Dé opleider voor logistiek Nederland
Menu
Inloggen
  • Beheersing lange en zware voertuigen
  • Lagere brandstofverbruik
  • Schade- en ongeval preventie
  • Beoefen jouw beroep veilig uit
Inschrijven Contact opnemen
trainingenlange zware voertuigen (lzv)

Lange Zware Voertuigen (LZV)

Voorkennis: je moet in het bezit zijn van rijbewijs CE + 5 of meer jaar ervaring met CE hebben
Voorbereiding: er is geen voorbereiding nodig voor deze praktijktrainning
Resultaat: na slagen ontvang je het Certificaat Lange Zware Voertuigen (LZV) die onbeperkt geldig is
Vragen?
Bel ons0184 - 614 674Mail ons[email protected]
Over de training

Heb jij een ontheffing aangevraagd zodat je met lange en zware voertuigen kan rijden? Dan is deze training geschikt voor jou! Deelnemers zijn ervaren chauffeurs met vijf of meer jaren relevante werkervaring en in bezit van een geldig rijbewijs C en E bij C. De opleiding wordt verzorgd op een LZV combinatie (bakwagen, dolly, oplegger) en duurt een dag. Meestal vindt de volgende dag het examen plaats.

Voor lidstaten van de EU is het vrijgegeven om langere voertuigcombinaties dan normaal toe te staan op hun wegennet. Langere en langere/zwaardere vrachtauto`s (LZV) met een maximaal gewicht van 60 ton zijn sinds een aantal jaar toegestaan.

De training bestaat uit zowel een theoretische als praktische gedeelte:

Theorie: • Verkeerswetgeving • Invloed van lading op de voertuigbeheersing • Aandacht voor speciale kijk- en stuurtechniek

Praktijktraining: • Instructierit met goedgekeurd voertuig • Bijzondere manoeuvres

De opleiding wordt uitgevoerd met een eigen LZV of een LZV van Nederveen. De opleiding heeft een nascholingswaarde van 7 of 14 praktijkuren. Wil je de scholingsuren mee laten tellen voor Code 95? Laat dit dan even van tevoren weten!

+ Lees Meer

De 5 garanties van Nederveen

  • Vakbekwame instructeurs en docenten
  • Persoonlijke en individuele benadering
  • Professionele en prettige leeromgeving
  • Stap-voor-stap uitleg en begeleiding
  • Beste kwaliteit voor een eerlijke prijs
Varianten, prijzen en data

Voor de LZV training bieden wij 2 varianten aan. De varianten verschillen in de aantal dagen die de cursus heeft. Het is mogelijk om de cursus in één dag te volgen of in twee dagen. De LZV training is een praktijktraining die op locatie word uitgevoerd, de training word in duo's uitgevoerd samen met de instructeur.

excl.
btw tonen
LZV - 1-daagse training
7 nascholingspunten
1-daagse training met aansluitend examen.
€ 1.792,80
excl. btw
LZV - 1-daagse training
Op aanvraag
Deze cursus is op aanvraag in te plannen. Neem contact op met de klantenservice en we gaan samen op zoek naar een geschikte datum.

1-daagse training met aansluitend examen.
LZV - 1-daagse training
€ 1.792,80
excl. btw
*Aan- en afmeldkosten bij Code 95
Per persoon per dag
€ 29,50
excl. btw
LZV - 2-daagse training
14 nascholingspunten
2-daagse training met aansluitend examen. Deze training voer je uit in duo's.
€ 1.792,80
excl. btw
Tijdens de opleiding
Welkom
Bij Nederveen
Ochtendprogramma
Het eerste deel van de training
Lunch
Eet smakelijk!
Middagprogramma
Het tweede deel van de training
CCV-examen
Ben je er klaar voor?
Welkom

We ontvangen je op onze opleidingslocatie aan de Hakgriend 4F in Hardinxveld-Giessendam. Al onze (rij)opleidingen en (code 95) trainingen vinden hier plaats. Parkeren kan aan de overkant van de hoofdingang op het grote parkeerterrein. Bij binnenkomst wordt op verschillende schermen vermeld waar en wanneer je de opleiding of training kunt volgen en wie je instructeur of docent zal zijn. Volg je een praktijkopleiding? Dan word je vanzelf opgehaald. Volg je een training? Meld je dan op het vermelde tijdstip bij het lokaal. Ben je wat eerder? Neem gerust plaats in de gemeenschappelijke ruimte en pak een lekker kopje koffie, thee of water.

Ochtendprogramma

De opleiding Chauffeur LZV bestaat uit twee onderdelen. Allereerst zal er een theoriedeel plaatsvinden. Hierin wordt besproken hoe je een goede beroepshouding kan aannemen, wat de verkeerswetgevingen zijn rondom een LZV combinatie, hoe je je rit moet voorbereiden en hoe je een goede route kan uitstippelen. Ook is er aandacht voor speciale kijk- en stuurtechnieken die het rijden met een LZV combinatie bevorderen.

Lunch

Tussen het ochtend- en middagprogramma serveren wij een welverzorgde lunch. We bieden onze cursisten verschillende opties aan om iedereen van een goede lunch te voorzien. In de gezamenlijke ruimte is het mogelijk om een potje darten of tafelvoetbal te spelen.

Middagprogramma

Na de theoriecursus zal er een praktijktraining worden gegeven. Dit kan met je eigen LZV combinatie of een LZV combinatie van Nederveen. Deze training is een instructierit. Er zal worden gewerkt aan je voertuigbeheersing en je gaat bijzondere manoeuvres uitvoeren.

CCV-examen

Als je de theoriecursus en de praktijktraining hebt gevolgd ben je klaar voor het CCV-examen. Dit examen wordt afgenomen bij het CBR. Het examen bestaat uit een theorietoets en een praktijkrit. Het volledige examen duurt 145 minuten. Het examen zal je beroepshouding, routekeuze, ritvoorbereiding en inzicht in verkeersdeelneming. Als laatste zal je bijzondere manoeuvres moeten uitvoeren.

Tevredenheid
i
We hebben nog niet genoeg beoordelingen van deze specifieke opleiding. Dit is hoe leerlingen gemiddeld de opleidingen bij Nederveen beoordelen.
1158 leerlingen beoordelen deze opleiding met een 8.7
Opleiding
Bij Nederveen
Inhoud
Toepasbaarheid
Docent
Lesmiddelen
Organisatie
Bereikbaarheid
Faciliteiten
Catering
Laatste beoordelingen van Nederveen
9
aardig personeel goede service
gewoon goed
26 september 2022
Corne, tienhoven
10
Met goed overleg snel handelen
Gezellige en duidelijke lessen. Aandacht tijdens lessen word goed gelegd op zwakke punten en zijn binnen de beoogde uren op niveau geholpen.
23 september 2022
Jonathan, Hardinxveld-Giessendam
10
Spannend
Ja rijden op z'n grote wagen maar met een goede leermeester en ze hebben geduld met je heb ik hem toch binnen zelf nooit gedacht maar zo zie je dan als je wilt is er een weg
19 september 2022
Marc, WADDINXVEEN
Bekijk alle beoordelingen
Veelgestelde vragen
Corona maatregelen
Is het gebruik van mondkapjes nog verplicht?

Het gebruik van mondkapjes is vanaf 25-02-2022 niet meer verplicht.

Hoe worden klassikale bijeenkomsten georganiseerd?

Vanaf 25-02-2022 zijn de meeste maatregelen die betrekking hebben op klassikale bijeenkomsten geschrapt. Dit betekent dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden en dat het dragen van een mondkapje niet meer verplicht is. Verder is er ook geen limiet meer op de hoeveelheid mensen die een lokaal mogen betreden. Bij Nederveen blijven we wel de basis maatregelen hanteren en zal er dus de mogelijkheid zijn om de handen te desinfecteren. Verder vragen we iedereen om regelmatig de handen te wassen, geen handen te schudden en te niezen in de elleboog.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden van elkaar, ook is daarbij het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Het dragen van een mondkapje is alleen nog verplicht in het OV dus let hierop als je met het openbaar vervoer moet reizen. Verder hanteren we nog wel de basis regels zoals regelmatig handen wassen, geen handen schudden en niezen in de elleboog.

Heb ik de coronacheck app nodig?

Nee, je hebt de coronacheck app niet nodig om bij Nederveen binnen te komen.