Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
blogs
22 maart 2024
Nederveen Extra periode 3
  • Nieuws en regelgeving: de laatste updates
  • Pilot gestart voor het versoepelen van de toelatingseisen voor de LZV
  • Gratis online theorieles bij het trekker rijbewijs voor LTO leden
null

Pilot toelatingseisen LZV Beroepschauffeurs kunnen binnenkort wellicht eerder hun certificaat halen voor het mogen besturen van lange zware voertuigen (LZV).

In strijd tegen de personeelstekorten in de transport en logistiek onderzocht het CBR – op verzoek van branche-partners – of de toelatingseisen voor het examen lange zware voertuigen (LZV) versoepeld kon worden.

Op dit moment mogen beroepschauffeur een LZV-examen doen, als zij minimaal vijf jaar een CE rijbewijs (met Code 95) hebben. Het CBR heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voorgesteld om deze toelatingseis te verlagen naar twee jaar met een minimumleeftijd van 21 jaar. Het ministerie is akkoord met het uitwerken van een pilot, en wil een mogelijk effect op de verkeersveiligheid monitoren.

De ingangsdatum van de pilot is nog niet bekend.

<u>Bron: CBR</u>

null

Gratis online theorieles bij het trekker rijbewijs voor LTO leden LTO leden krijgen gratis online theorielessen bij een praktijkopleiding van Nederveen.

<u>Schrijf je in via het LTO</u>

Jouw mening telt! Wij blijven altijd aan onze klanttevredenheid werken. Daarom is jouw mening belangrijk. Help ons en laat je mening achter over deze e-mail. Let wel op: het formulier is volledig anoniem, wij kunnen daarom geen directe antwoorden teruggeven.

<u>Laat hier je mening achter</u>

Nederveen Extra periode 4
Lees meer
Nederveen Extra periode 3
Lees meer
Nederveen Extra periode 2
Lees meer
Tweede Kamer wil gedoogbeleid B-rijbewijs voor elektrische bestelbus
Lees meer
Per 1 juli 2024 is het C1 rijbewijs verplicht voor elektrische bestelbussen
Lees meer