Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • De juiste kennis
  • Snel verplaatsen over openbare wegen
  • Voor LBT en MMBS breder dan 130 cm
  • Beoefen jouw beroep veilig uit
Inschrijven Neem contact op
rijopleidingentrekker-theorie

Trekker theorie (T)

Toelatingseisen: je moet minimaal 15,5 jaar zijn voordat je begint
Voorbereiding; we raden je aan om alvast te beginnen met leren
Behaald: Als je slaagt heb je het theorie-examen voor de Trekker gehaald
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de theorietraining

Als je het theorie-examen voor het trekker rijbewijs wil halen, dan kan Nederveen jou helpen! Je kunt al vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent je theorie-examen halen voor de trekker (T). Om praktijkexamen te mogen doen moet je 16 jaar zijn. Voor het T-rijbewijs dient de kandidaat zowel een theorie- als praktijkonderdeel af te leggen. De theorieopleiding voor het T-rijbewijs bestaat uit de theoriecursus Verkeer en Techniek en wordt vervolgd door het theorie-examen.

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locaties in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling Customer Service.

Theorie-examen Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locatie's in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. We verzorgen een dagopleiding (incl. lesmateriaal en examen). Dit wordt gepland door customer service.

Om praktijkexamen te mogen doen moet je ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Het CBR beoordeelt of je rijgeschikt bent aan de hand van een Gezondheidsverklaring. Hierop staan vragen over je gezondheid. Een Gezondheidsverklaring is onder andere verkrijgbaar via Nederveen. Als het CBR besluit dat je rijgeschikt bent, registreren zij een Verklaring van geschiktheid. Je ontvangt hierover een bericht. Als het CBR dit niet kan besluiten op basis van je Gezondheidsverklaring, dan kan aanvullend onderzoek door een arts of specialist nodig zijn. Als dit het geval is hoor je dit van het CBR. Zorg dat je ruim op tijd voor je praktijkexamen een Gezondheidsverklaring aanvraagt, zodat je tijdig een besluit van het CBR ontvangt, ook wanneer je langs een arts of medisch specialist moet. Zonder een Gezondheidsverklaring kun je geen praktijkexamen doen.

Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen. Als je bent geslaagd, dan is de uitslag 1,5 jaar geldig (18 maanden).

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten, prijzen en data
excl.
btw tonen
Theoriepakket Trekker
Een dagcursus inclusief lunch en examen.
€ 230,51
excl. btw
Theoriepakket Trekker
Vrijdag 30 juni 2023
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 18 plekken beschikbaar
Woensdag 16 augustus 2023
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 20 plekken beschikbaar
Woensdag 20 september 2023
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 20 plekken beschikbaar
Donderdag 26 oktober 2023
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 20 plekken beschikbaar
Woensdag 6 december 2023
8:30 - 16:00, Hardinxveld-Giessendam
nog 20 plekken beschikbaar

Theoriepakket Trekker
€ 230,51
excl. btw
Tijdens de training
Welkom
Stap 1
Zelfstudie theorie aan de hand van onze e-learning
Theoriecursus
Theorie-examen
Geslaagd
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Zelfstudie theorie aan de hand van onze e-learning

Voorafgaand aan de cursusdag kun je op elk gewenst moment theorie online leren en examentraining doen aan de hand van onze e-learning.

Je kunt je direct aanmelden op een beschikbare datum naar keuze. De afdeling planning neemt dan contact met je op en reserveert dan meteen een examen bij het CBR voor jou. Na bevestiging ontvang je de factuur. Zodra deze betaald is ontvang je de login voor de E-learning omgeving en kun je direct starten met leren.

Theoriecursus

Tijdens de cursus worden de hoofdlijnen uit de theorie nogmaals behandeld door de docent en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Op de cursusdag word je verwacht om 08.30 op onze locatie in Hardinxveld-Giessendam. De cursus duurt tot 16.00 uur. Tijdens deze dag wordt de lunch voor jou verzorgt!

Theorie-examen

Tijdens je theorie-examen wordt de verkeerstheorie en de kennis over LBT’s als MMBS’en getoetst. Je kunt op alle theorie-examencentra van het CBR terecht voor je theorie-examen. Binnen onze regio zijn de dichtstbijzijnde locaties in Schelluinen en Barendrecht. Een theorie-examen kun je reserveren via onze afdeling planning. Het trekker theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan je er minimaal 40 goed moet hebben om te slagen.

Geslaagd

Gefeliciteerd! Je bent geslaagd, nu kan je verder met het praktijkgedeelte. Voordat je begint aan het praktijkgedeelte, moet je een gezondheidsverklaring invullen. Begin op tijd met deze aanvraag.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
8
de opleiding door nederveen is goed,eisen cbr niet.
eisen van cbr, (kunnen jullie niet aan doen) zijn allemaal op theorie gericht volgens boekje, in de dagelijkse praktijk werkt het totaal anders, en is alleen op nederland gericht, de meeste rijden echter internationaal met lzv, daar word echter geen woord over gerept, ligt aaan cbr natuuurlijk omdat het nog niet europees geregeld is.
28 mei 2023
Maarten Van Waarde, Wissenkerke
10
Super rijschool
Vakkundige rij instructeurs met top materiaal en een prachtige accomodatie
27 mei 2023
Justin, Vlaardingen
9
Super
Alles werd goed uitgelegd
26 mei 2023
Brian, Grotebeerstraat 19k Zwijndrecht 3331ta
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
Trekker theorie
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].