Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
 • De juiste kennis
 • Snel verplaatsen over openbare wegen
 • Voor LBT en MMBS breder dan 130 cm
 • Beoefen jouw beroep veilig uit
Inschrijven Contact opnemen
rijopleidingentrekker theorie (t)

Trekker theorie (T)

Toelatingseisen: je moet minimaal 15,5 jaar zijn voordat je begint
Voorbereiding; we raden je aan om alvast te beginnen met leren
Behaald: Als je slaagt heb je het theorie-examen voor de Trekker gehaald
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de theorietraining

Als je het theorie-examen voor het trekker rijbewijs wil halen, dan kan Nederveen jou helpen! Je kunt al vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent je theorie-examen halen voor de trekker (T). Om praktijkexamen te mogen doen moet je 16 jaar zijn. Voor het T-rijbewijs dient de kandidaat zowel een theorie- als praktijkonderdeel af te leggen. De theorieopleiding voor het T-rijbewijs bestaat uit de theoriecursus Verkeer en Techniek en wordt vervolgd door het theorie-examen.

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locaties in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling Customer Service.

Theorie-examen Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie's in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. We verzorgen een dagopleiding (incl. lesmateriaal en examen). Dit wordt gepland door customer service.

Om praktijkexamen te mogen doen moet je ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR beoordeelt of je rijgeschikt bent aan de hand van een Gezondheidsverklaring. Hierop staan vragen over je gezondheid. Een Gezondheidsverklaring is onder andere verkrijgbaar via Nederveen. Als het CBR besluit dat je rijgeschikt bent, registreren zij een Verklaring van geschiktheid. Je ontvangt hierover een bericht. Als het CBR dit niet kan besluiten op basis van je Gezondheidsverklaring, dan kan aanvullend onderzoek door een arts of specialist nodig zijn. Als dit het geval is hoor je dit van het CBR. Zorg dat je ruim op tijd voor je praktijkexamen een Gezondheidsverklaring aanvraagt, zodat je tijdig een besluit van het CBR ontvangt, ook wanneer je langs een arts of medisch specialist moet. Zonder een Gezondheidsverklaring kun je geen praktijkexamen doen.

Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen. Als je bent geslaagd, dan is de uitslag 1,5 jaar geldig (18 maanden).

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

 • Vakbekwame instructeurs en docenten
 • Persoonlijke en individuele benadering
 • Professionele en prettige leeromgeving
 • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
 • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten, prijzen en data
excl.
btw tonen
Theoriepakket Trekker
Een dagcursus inclusief lunch en examen.
€ 230,51
excl. btw
Theoriepakket Trekker
Donderdag 27 oktober 2022
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
Woensdag 23 november 2022
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
Donderdag 22 december 2022
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam

Een dagcursus inclusief lunch en examen.
 • Inlogcode voor lesmateriaal
 • Theorie dagcursus met lunch
 • Theorie-examen
Theoriepakket Trekker
€ 230,51
excl. btw
Tijdens de training
Welkom
Stap 1
Zelfstudie theorie aan de hand van onze e-learning
Theoriecursus
Theorie-examen
Geslaagd
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Zelfstudie theorie aan de hand van onze e-learning

Voorafgaand aan de cursusdag kun je op elk gewenst moment theorie online leren en examentraining doen aan de hand van onze e-learning.

Je kunt je direct aanmelden op een beschikbare datum naar keuze. De afdeling planning neemt dan contact met je op en reserveert dan meteen een examen bij het CBR voor jou. Na bevestiging ontvang je de factuur. Zodra deze betaald is ontvang je de login voor de E-learning omgeving en kun je direct starten met leren.

Theoriecursus

Tijdens de cursus worden de hoofdlijnen uit de theorie nogmaals behandeld door de docent en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Op de cursusdag word je verwacht om 08.30 op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam. De cursus duurt tot 16.00 uur. Tijdens deze dag wordt de lunch voor jou verzorgt!

Theorie-examen

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locaties in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen.

Geslaagd

Gefeliciteerd! Je bent geslaagd, nu kan je verder met het praktijkgedeelte. Voordat je begint aan het praktijkgedeelte, moet je een gezondheidsverklaring invullen. Begin op tijd met deze aanvraag.

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
9
aardig personeel goede service
gewoon goed
26 september 2022
Corne, tienhoven
10
Met goed overleg snel handelen
Gezellige en duidelijke lessen. Aandacht tijdens lessen word goed gelegd op zwakke punten en zijn binnen de beoogde uren op niveau geholpen.
23 september 2022
Jonathan, Hardinxveld-Giessendam
10
Spannend
Ja rijden op z'n grote wagen maar met een goede leermeester en ze hebben geduld met je heb ik hem toch binnen zelf nooit gedacht maar zo zie je dan als je wilt is er een weg
19 september 2022
Marc, WADDINXVEEN
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Algemene voorwaarden
Trekker theorie
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is vanaf 25-02-2022 niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het OV dus let hierop als je met het openbaar vervoer moet reizen. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.