Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • De juiste kennis
  • Snel verplaatsen over openbare wegen
  • Voor LBT en MMBS breder dan 130 cm
  • Beoefen jouw beroep veilig uit
Varianten & prijzen Neem contact op
rijopleidingentrekker-theorie

Trekker theorie (T)

Toelatingseisen: je moet minimaal 15,5 jaar zijn voordat je begint
Voorbereiding; we raden je aan om alvast te beginnen met leren
Behaald: Als je slaagt heb je het theorie-examen voor de Trekker gehaald
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de theorietraining

Als je het theorie-examen voor het trekker rijbewijs wil halen, dan kan Nederveen jou helpen! Je kunt al vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent je theorie-examen halen voor de trekker (T). Om praktijkexamen te mogen doen moet je 16 jaar zijn. Voor het T-rijbewijs dient de kandidaat zowel een theorie- als praktijkonderdeel af te leggen. De theorieopleiding voor het T-rijbewijs bestaat uit de theoriecursus Verkeer en Techniek en wordt vervolgd door het theorie-examen.

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locaties in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling Customer Service.

Theorie-examen Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie's in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. We verzorgen een dagopleiding (incl. lesmateriaal en examen). Dit wordt gepland door customer service.

Om praktijkexamen te mogen doen moet je ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR beoordeelt of je rijgeschikt bent aan de hand van een Gezondheidsverklaring. Hierop staan vragen over je gezondheid. Een Gezondheidsverklaring is onder andere verkrijgbaar via Nederveen. Als het CBR besluit dat je rijgeschikt bent, registreren zij een Verklaring van geschiktheid. Je ontvangt hierover een bericht. Als het CBR dit niet kan besluiten op basis van je Gezondheidsverklaring, dan kan aanvullend onderzoek door een arts of specialist nodig zijn. Als dit het geval is hoor je dit van het CBR. Zorg dat je ruim op tijd voor je praktijkexamen een Gezondheidsverklaring aanvraagt, zodat je tijdig een besluit van het CBR ontvangt, ook wanneer je langs een arts of medisch specialist moet. Zonder een Gezondheidsverklaring kun je geen praktijkexamen doen.

Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen. Als je bent geslaagd, dan is de uitslag 1,5 jaar geldig (18 maanden).

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten, prijzen en data

De actuele prijzen voor een CBR theorie-examen kan je vinden op de website van <u>het CBR.</u>

Wil je ook je praktijk halen bij Nederveen? Ga dan naar <u>deze pagina</u>.

excl.
btw tonen
Theoriemodule Trekker (T) - dag/klassikaal
Dit pakket omvat een theorieboek en een dagcursus inclusief lunch op locatie (Hakgriend 4F, Hardinxveld-Giessendam) om je voor te bereiden op het theorie-examen.
€ 249
excl. btw
Theoriemodule Trekker (T) - dag/klassikaal
Wo 3 april 2024 8:30 - 16:00
Hardinxveld
nog 20 plekken beschikbaar
Wo 8 mei 2024 8:30 - 16:00
Hardinxveld
nog 19 plekken beschikbaar
Wo 12 juni 2024 8:30 - 16:00
Hardinxveld
nog 20 plekken beschikbaar
Do 11 juli 2024 8:30 - 16:00
Hardinxveld
nog 20 plekken beschikbaar

Dit pakket omvat een theorieboek en een dagcursus inclusief lunch op locatie (Hakgriend 4F, Hardinxveld-Giessendam) om je voor te bereiden op het theorie-examen.
€ 249
excl. btw
Tijdens de training
Welkom
Stap 1
Zelfstudie theorie aan de hand van onze e-learning
Theoriecursus
Theorie-examen
Geslaagd
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Zelfstudie theorie aan de hand van onze e-learning

Voorafgaand aan de cursusdag kun je op elk gewenst moment theorie online leren en examentraining doen aan de hand van onze e-learning.

Je kunt je direct aanmelden op een beschikbare datum naar keuze. De afdeling planning neemt dan contact met je op en reserveert dan meteen een examen bij het CBR voor jou. Na bevestiging ontvang je de factuur. Zodra deze betaald is ontvang je de login voor de E-learning omgeving en kun je direct starten met leren.

Theoriecursus

Tijdens de cursus worden de hoofdlijnen uit de theorie nogmaals behandeld door de docent en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Op de cursusdag word je verwacht om 08.30 op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam. De cursus duurt tot 16.00 uur. Tijdens deze dag wordt de lunch voor jou verzorgt!

Theorie-examen

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locaties in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen.

Geslaagd

Gefeliciteerd! Je bent geslaagd, nu kan je verder met het praktijkgedeelte. Voordat je begint aan het praktijkgedeelte, moet je een gezondheidsverklaring invullen. Begin op tijd met deze aanvraag.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
9
Goed
Dankzij goede rijinstructeur Andries heb ik mijn rijbewijs in 1 keer gehaald. Ik kreeg goede begeleiding en het werd rustig uitgelegd.
27 februari 2024
Jarno, Sliedrecht
5
Amateuristische lesmethode
Het boek wordt hoofdstuk voor hoofdstuk doorgenomen met uitleg van de trainer. Vervolgens worden er klassikaal oefenexamens gemaakt op digitaal schoolbord wat niet leesbaar is, antwoorden zijn niet beschikbaar omdat het proefexamens zijn van derde. Trainer vergist zich geregeld wat nu wel of niet het goede antwoord is. Daardoor onrustige rumoerige sfeer waardoor leerklimaat onder druk komt te staan. Jammer!
16 februari 2024
Matthieu, Dordrecht
10
Leuke tijd
Goed voorbereid op examen. Duidelijke instructies en vooral gezellig
2 februari 2024
Quincy, Werkendam
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Trekker theorie
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden van de Bovag. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.