Dé opleider voor logistiek Nederland
  • De juiste kennis
  • Snel verplaatsen over openbare wegen
  • Voor LBT en MMBS breder dan 130 cm
  • Beoefen jouw beroep veilig uit
Neem contact op
rijopleidingentrekker-theorie

Trekker theorie (T)

Delen
Toelatingseisen: je moet minimaal 15,5 jaar zijn voordat je begint
Voorbereiding; we raden je aan om alvast te beginnen met leren
Behaald: Als je slaagt heb je het theorie-examen voor de Trekker gehaald
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de theorietraining

Als je het theorie-examen voor het trekker rijbewijs wil halen, dan kan Nederveen jou helpen! Je kunt al vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent je theorie-examen halen voor de trekker (T). Om praktijkexamen te mogen doen moet je 16 jaar zijn. Voor het T-rijbewijs dient de kandidaat zowel een theorie- als praktijkonderdeel af te leggen. De theorieopleiding voor het T-rijbewijs bestaat uit de theoriecursus Verkeer en Techniek en wordt vervolgd door het theorie-examen.

Theorie-examen Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie's in Schelluinen en Barendrecht. Het CBR theorie-examen wordt door onze klantenservice voor jou gereserveerd, indien je bij ons de opleiding volgt.

Om praktijkexamen te mogen doen moet je ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR beoordeelt of je rijgeschikt bent aan de hand van een Gezondheidsverklaring. Hierop staan vragen over je gezondheid. Een Gezondheidsverklaring is onder andere verkrijgbaar via Nederveen. Als het CBR besluit dat je rijgeschikt bent, registreren zij een Verklaring van geschiktheid. Je ontvangt hierover een bericht. Als het CBR dit niet kan besluiten op basis van je Gezondheidsverklaring, dan kan aanvullend onderzoek door een arts of specialist nodig zijn. Als dit het geval is hoor je dit van het CBR. Zorg dat je ruim op tijd voor je praktijkexamen een Gezondheidsverklaring aanvraagt, zodat je tijdig een besluit van het CBR ontvangt, ook wanneer je langs een arts of medisch specialist moet. Zonder een Gezondheidsverklaring kun je geen praktijkexamen doen.

Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen. Als je bent geslaagd, dan is de uitslag 1,5 jaar geldig (18 maanden).

Wil je de theorie en praktijk halen bij Nederveen voor het trekker rijbewijs? Ga dan naar <u>deze pagina</u> en bekijk het aanbod.

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Competitieve en marktconforme prijzen
Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
10
Super!
Hele fijne Rijinstructeur gehad, Koen Meurs. Heeft ervaring met autisme en ADHD, heb het ontzettend gezellig gehad tijdens de lessen. En in 1 keer geslaagd! Zeker een aanrader!
15 juli 2024
Isa, Gorinchem
10
Super rijschool
Goed personeel, ze willen je alles leren ,en er is veel mogelijk in hun planning
2 juli 2024
Cornelis, Alblasserdam
8
Andries Havelaar de legend
Andries Havelaar de beste rijinstructeur die er is.
2 juli 2024
Denzel, Sliedrecht
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Trekker theorie
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.