingen

Wij werken aan het vergroten van de veiligheid op de weg en op het werk. Daarvoor ontwikkelen, organiseren en geven we (rij)opleidingen en (code 95) trainingen voor beroepsleerlingen en particulieren. We helpen bedrijven bij het regelen en bijhouden van hun registratie van de code 95 nascholing en geven advies over de te volgen opleidingen en trainingen. Als Nederveen vinden we het belangrijk om echt te werken aan het vergroten van de vakbekwaamheid van onze leerlingen en willen dat op een toegankelijke en gastvrije manier uitvoeren.

Vakbekwaam
Ervaren instructeurs en docenten
De opleidingen en trainingen kenmerken zich door een focus op kwaliteit en het vakbekwaam maken van de leerling. Slagingspercentages en beoordelingen zijn bovengemiddeld.
Toegankelijk
Stap-voor-stap begeleiding
Het volgen van een opleiding of training is heel eenvoudig. Nederveen ondersteunt logistieke bedrijven bij hun opleidingsbehoefte en rapporteert over de voortgang en prestaties.
Gastvrij
Professionele en prettige leeromgeving
Leerlingen, klanten en partners ervaren dat het prettig leren is bij Nederveen. Er wordt extra persoonlijke aandacht en zorg besteed zodat iedereen zich thuis voelt.