Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
17 maart 2022
Interview RMC | Erik van Meel & Esther Moerman

RMC en Nederveen werken samen aan de veiligheid op de weg en op het werk. In dit interview spreek ik met Erik van Meel en Esther Moerman, beiden werkzaam bij RMC. Nederveen is opleidingspartner voor RMC, in dit interview lees je alles over deze samenwerking.

Kunnen jullie wat meer over jezelf en jullie functie(s) bij RMC vertellen? Erik: “Ik ben Erik van Meel, ik ben vervoerscoördinator bij RMC (Tours). Dit doe ik nu zo’n twee jaar. In mijn functie coördineer ik eigenlijk het hele proces van wat wij doen. Dan heb ik het o.a.: over de inzet van buschauffeurs van voornamelijk de openbaar vervoer lijndiensten, gesprekken met personeel over personeelsaangelegenheden en het begeleiden van ziekteverzuim. Eigenlijk ben ik bij alle personeelszaken wel een klein beetje betrokken."

Esther: “Ik werk sinds 2016 op de backoffice als juridisch adviseur. De backoffice is een afdeling waar allerlei disciplines samenkomen zoals: communicatie, facilitaire- en juridische zaken."

Waar staat RMC voor? Erik: “RMC staat voor Rotterdamse Mobiliteit Centrale. We zijn in Rotterdam begonnen en breiden ons steeds verder uit. We rijden in opdracht van meerdere OV bedrijven in de regio. We zijn aan het groeien, dus onze locaties breiden zich ook steeds verder uit over het land.”

Hoe is RMC ontstaan? Esther: “RMC is ontstaan uit een joint venture tussen de RET (Openbare vervoerder in Rotterdam) en de RTC (Rotterdamse Taxi Centrale). Deze twee bedrijven hadden bedacht om een bedrijf op te zetten voor het zorgvervoer, het kleinschalig vervoer. Zo is eigenlijk RMC geboren. Binnen RMC is een aparte tak ontstaan, dit is RMC Tours, deze is gefocust op (bus)chauffeurs dienstverlening. Dit is de afdeling van Erik (en collega Maurice), zij geven daar leiding aan.”

RMC is altijd opzoek naar nieuwe (bus)chauffeurs. De hoofdmoot bij RMC Tours is het vervoer van OV dienstlijnen, maar ze doen ook het vervoer voor evenementen en tours. Verder heeft RMC ook een 24/7 regiecentrale. Als je als vervoerder van evenementen en/of tours een piek hebt, dan kan je hiervoor ook RMC inschakelen, dan regelt de regiecentrale de rest.

Hoe lang werkt RMC al samen met Nederveen? Erik: “Dat gaat echt al een hele tijd terug. Dat is ooit begonnen met de Code 95 opleidingen. Deze hadden toen niet echt een heel structureel karakter. Dit waren meer losse opdrachten, af en toe eens een Code 95 training, maar er zat absoluut geen regelmaat in.”

“Vanuit de krapte op de arbeidsmarkt (die er bij buschauffeurs eigenlijk bijna altijd is), hebben we gezegd: we moeten zelf personeel gaan opleiden, om de kwaliteit te waarborgen. Hier zochten we een betrouwbare (opleidings)partner voor. Nederveen kenden we vanuit de Code 95, waar we dus die losse opdrachten neerlegden. Met Gertjan (Nederveen red.) zijn we in gesprek gegaan, met de insteek van hoe kunnen we hier een structureel karakter aan geven. En zeker als je personeel gaat opleiden wil je bepaalde kernwaarden waarborgen zoals: kwaliteit, begeleiding en dat je goed op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van je cursisten, eigenlijk het ontzorgen wat Nederveen doet. En wij weten dat als wij mensen naar jullie toesturen, dat ze goed worden opgeleid en begeleid.”

Wat houdt de samenwerking tussen Nederveen en RMC in? Erik: “Heel simpel gezegd het opleiden van nieuwe chauffeurs, het zorgen dat ze opgeleid zijn en het verzorgen van de nascholing. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat de buschauffeurs de BHV of EHBO cursus volgen. Zo gaan ze veilig en goed voorbereid de weg op, zodat de chauffeurs adequaat kunnen handelen als dit nodig is.”

Esther: “We zijn heel blij met de samenwerking met jullie, omdat we natuurlijk de nieuwe instroom goed kunnen gebruiken.”

Wat levert de samenwerking RMC op? Erik: “Het bedrijf groeit hard, op dit moment zitten we op de 150 chauffeurs, hier is een structurele nascholing voor nodig, dit biedt Nederveen. Gertjan denkt ook met ons mee en dat is heel erg fijn. Verder levert het ons gemak op, Nederveen ontzorgt en dat is heel prettig.”

Hoe ziet de toekomst van deze samenwerking eruit? Erik: “Er zijn natuurlijk een aantal stappen gezet. We zijn van losse opdrachten naar een structurele samenwerking gegaan. Dit bevalt erg goed. De focus voor de komende jaren ligt op het vasthouden van de samenwerking, het groeien van het aantal kandidaten voor Nederveen en de veiligheid op de weg én op het werk vergroten binnen RMC.”

Wil je ook met ons samenwerken, wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 0184 614 674 of mail naar [email protected].

Door: Gré-Anne Vogel

Interview met Consolid | Nico Veelders
Lees meer
Shopping Awards 2023
Lees meer
Training in de spotlight: BHV
Lees meer
Tips voor vrachtwagenchauffeurs
Lees meer
Training in de spotlight: Heftruck cursus
Lees meer