Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • Beheersing lange en zware voertuigen
  • Lagere brandstofverbruik
  • Schade- en ongeval preventie
  • Code 95 (7 of 14 punten)
Varianten & prijzen Neem contact op
trainingenlzv-vrachtwagen-certificaat

LZV - Lange Zware Voertuigen (W06)

Voorkennis: je moet in het bezit zijn van rijbewijs CE incl. Code 95 en min. 5 jaar ervaring
Voorbereiding: neem de lesstof thuis door voordat je aan de training begint
Resultaat: na slagen ontvang je het Certificaat Lange Zware Voertuigen (LZV) die onbeperkt geldig is
Vragen?
Mail ons[email protected]
Over de training

Heb jij een ontheffing aangevraagd zodat je met lange en zware voertuigen kan rijden? Dan is deze training geschikt voor jou! Deelnemers zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in bezit van een geldig rijbewijs C en E bij C. De opleiding wordt verzorgd op een LZV combinatie (bakwagen, dolly, oplegger) en duurt een dag. Meestal vindt de volgende dag het examen plaats.

Voor lidstaten van de EU is het vrijgegeven om langere voertuigcombinaties dan normaal toe te staan op hun wegennet. Langere en langere/zwaardere vrachtauto`s (LZV) met een maximaal gewicht van 60 ton zijn sinds een aantal jaar toegestaan.

De training bestaat uit zowel een theoretische als praktische gedeelte:

Theorie: • Verkeerswetgeving • Invloed van lading op de voertuigbeheersing • Aandacht voor speciale kijk- en stuurtechniek

Praktijktraining: • Instructierit met goedgekeurd voertuig • Bijzondere manoeuvres

De opleiding wordt uitgevoerd met een eigen LZV of een LZV van Nederveen. De opleiding heeft een nascholingswaarde van 7 of 14 praktijkuren. Wil je de scholingsuren mee laten tellen voor Code 95? Laat dit dan even van tevoren weten!

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Competitieve en marktconforme prijzen
Varianten, prijzen en data

Voor de LZV training bieden wij 2 varianten aan. De varianten verschillen in de aantal dagen die de cursus heeft. Het is mogelijk om de cursus in één dag te volgen of in twee dagen. De LZV training is een praktijktraining die op locatie word uitgevoerd, de 2-daagse training wordt in duo's uitgevoerd samen met de instructeur.

excl.
btw tonen
Lange Zware Voertuigen (W06) - 1 daagse praktijktraining met 1 persoon
Code 95 (7 punten)
1-daagse training met aansluitend examen.
€ 1.849
excl. btw
Lange Zware Voertuigen (W06) - 1 daagse praktijktraining met 1 persoon
Op aanvraag
Deze cursus is op aanvraag in te plannen. Neem contact op met de klantenservice en we gaan samen op zoek naar een geschikte datum.

1-daagse training met aansluitend examen.
€ 1.849
excl. btw
*Aan- en afmeldkosten bij Code 95
Per persoon per dag
€ 45
excl. btw
Lange Zware Voertuigen (W06) - 2 daagse praktijktraining met 2 personen
Code 95 (14 punten)
2-daagse training met aansluitend examen. Deze training voer je uit in duo's. De prijs is per persoon.
€ 1.849
excl. btw
Tijdens de opleiding
Welkom
Bij Nederveen
Ochtendprogramma
Het eerste deel van de training
Lunch
Eet smakelijk!
Middagprogramma
Het tweede deel van de training
CCV-examen
Ben je er klaar voor?
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Ochtendprogramma

De opleiding Chauffeur LZV bestaat uit twee onderdelen. Allereerst zal er een theoriedeel plaatsvinden. Hierin wordt besproken hoe je een goede beroepshouding kan aannemen, wat de verkeerswetgevingen zijn rondom een LZV combinatie, hoe je je rit moet voorbereiden en hoe je een goede route kan uitstippelen. Ook is er aandacht voor speciale kijk- en stuurtechnieken die het rijden met een LZV combinatie bevorderen.

Lunch

Tussen het ochtend- en middagprogramma serveren wij een welverzorgde lunch. We bieden onze cursisten verschillende opties aan om iedereen van een goede lunch te voorzien. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een potje darten of tafelvoetbal te spelen.

Middagprogramma

Na de theoriecursus zal er een praktijktraining worden gegeven. Dit kan met je eigen LZV combinatie of een LZV combinatie van Nederveen. Deze training is een instructierit. Er zal worden gewerkt aan je voertuigbeheersing en je gaat bijzondere manoeuvres uitvoeren.

CCV-examen

Als je de theoriecursus en de praktijktraining hebt gevolgd ben je klaar voor het CCV-examen. Dit examen wordt afgenomen bij het CBR. Het examen bestaat uit een theorietoets en een praktijkrit. Het volledige examen duurt 145 minuten. Het examen zal je beroepshouding, routekeuze, ritvoorbereiding en inzicht in verkeersdeelneming. Als laatste zal je bijzondere manoeuvres moeten uitvoeren.

Tevredenheid
2542 leerlingen beoordelen ons gemiddeld met een 8.6
Opleidingen en trainingen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen op klantenvertellen.nl
10
Aanrader!
Ik moest een eind rijden om hier te lessen, maar absoluut de moeite waard. Goed materiaal, goede service en goed instructeurs.
18 mei 2024
Pieter, Delft
1
Zeer klant onvriendelijk bij problemen
Na een jaar gelest te hebben bij een instructrice rijdend onder de naam Nederveen, werd een week voor mijn examen opeens gemeld dat de auto was verkocht en het examen ging niet door. Na contact opgenomen te hebben bij Nederveen was het enige wat ze konden aanbieden een andere instructeur. Maar het examen kon niet worden overgenomen. Bij de start bij deze nieuwe instructeur bleek het jaar lessen voor niets geweest. Mijn rijvaardigheid was verkeerd aangeleerd en ver beneden peil. Kortom een jaar betaald voor lessen die achteraf heel slecht waren geweest. Bij nieuwe instructeur alles weer moeten afleren en opnieuw aanleren. Dus weer 10 maanden verder, toen was ik pas op niveau waar het zou horen. Het enige wat Nederveen heeft gedaan is mij een nieuw adres geven, geen enkele coulance voor het jaar lang lessen bij een instructrice die helemaal niet kundig genoeg was om uberhaubt lessen te geven. Dit geintje heeft mij uiteindelijk bijna 2 jaar en €5.500 gekost, dus enige coulance had wel klantvriendelijk geweest. Ik heb in eerste instantie gekozen voor Nederveen omdat ik dacht dat zij wel werkte met capabele instructeurs, niet dus. Er worden blijkbaar geen eisen gesteld om daar les te mogen geven. Ik zal Nederveen dan ook afraden bij mijn vrienden, zonde van je geld en tijd
15 mei 2024
Floris, Groot Ammers
9
Perfect.
Andries Havelaar is een hele goede instructeur. Binnen 35 lessen mijn rijbewijs gehaald. Top zo!
15 april 2024
Seth, Hardinxveld
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Algemene vragen
LZV
Wat zijn de openingstijden van Nederveen?

De openingstijden van het kantoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 7:30 uur tot en met 17:00 uur. Kijk voor de openingstijden op feestdagen onderaan de website. Mocht je een vraag, opmerking of suggestie hebben dan kun je die via ons contactformulier delen.

Moet ik op de foto als ik geslaagd ben?

Nee, dit is jouw eigen keuze. Natuurlijk zouden wij het leuk vinden om jouw succes te delen op onze social mediakanalen!

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Je kan bij Nederveen op locatie pinnen of online betalen via iDEAL.

Wat als ik een klacht heb?

Dagelijks doen we ons uiterste best om onze opleidingen en trainingen naar tevredenheid van onze leerlingen uit te voeren. Is dat in jouw ogen onvoldoende gelukt of heb je een vraag of suggestie voor verbetering? Neem dan contact op via ons contactformulier. We behandelen deze in lijn met de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene voorwaarden van de Bovag. We streven er naar om binnen 10 werkdagen inhoudelijk op je bericht te reageren. Mocht je desondanks niet tevreden zijn dan kan je contact opnemen met de BOVAG-bemiddelingscommissie via [email protected].

Wat als ik verhinderd ben voor een les of training?

Neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op met Nederveen. Vindt de les of training binnen 24 uur plaats, bel dan altijd naar de customer service. We kijken dan samen naar de beste oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden, zoals het product dat je hebt afgenomen en het moment waarop je je afmeld, zijn de uitgangspunten zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van toepassing.