Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen

Vacature Instructeur / Docent

Voor de verdere groei van onze organisatie zoeken wij instructeurs en docenten. Echte specialisten in hun vakgebied die graag hun kennis en vaardigheden delen rondom veilig rijden, veilig werken. Wij zoeken bij voorkeur MBO/HBO werk- en denkniveau, aangevuld met certificaten en kwalificaties (zoals WRM), specialisaties op Code 95 trainingen en met meerdere jaren werkervaring in zijn of haar vakgebied.

Nederveen werkt dagelijks met een team van ruim 40 collega’s aan het verbeteren van de veiligheid op de weg en bij bedrijven. Daarvoor geven wij (rij)opleidingen en trainingen aan zowel particuliere als beroepsmatige leerlingen. Daarnaast ontzorgen wij bedrijven in de opleidingsbehoefte van hun logistieke medewerkers door het organiseren, registreren en rapporteren van de opleidingsprogramma’s. Vakbekwaamheid, gastvrijheid en een eenvoudig proces staan hierbij centraal. Onze cultuur kenmerkt zich als pragmatisch waar presteren en plezier hand in hand gaan.

Het doel van de functie

Als Instructeur / Docent word je bij Nederveen verantwoordelijk voor het overdragen van jouw kennis en vaardigheden op onze leerlingen. Daarmee draag je bij aan de groei en het rendement van Nederveen en de tevredenheid van onze klanten en leerlingen. Je zorgt ervoor dat leerlingen volgens de opgestelde lesplannen en met de beschikbare middelen en materialen stap voor stap vakbekwaam worden gemaakt voor toetsing en/of examinering.

Wat je gaat doen

• Instrueren en doceren van opleidingen en trainingen binnen een vakgebied • Werken volgens de opgestelde kwaliteitsaspecten, lesprogramma’s en procedures • Ontwikkelingen in het vakgebied volgen en actief delen binnen de organisatie • Deelnamen aan werkgroepen om kennis te delen en verbeteringen door te voeren • Uitbreiden van theoretische en praktische kennis door het volgen van scholing

Deze functie voer je voor het grootste deel op onze opleidingslocatie in Hardinxveld-Giessendam uit en soms bij de klant op locatie.

Wat we vragen

We zoeken instructeurs en docenten met MBO/HBO werk- en denkniveau en met meerdere jaren ervaring in het specifieke vakgebied. Je hebt de grootste kans op succes als je beschikt over de volgende kerncompetenties; enthousiast, pragmatisch, coachend, stressbestendig en vakbekwaam. Goede communicatie vaardigheden zullen ook zeker in je voordeel werken. Het is een pré als je beschikt over je WRM kwalificatie. Zo niet, dan helpen we je graag bij het behalen hiervan.

Wat wij bieden

Een uitdagende functie in een groeiend en ambitieus no-nonsense bedrijf met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Nederveen heeft een platte organisatie structuur en een collegiale omgeving waarin ontwikkeling en persoonlijke groei wordt gestimuleerd.

• Een team van meer dan 30 leuke en gezellige collega’s • Ruimte en vrijheid om je werk flexibel in te delen • Aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling • 26 vakantiedagen en iedere vrijdag een lekkere lunch • Goede pensioenregeling zonder eigen bijdrage • Korting op onze eigen opleidingen, bijvoorbeeld voor een rijbewijs • Extra voordelen zoals een fietsplan en spaarprogramma

Sollicitatieprocedure
Solliciteren
Direct via het formulier
Telefonisch interview
De eerste kennismaking
Interview op kantoor
Ontdek de wereld van Nederveen
Arbeidsvoorwaarden
Komen we tot een match?
Nederveen-er
Van harte welkom!
Solliciteren

Via de sollicitatie pagina kun je direct solliciteren op een functie bij Nederveen. Je vult daarbij je gegevens in, geeft een motivatie waarom jij graag voor Nederveen wilt werken en upload je CV. Door te solliciteren geef je ons gelijk toestemming om je gegevens in onze systemen op te nemen ten behoeve van de sollicitatieprocedure. We streven ernaar binnen 7 dagen te reageren op je sollicitatie. Bij een positieve beoordeling plannen we een telefonische kennismaking van 30 minuten.

Solliciteren
Telefonisch interview

In een telefonisch interview van 30 minuten maken we voor het eerst kennis. Aan de hand van vijf vragen voeren we een gesprek over je motivatie en ambitie. Ook verkennen we waaraan je graag wilt werken, wat je leuk vind om te doen en wat juist niet. Ook gaan we al even in op de belangrijkste talenten en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in de functie. Na het gesprek denken we na over een verder vervolg. Wanneer we beide de volgende stap willen zetten dan maken we een afspraak op kantoor voor het vervolggesprek.

Solliciteren
Interview op kantoor

Tijdens het interview op kantoor gaan we verder in op je ambitie en arbeidsverleden en kijken we samen naar de toekomst. Dit gesprek duurt ongeveer 90 minuten. We kijken naar een match met de bedrijfscultuur en de belangrijkste vaardigheden en talenten voor de functie worden besproken. We vertellen je graag meer over onze missie en de activiteiten die we uitvoeren en geven je een rondleiding op onze locatie. Na het gesprek denken we na over het vervolg en nemen we beide een beslissing. Soms plannen we een extra kennismakingsgesprek of meeloop dag in.

Solliciteren
Arbeidsvoorwaarden

Als we beide een match zien op de functie en bedrijfscultuur kunnen we de volgende stap zetten. Na een eerdere verkenning bespreken we nu in detail de arbeidsvoorwaarden. Kunnen we tot een daadwerkelijke overeenkomst komen? Naast marktconforme arbeidsvoorwaarden zet Nederveen zich in om haar secundaire arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk te maken. Daarbij kun je denken aan persoonlijke ontwikkeling, coaching en dingen zoals een fietsplan. Als we tot overeenstemming komen heten we je van harte welkom bij onze organisatie.

Solliciteren
Nederveen-er

Gefeliciteerd, welkom bij Nederveen opleidingen en trainingen. We noemen je vanaf nu een Nederveen-er. Tijdens de eerste dagen zorgen we voor een warm welkom en maken we je wegwijs binnen de organisatie. Uiteraard ga je kennismaken met de verschillende afdelingen, hun werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Ook ga je zo snel mogelijk een BHV cursus volgen. Na een aantal dagen maak je in overleg met je leidinggevende of ervaren collega een inwerkprogramma. Na verloop van tijd heb je je plekje binnen de organisatie gevonden en ben je in staat zelfstandig de werkzaamheden uit te voeren.

Solliciteren
Heb je vragen over deze functie?
Neem dan contact op met:
Ferdy van Well
Algemeen Directeur